Trud i pravo Националният консултантски център
 
Бюлетин на ИК Труд и право
Списания   Книги   Компютърни продукти   Семинари
Месечен бюлетин - Брой 4/2022
Месечен бюлетин - 04/2022
  "Ние не наследяваме земята от нашите предци.
Ние я заемаме от нашите деца. "
Индианска поговорка
 

Здравейте,

Искаме да споделим с Вас – нашите читатели и клиенти, важна информация:
„ИК Труд и право” подкрепя и се присъединява към световните тенденции и глобални инициативи за опазване на околната среда.
От тази година нашите списания и книги ще се печатат на еко-хартия. Това ще бъде нашият малък принос към опазването на намаляващите горски масиви, към опазването на нашата планета – нашия общ „дом”.
Вярваме, че ще проявите разбиране и съпричастност към нашата идея и ще ни подкрепите в усилията, които правим.
Нека мислим зелено!


А сега – към новите ни предложения за месец април:
Дългото очакване беше оправдано – излезе от печат книгата-годишник „Новото данъчно законодателство през 2022 г.” с цялостно и задълбочено отразяване на всички промени в данъчните закони, в сила за тази година. А те бяха многобройни и важни: промени в ЗКПО във връзка с личното ползване на фирмени активи; нови моменти в режима на ваучерите за храна, въведени с изменията в ЗКПО и ЗДДС; отмяна на окончателния данък за доходите от лихви по банкови сметки и освобождаване от облагане на доходите от лихви по влогове на физическите лица в съответствие с промените в ЗДДФЛ; сериозни промени в режима на облагане на акцизните стоки и прочее. И всички тези промени в данъчното облагане – представени с професионални коментари и разяснения, с конкретни примери и експертни решения на данъчни казуси от водещи данъчни специалисти.
И още един силен атестат за достоверността и полезността на книгата-годишник – тя се препоръчва от Съюза на данъчните служители в България. Няма нужда от повече аргументи – ако все още не сте си закупили годишника – направете го тук. И побързайте – книгата се харчи с бързи темпове.

Продължава големият интерес и към книгата-годишник „Трудови отношения – 2022”. Всеки ден „валят” заявки и покупки. И това е резонно – това издание съдържа всичко в областта на трудовите отношения, което трябва да знае и което е необходимо на всеки специалист по труд и управление на човешките ресурси. Вече се убедихте в това, нали.

Вече е в печат и следващата ни книга-годишник – „Счетоводство – 2022”. Книгата излиза за тринадесета поредна година и има трайна читателска аудитория. Тазгодишното издание ще предложи задълбочен коментар на основните положения в Закона за счетоводството; изчерпателни разяснения на философията и съдържанието на Националните счетоводни стандарти; преглед и коментар на промените в Международните счетоводни стандарти, допълнен с пълен списък на МСС и Разясненията към тях за 2022 г. Особено ценен и полезен за практикуващите счетоводители е разделът в книгата, в който се разглеждат счетоводните и данъчни аспекти на конкретни доставки и дейности.
Всички тези въпроси са разработени от утвърдени и признати в счетоводната гилдия експерт-счетоводители и одитори. Така че побързайте – заявете новото издание на годишника – тук.

В напреднал етап е и подготовката на четвъртата книга-годишник за тази година – „Социално осигуряване – 2022”. Очаквайте я скоро и правете абонамент.

А ето и акцентовите теми от книжки № 4 на нашите списания и от продуктите ЕПИ, които ще предложим на абонатите, както и на всички любознателни хора:
- "Какво се променя в държавното обществено осигуряване през 2022 година"– от брой 4 на „Труд на право“ и от „ЕПИ Труд и социално осигуряване“;
- "Какво предвижда законът за държавния бюджет за 2022 година"– от брой 4 на списание „Счетоводство, данъци и право“ и „ЕПИ Счетоводство и данъци“;

- "Въпроси на производството по чл. 248 от Гражданския процесуален кодекс"– от брой 4 на списание „Собственост и право“ и „ЕПИ Собственост“;

- "Обезщетяване на пропусната полза (Lucrum cessans) при непозволено увреждане"– от брой 4 на списание „Търговско и облигационно право“ и „ЕПИ Търговско и облигационно право“.

Вярваме, че знанието в тези публикации ще Ви подпомогне в ежедневната Ви дейност и, ако все още не сте абонати на списанията и на ЕПИ, ще Ви убедим да го направите.

Отново привличаме вниманието Ви и към нашата опция: безплатен тридневен достъп до избран от Вас компютърен продукт ЕПИ On-line. Провокирайте Вашия професионализъм – заявете ползване на ЕПИ и ще получите парола и потребителско име. А след това – ще направите абонамент.

Продължаваме да изпълняваме с успех и нашата програма от учебни семинари.
Вижте нашите предложения за април и май:

Изберете своя семинар, изберете предпочитаната от Вас форма на обучение и заявете участие.

А през юни са традиционните ни семинари на море:

Първият от тези семинари ще проведем в комфортните луксозни условия на хотел „Астор Гардън” 5* в КК „Св. Св. Константин и Елена”. Вече две години по ред правим нашите морски семинари в този хотел и всички участници са изключително впечатлени и доволни от обстановката и обслужването в него.
Учебен семинар Осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд
Тази година отваря врати и още един нов, луксозен „събрат” – комплекс „Аквахаус Хотел & Спа” 5*. Той се намира буквално на метри от „Астор Гардън” и ще бъде готов да приеме участниците в двата семинара от 21 до 24 юни.

Присъствен семинар - Данъци и счетоводство - Пролет 2022


Не пропускайте да се включите в семинарите ни на море през юни – подарете си незабравими дни на морския бряг. И заявете участието си навреме – интересът е голям, а местата са ограничени.

Това е нашата пъстра палитра от предложения за Вас.
Направете своя избор.
Очакваме Ви.


А дотогава – да се насладим заедно на дългоочакваната пролет.


"ТП"

Нови книги
Новото данъчно законодателство през 2022 г.
Новото данъчно законодателство през 2022 г.

Двадесет и пето издание на книгата-годишник!
Всичко за новата данъчна рамка през 2022 година.

Вижте повече
Трудови отношения - 2022
Трудови отношения - 2022

Двадесет и пето издание на книгата-годишник!
Всичко за трудовото законодателство и уредбата на трудовите отношения през 2022 година.

Вижте повече
Право на собственост и други вещни права
Право на собственост и други вещни права

Луксозно издание с твърди корици
Научно-приложен коментар
Анализ на законодателството и съдебната практика

Вижте повече
Очаквани заглавия
Счетоводство - 2022
Счетоводство - 2022

- книга-годишник
Всичко за промените във финансовото и управленското счетоводство, за новото в Националните и Международните счетоводни стандарти, за спецификата в счетоводното отчитане на различните предприятия.

Вижте повече
Кодекс на труда – 2022

Луксозно издание с твърди корици
Книгата съдържа актуалния текст на Кодекса на труда за 2022 г.

Вижте повече
Социално осигуряване – 2022 година
Социално осигуряване – 2022

- книга-годишник
- книга-годишник + достъп до сайт

Всичко за държавното обществено осигуряване, за допълнителното задължително и допълнителното доброволно пенсионно осигуряване през 2022 година.

Вижте повече

Афоризми от Сър Питър Устинов

английски актьор, режисьор и писател, (1921)

 

Американската демокрация прилича на богаташ, който се ръкува с портиера на луксозното си жилище. „Здрасти, Том!“ (Портиерът в действителност се казва Джек.) „Е, как са децата, Том“ (Портиерът няма деца.) Въпреки всичко, и двете страни са доволни от дружеската среща.


Ако героите имаха време да поразмислят, героизъм изобщо нямаше да има.


В Холивуд е пълно с петдесетгодишни мъже, които така старателно се грижат за себе си, че можеш да ги вземеш за много здрави шестдесетгодишни.


По мое време имаше неща, които бе позволено да се правят, и неща, които не трябваше да се правят, а също така - имаше начини да се прави онова, което не трябваше да се прави.


На моите години грижата е не толкова за качеството на живота, колкото за количеството.


Къде е разликата между обикновената и народната демокрация? При народната демокрация хората не могат да кажат свободно какво мислят, поради което на мнението им не се обръща никакво внимание. В обикновената демокрация - такава, каквато е на Запад - хората могат да казват свободно какво мислят, поради което на мнението им не се обръща никакво внимание.


Досега човекът се е измъчвал с какви ли не въпроси, на които е нямало отговори. Благодарение на компютрите сега стоим под градушки от отговори, за които няма въпроси.
48x48x2
Периодични издания
 
Месечни списания - печатни и електронни, компютърни продукти
 
48x48x1

Печатно списание "Труд и право"

48x48x1

Електронно списание "Труд и право"

48x48x3
Компютърен продукт ЕПИ "Труд и социално осигуряване"
 
Избрано от списанието и ЕПИ
Какво се променя в държавното обществено осигуряване през 2022 година

Снежана МАЛАКОВА, юрист

     
48x48x1

Печатно списание "Счетоводство, данъци и право"

48x48x1

Електронно списание "Счетоводство, данъци и право"

48x48x3

Компютърен продукт ЕПИ "Счетоводство и данъци"

 
Избрано от списанието и ЕПИ
Какво предвижда законът за държавния бюджет за 2022 година

Веселка ДОНКОВА, финансов експерт

      
      
48x48x1

Печатно списание "Собственост и право"

48x48x1

Електронно списание "Собственост и право"

48x48x3
Компютърен продукт ЕПИ "Собственост"

 
Избрано от списанието и ЕПИ
Въпроси на производството по чл. 248 от Гражданския процесуален кодекс

Д-р Анастас ПУНЕВ

      
48x48x1

Печатно списание "Търговско и облигационно право"

48x48x1

Електронно списание "Търговско и облигационно право"

48x48x3
Компютърен продукт ЕПИ "Търговско и облигационно право"
 
Избрано от списанието и ЕПИ
Обезщетяване на пропусната полза (Lucrum cessans) при непозволено увреждане

Проф. д-р Поля ГОЛЕВА, Институт за държавата и правото при Българската академия на науките

Афоризми от СърПитър Устинов

английски актьор, режисьор и писател, (1921)
 

Ако бях станал крал за един ден, щях да изчакам с реформите до другия.


Животът е маратон, в който спринтът се отлага за най-накрая.


Комедията е само забавен начин да бъдеш сериозен.


Хората с най-тихия глас често предлагат най-добрите идеи.


Възхищаваме се на хората за тяхната сила, но ги обичаме заради слабостта им.


Оптимистът е човек, който знае точно колко лош може да бъде светът; песимистът преоткрива това всяка сутрин.


Политиката е изкуството да се удържат хората от участие в работи, които пряко ги засягат.


Преди си изкарвахме хляба, публикувайки мемоари. Сега изкарваме още повече, заплашвайки с публикуването на мемоари.


Религията е дело на Бога, усъвършенствано от Дявола.

48x48x2
Компютърни информационни продукти ЕПИ

- Цялостна, тематично подбрана, систематизирана и винаги актуална информация;
- Пълното съдържание на всички печатни издания на ИК "Труд и право" по темите на продукта;
- Възможност за ползване на базата данни от всеки таблет и мобилно устройство с достъп до интернет;
- Цени - без конкуренция.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ЕПИ
350x355
Електронна книжарница
 
48x48x1
Бърза и лесна поръчка на всички продукти на ИК Труд и право
48x48x2
Плащане чрез наложен платеж, epay или банкови карти

48x48x3
Безплатна доставка - при поръчка на стойност над 30,01 лв.
Мигове за поезия

МЕЧТА

Небето е безцветна течност
и дави птичите ята.
В непостижимата далечност
се скита моята мечта.
Тя някъде над мен се носи,
тя някъде над мен звучи.
Но само камъчета остри
сълзят от моите очи.

Звездите хитро и намигат,
красиво и подлагат крак.
Тя ниикъде не ще пристигне -
поне да се завърне пак.

Аз ще я взема, ще я сложа
в една кутийка от метал
и с нищо няма да тревожа
съня и празничен и бял.

Тя като малък тъмен прилеп
ще ослепее някой ден,
но аз ще зная, че я имам -
макар затворена във плен.


Недялко Йорданов

48x48x2
64x64
Национален консултантски център "Решение" ООД
организира и провежда професионални учебни семинари и уебинари.
50x100
50x100
600x200
50x100
50x100
Учебна програма
 
Данъци и счетоводство
Материално и процесуално право
 
СО, ТО, ЗБУТ и
лични данни
     
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА УСТРОЙСТВОТО НА ТЕРИТОРИЯТА, ИНВЕСТИЦИОННОТО ПРОЕКТИРАНЕ И СТРОИТЕЛСТВОТО ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ.
АДМИНИСТРАТИВЕН КОНТРОЛ ОТ ДНСК. СЪДЕБНА ПРАКТИКА
6 - 8 април 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Савин Ковачев, Консултант
Валентина Бакалова, Адвокат
Георги Даракчиев, Главен директор на Главна дирекция „Строителен контрол“ в ДНСК
Галина Солакова, Директор на дирекция „Данъчно-осигурителна методология” в НАП
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ ПО ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ
Прилагане на защитата на личните данни
14 - 15 април 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Д-р Невин Фети, Магистър по право и по защита на националната сигурност, преподавател в Националния институт на правосъдието и в Института по публична администрация, съавтор на книгите „Защита на личните данни“ и „Прилагане на защитата на личните данни“
Десислава Тошкова-Николова, Магистър по право, експерт в областта на защитата на личните данни, преподавател в Националния институт на правосъдието, съавтор на книгите „Защита на личните данни“ и „Прилагане на защитата на личните данни“
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ТЪРГОВСКОТО И ОБЛИГАЦИОННОТО ПРАВО
- Дружественият дял в ООД в практиката на ВКС
- Права на кредитора при гражданска неплатежоспособност на длъжника по сделката
- Откриване на производство по несъстоятелност
- Предизвикателства пред Закона за предоставяне на цифрово съдържание, цифрови услуги и за продажба на стоки
10 - 11 май 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Доц. д-р Николай Колев, Доцент в Нов български университет и Института за държавата и правото при БАН
Д-р Георги Хорозов, Адвокат
Бистра Николова, Съдия в Апелативен съд - София град
Огнян Варадинов, Адвокат
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ НА НАСЛЕДЯВАНЕТО
13 май 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Доц д-р Анна Станева, Преподавател по семейно и наследствено право в СУ "Св. Кл. Охридски"
Светлана Калинова, Съдия във Върховния касационен съд
Цена за участие в семинара: 240.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 200.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ГРАЖДАНСКИ ПРОЦЕС
- Обезпечително производство
- Изпълнително производство
- Въззивно производство
- Заповедно производство
17 - 18 май 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Стефан Кюркчиев, Зам. председател на Софийски градски съд
Мариана Обретенова, Частен съдебен изпълнител
Красимир Машев, Съдия в Апелативен съд - София град
Емилия Василева, Съдия във Върховен касационен съд
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА РАЗПОРЕДИТЕЛНИТЕ СДЕЛКИ С ВЕЩНИ ПРАВА ВЪРХУ ИМОТИ ПРАВНИ ОТНОШЕНИЯ ПРИ "НОВОТО СТРОИТЕЛСТВО". ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ. ВЪПРОСИ НА НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО ПРИ СДЕЛКИТЕ С ИМОТИ
19 май 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектор:
Доц. д-р Бисерка Маринова, Преподавател в Университета по архитектура, строителство и градоустройство, адвокат
Цена за участие в семинара: 240.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 200.00 лв. с ДДС
 
Тридесет и осми национален учебен семинар
ОСИГУРЯВАНЕ НА ЗДРАВОСЛОВНИ И БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД
7 - 10 юни 2022 г.
Курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена”,
Хотелски комплекс „Астор Гардън” 5*
Лектори:
Инж. Екатерина Асенова, Директор на Дирекция "Инспекция по труда - Софийска област"
Инж. Александър Борисов, Главен инспектор в Главна дирекция "Инспектиране на труда" в ИА "Главна инспекция по труда"
Николай Стоянов, Главен юрисконсулт в Комисия за защита на личните данни
Цена за обучение: 360.00 лв. с ДДС
Цена за пребиваване: 390.00 лв. Ultra All Inclusive Plus
 
Двадесет и четвърти национален учебен семинар
ДАНЪЦИ И СЧЕТОВОДСТВО - ПРОЛЕТ 2022
Учебни теми
- ОБЛАГАНЕ НА ДОХОДИТЕ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА
- КОРПОРАТИВНО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ
- ДАНЪК ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ
21 - 24 юни 2022 г.
Курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена”,
Хотелски комплекс „Аквахаус Хотел & Спа” 5*
Лектори:
Проф. д-р Надя Костова, Регистриран одитор, данъчен консултант
Димитър Войнов, Данъчен консултант
Валентина Василева, Данъчен консултант
Цена за обучение: 360.00 лв. с ДДС
Цена за пребиваване: 390.00 лв. Ultra All Inclusive Plus
 
Двадесет и седми национален учебен семинар
ЗАКОН И ПРАКТИКА – ПРОЛЕТ 2022
Учебни теми
- Въззивно производство
- Основания за спиране на гражданското производство по ГПК
- Искове срещу Държавата за нарушаване на правото на ЕС
21 - 24 юни 2022 г.
Курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена”,
Хотелски комплекс „Аквахаус Хотел & Спа” 5*
Лектори:
Красимир Машев, Съдия в Апелативен съд – София
Диана Митева, Съдия в Окръжен съд - Варна
Стефан Кюркчиев, Заместник председател на Софийски градски съд
Цена за обучение: 360.00 лв. с ДДС
Цена за пребиваване: 390.00 лв. Ultra All Inclusive Plus
 
Електронни издания
Нов вариант за ползване на утвърдените издания на ИК Труд и право
РАЗГЛЕДАЙТЕ ТУК
48x48x4 СМЯХ
 

УРОК


Всичко, което трябва да знам за живота, научих от Ноевия ковчег:
Първо: Не изпускай лодката.
Второ: Запомни, че всички сме в една и съща лодка (т.е. ситуация).
Трето: Планирай предварително. Когато Ной строял ковчега, не е валяло.
Четвърто: Поддържай форма. Когато си на 600 години, някой може да те помоли да направиш нещо наистина голямо.
Пето: Не слушай критики. Просто продължи с работата, която трябва да се свърши.
Шесто: Изгради бъдещето си на високо.
Седмо: От причини за безопасност пътувай с партньор.
Осмо: Бързината невинаги е предимство. Охлювите били в ковчега заедно с гепардите.
Девето: Когато си под стрес, поплувай малко.
Десето: Помни, че ковчегът бил построен от аматьори, а Титаник – от професионалисти.

Единадесето: Независимо каква е бурята, винаги след нея се появява дъга.
В съответствие с Общия европейски регламент за защита на лични данни (ОРЗД) и съгласно Закона за електронната търговия, Ви информираме, че това може да е непоискано търговско съобщение...
Предлагаме да потвърдите своето съгласие, за да получавате нашите информационни съобщения за изданията и учебните ни семинари.

ПОТВЪРДЕТЕ СВОЕТО СЪГЛАСИЕ ТУК

Ако не желаете да получавате подобни имейли, моля,
кликнете
тук или отговорете на този e-mail със subject: unsubscribe.

Издава ИК "Труд и право" и НКЦ "Решение" ООД
1000 София, пл. "Македония" № 1, ет. 7
Телefони: 02 981 13 93, 02 981 13 76
Мобилен: 088 240 03 03, 088 845 19 64
E-mail: office@trudipravo.bg, reshenie@trudipravo.bg

Web: www.trudipravo.bg, www.epi.bg, www.e.trudipravo.bg

32x32x4