Меню

Книги в продажба

Луксозно издание с твърди корици
Научно-приложен коментар
Анализ на законодателството и съдебната практика

Важна информация за всички наши клиенти и читатели

В процеса на подготовката на книгата настъпиха  промени в състава на авторския екип. По тяхно желание се оттеглиха чл.-кор. проф.д.ю.н. Цанка Цанкова, адвокат Валентина Бакалова и адвокат –д-р Веселин Петров. Уважаваме техните мотиви и съображения, като същевременно оставаме с готовност и желание за сътрудничество в подготовката на бъдещи наши издания.
За да запазим тематичния обхват и съдържанието на книгата, както са обявени, към авторския екип допълнително се включват уважаваните и утвърдени юристи: Галина Солакова – съдия във Върховния административен съд, доц. д-р Цветалина Петкова и адвокат Ясен Ковачев – дългогодишни автори в изданията на ИК „Труд и право“ и лектори в семинарите на НКЦ „Решение“.
Благодарим им за готовността и разбирането за изключителната значимост на подготвяното издание за цялата юридическа гилдия.

Авторски колектив:

Благовест ПУНЕВ, председател на АС при БТПП

Проф. д-р Венцислав СТОЯНОВ, Доц. д-р Цветалина ПЕТКОВА, Доц. д-р Гергана БОЯНОВА, Доц. д-р Стоян СТАВРУ, Бонка ДЕЧЕВА, съдия от ВКС, Светлана КАЛИНОВА, съдия от ВКС, Галина СОЛАКОВА, съдия от ВАС, Ясен КОВАЧЕВ, адвокат, Александър ГЕОРГИЕВ, адвокат, Д-р Анастас ПУНЕВ


Обем:
868 стр.

ISBN:
978-954-608-292-3

Цена: 70.00 лв.

КУПИ  

 

Безплатна доставка - при поръчка на стойност над 30,01 лв.**


Съдържание:

Съдържанието  на книгата обхваща цялостен преглед и анализ на правната уредба на собствеността и проблемите на вещното право в теоретичен и практико-приложен план. То следва структурата на Закона за собствеността с препратки към  други закони, които имат връзка със съответния институт на вещното право. Обхванати са общите въпроси на собствеността, частната, държавната и общинската собственост, съсобствеността и нейното прекратяване чрез доброволна и съдебна делба, етажната собственост, способите за придобиване на собствеността като придобивната давност, приращенията, преработването и присъединяването на вещи, придобиването на недвижими имоти  чрез правни сделки. Специално внимание е отделено на ограничените вещни права – правото на строеж, правото на ползване, сервитутите.  Разгледани са вещноправните аспекти на кадастъра и урегулирането на поземлените имоти. Отделен раздел е посветен на владението – добросъвестно и недобросъвестно и на неговата защита. Включена е правната проблематика на вписването в книгите за недвижимите имоти, неговото действие и правни последици.

 Освен  материалноправните аспекти на собствеността, в книгата ще бъдат анализирани и  защитата на правото на собственост и другите вещни права по съдебен ред: установителният и ревандикационният иск за собственост, исковете за определяне на граници, негаторните искове и др.

 Съдържанието цели да обхване в дълбочина, освен общите теми, и по-специфични въпроси на отделните институти на вещното право и тяхното интерпретиране от съдебната практика и тълкувателната дейност на ВКС. Ще бъдат дадени необходимите разяснения и авторските виждания във връзка с актуални проблемни въпроси или противоречива съдебна практика, които са показали затруднения в правоприлагането. Стъпвайки на научна и теоретична основа, коментарът ще бъде максимално приложно ориентиран и полезен на практикуващите юристи.

Целева аудитория: Книгата ще бъде полезна както за практикуващите юристи – адвокати, съдии, нотариуси и съдии по вписвания; експерти по устройство на територията, вещи лица, съдебни изпълнители, така също и за научните работници, преподавателите и студентите по право.

 

Как да закупите тази книга:

- чрез електронната книжарница на ИК "Труд и право";
- в офиса на издателството;
- на телефони и e-mail: 02/981-13-93; 02/4010-467; 088/240-03-01; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;
- чрез нашите търговски представители във Вашия регион.;
- чрез разпространителските фирми - Партньори на ИК "Труд и право".
Информация за търговските ни представители във Вашия регион можете да получите на телефон: 02 981-13-93.

Доставка**
Безплатна доставка:
- При поръчка на стойност над 30,01 лв;
- При плащане по банков път - независимо от стойността на поръчката. Извършва се чрез "Български пощи" ЕАД.
- При доставка от търговски представител на ИК "Труд и право".

Доставка за сметка на получателя:
- При поръчка на стойност под 30,01 лв., доставката се извършва чрез куриер (Speedy).
Цената за доставка на територията на България, на пратки с тегло до 1 кг. е от порядъка на 6,50 лв.
Цената за доставка на територията на София е от порядъка на 4,50 лв.

 

Акценти

Издателска програма „Есен 2021 – Пролет 2022“

Готова е издателската ни програма „Есен 2021 – Пролет 2022“. Разгледайте я и изберете полезните и интересни за Вас издания. И направете абонамент сега - на преференциални цени.

Прочети още...

Брой No 9 на месечните списания

Брой No 9 на месечните ни списания – печатни и електронни са вече при своите абонати.

Прочети още...

Учебник по търговско право - Част І - Търговци

Важно за абонатите на „ЕПИ Търговско и облигационно право“:
Вече имате на разположение и уникалното издание на проф. д-р Огнян Герджиков „Учебник по търговско право - Част І - Търговци“

Абонамент 2022

Време е за нов избор!
Разгледайте нашия каталог „Абонамент 2022“ и направете своя избор – печатните и електронните издания на ИК „Труд и право“
До края на август – на по-ниски цени!

Прочети още...

Книжки No 7 на месечните списания

Книжки No 7 на месечните списания са вече при своите абонати.
Разгледайте съдържанието на всяко от тях:

Прочети още...