Списания     Книги     Компютърни продукти     Семинари 
ИК "Труд и право"

Мъдрост

„Без книга светът е нощ, а умът – жалък. Без книга народите са стада без мисъл.“
Виктор Юго


Здравейте,

Да поговорим за книгите.
От буквара до многотомните издания, книгите носят знания, носят мъдрост, носят радост. Чрез книгите общуваме с други хора и светове, книгата – като машина на времето, ни връща преди столетия или ни отнася в далечното бъдеще. Книгата ни дава познанието, с което изграждаме и развиваме своя професионализъм и ни помага да успяваме.
На 23 април беше световният ден на книгата и поздравихме всички – близки до „Труд и право”.
Но за нас, както и за всички българи, денят на книгата, на знанието е 24 май.
В този бюлетин искаме най-сърдечно да поздравим всички наши колеги, партньори и приятели, всички четящи хора, с най-светлия, най-скъпия, с най-обичания празник
24 май.

И да пожелаем на всички:
Четете, приятели!

Вижте нашите нови книги:
След прекрасните ни книги-годишници „Новото данъчно законодателство през 2021 година”, „Трудови отношения – 2021” и „Счетоводство – 2021” продължаваме да реализираме другите заглавия от Издателската ни програма за първото полугодие на годината.

Току-що излезе от печат традиционното ни издание „Кодекс на труда”. То съдържа нормативния текст на кодекса, актуален към 31 март 2021 г. За удобство на читателя, под черта публикуваме всички предишни текстове – изменени, допълнени или отменени след предишното ни издание от м. май 2020 г. Както винаги, книгата е в луксозно изпълнение, с твърди корици. Интересът към новото издание е голям – Кодексът на труда е настолна книга на всеки специалист по труд и човешки ресурси, на всеки юрист по трудово право, а законодателните промени бяха важни и значителни. Така че – побързайте с покупката.

На любознателните читатели предлагаме и една малка по обем, но изключително полезна и интересна книга – „Наръчник на бъдещия пенсионер, роден след 1959 година”. Казахме Ви за тази книга – тя ще Ви помогне да се ориентирате в сложната материя на допълнителното задължително пенсионно осигуряване и да направите най-добрия за Вас избор за промяна във Вашето осигуряване. Доверете се на професионалните разяснения и съвети на автора – доц. д-р Бисер Петков, един от най-добрите специалисти в тази област. И – купете книгата тук.

И още една, топла-топла, книга: „Учебник по търговско право. Част първа. Търговци.” Учебникът е дело на проф. д-р Огнян Герджиков (юрист от такъв ранг не се нуждае от представяне) и в него, максимално прегледно, с акцент върху квинтесенцията на материята, са представени отделните видове търговци, съобразно българското търговско право и Търговския закон. И още нещо – на места професионалната материя е разчупена със стихове от „Търговскоправна поема” на проф. Герджиков. Така че – книгата е учебник, но би била интересна и полезна и за всички практикуващи юристи, които биха желали да се докоснат до изчистения, ерудиран и елегантен стил на проф. д-р Огнян Герджиков.

А ето и предстоящите заглавия в месеца на книгата:
Годишникът „Социално осигуряване – 2021” е в напреднала фаза на подготовка. Очакваме само приемането на промените в Наредбата за пенсиите и книгата ще влезе за печат. Много са новите и важни акценти в годишника. В подробни коментари и с практически разяснения са разгледани промените в условията за пенсиониране; в сроковете и реда за подаване данни от работодателите и самоосигуряващите се лица; в осигурителните вноски и др. Специално внимание е отделено на промените, свързани с последствията от ковид-кризата.
Годишникът ще излезе за двадесет и пета поредна година и отново ще бъде най-пълното, най-достоверното и най-професионалното издание по въпросите на социалното осигуряване.
Направете своя избор – книга-годишник или книга-годишник + достъп до сайт с цялото социално и здравно законодателство и заявете изданието тук.
Книгата „Търговски дружества” ще бъде полезна и интересна за всеки практикуващ юрист. Тя ще представи подробен и професионално разработен синтез и коментар на практиката на Върховния съд и на Върховния касационен съд по материята на търговските дружества и търговския регистър. Автор на книгата е доц. д-р Николай Колев – утвърден юрист в областта на дружественото право.

Както виждате – богата и пълна е нашата издателска кошница. Вярваме, че в нея ще намерите Вашите книги и, вярваме, че те ще бъдат нашият малък принос към Вашия професионализъм и успех.

Като говорим за книги, ще споменем за нашите месечни списания. До дни ще излязат петите книжки на списанията – разгледайте ги и ще намерите актуални и полезни публикации. И напомняме: абонаментът на списанията – печатни и електронни, е открит през цялата година. Възползвайте се и изберете своето списание.

И още едно напомняне:
ИК „Труд и право” предлага и тематични компютърни продукти ЕПИ – с цялостно и професионално знание в съответната правна област.
Разгледайте ги на нашия сайт: www.epi.bg и ще се убедите в тяхната полезност. А в условията на home office – ЕПИ е най-добрият избор. Направете го.

И, за да е пълна нашата палитра от предложения, вижте предстоящите учебни уебинари и семинари:
- Учебен уебинар в Zoom – „Практически въпроси по изплащането на пенсии от универсалните пенсионни фондове” – 12 май 2021 г.
Лектор ще бъде авторът на книгата „Наръчник на бъдещия пенсионер, роден след 1959 година” – доц. д-р Бисер Петков.

- Учебен уебинар в Zoom – „Осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд” – 20 май 2021 г.
Лектор в уебинара ще бъде инж. Огнян Атанасов – известен специалист по тези въпроси, автор на книгата ни „Осигуряване на здравословна и безопасна работна среда в условията на Covid-19”.

- "Промените в Закона за обществените поръчки и Правилника по прилагането му от 2021 г. Създаване на поръчка и работа на комисията в ЦАИС ЕОП" – 28 май 2021 г.
По тази тема предвиждаме да проведем присъствен семинар и паралелно да се излъчва уебинар за участниците, които избират този вариант. Лектор ще бъде Мариана Кацарова – утвърден специалист по темата на обществените поръчки.

Вярваме, че тази година ще възстановим традицията на прекрасните ни и толкова очаквани и желани семинари на море през юни:
- Осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд - 8 - 11 юни 2021 г.
- Закон и практика – Пролет 2021 - 15 - 18 юни 2021 г.
- Данъци и счетоводство – Пролет 2021 - 15 - 18 юни 2021 г.



Интересни и актуални теми, утвърдени и компетентни лектори, луксозни и комфортни условия в хотел „Астор-Гардън”5* и, както винаги – персонално внимание и грижа към всеки участник.
Вярваме,че ще проведем тези семинари и те ще бъдат успешни. Защото хората търсят и очакват знание, но още по-силно желаят да се отърсят от дългите месеци на изолация и ограничения и жадуват за срещи и контакти с колеги, за почивка и релакс на морския бряг.
Изберете Вашия семинар. Включете се. Очакваме Ви.

Това са нашите предложения за прекрасния месец май. На ход сте Вие – направете своя избор.

И бъдете здрави и успешни!

"ТП"

Месечни списания

Труд и право
Брой 05/2021

Затруднява ли дистанционната работа размяната на документи между страните по трудовото правоотношение

Виж още...

Счетоводство, данъци и право
Брой 05/2021

АКЦЕНТ-ТЕМА (БЕЗПЛАТНО)
Изисквания и срокове за подаване на годишните отчети за дейността за 2020 година

Виж още...

Собственост и право
Брой 05/2021

Вписване на актове в Кадастралния регистър на недвижимите имоти от Службата по геодезия, картография и кадастър

Виж още...

Търговско и облигационно право
Брой 05/2021

Недействителност на споразуменията за изменение или прекратяване на договори в резултат от извънредно положение или извънредна епидемична обстановка

Виж още...
Ние Ви гарантираме:  

- Актуално и достоверно знание;
- Високо качество на изпълнение;
- Своевременна доставка;
- Прецизна актуализация;
- Коректност в отношенията.

 
Абонирайте се!
Крилати мисли за книгите

„След като се научиш да четеше, ще бъдеш вечно свободен.”
Фредерик Дъглас

„Книгите са най-тихите и най-верните приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници и в същото време – най-търпеливите учители.”
Чарлз Елиът

„Смятам, че книгите никога не са достатъчно.”
Джон Стайнбек

„Наистина има рай на земята – рай, който обитаваме, когато четем хубава книга.”
Кристофър Морли

„Ако една книга е добре написана, аз винаги я намирам твърде кратка.”
Джейн Остин

Нови книги

Учебник по търговско право

Учебник по търговско право

Част І
Търговци
Учебникът представя цялостно и изчерпателно правния статут, правомощията и действията на търговците, съобразно българското търговско право и Търговския закон.

Наръчник на бъдещия пенсионер, роден след 1959 година

Наръчник на бъдещия пенсионер, роден след 1959 година

Дали две пенсии са повече от една?
Как да направим своя информиран избор?

Кодекс на труда – 2021

Кодекс на труда – 2021

Книгата съдържа текста на Кодекса на труда, актуален към месец март 2021 г.


Счетоводство - 2021

Счетоводство - 2021

Дванадесето издание на книгата-годишник!
- Актуализиран текст на основните счетоводни закони.
- Коментари по най-важните въпроси на счетоводното отчитане..

Книга-годишник - Данъчно облагане и счетоводно приключване - 2020

Трудови отношения - 2021

Двадесет и четвърто издание на книгата-годишник!
- книга-годишник
- книга-годишник + достъп до специализиран сайт

Книга-годишник - Данъчно облагане и счетоводно приключване - 2020

Новото данъчно законодателство през 2021 година

Двадесет и четвърто издание на книгата-годишник!
- книга-годишник
- книга-годишник + достъп до специализиран сайт

 
Електронна кницарница
Поръчайте избрани заглавия на ИК "Труд и право" on-line - с безплатна доставка.
Плащане и с банкови карти.

 
Е-книжарница

Крилати мисли за книгите
„Получих образованието си в библиотеката. Напълно безплатно.”
Рей Бредбъри

„Хората не четат книгите. Четат себе си чрез тях.”
Ромен Ролен

„Човек, който не чете хубави книги, няма предимство пред неграмотния.”
Марк Твен

„Ако искаш да ми разкриеше сърцето на един човек, не ми казвай какво чете, а какво препрочита.”
Франсоа Мориак

„Няма такава книга, от която човек не би могъл да научи нещо.”
Волфганг фон Гьоте

„Книгата е може би най-сложното и най-великото чудо от всички чудеса, създадени от човечеството по пътя му към щастие и бъдещо могъщество.”
Максим Горки
Крилати мисли за книгите

„Дом, лишен от книга, прилича на тяло, лишено от душа.”
Цицерон

„Чете се по три начина: първия – четеш и не разбираш; втория – четеш и разбираш; третия – четеш и разбираш дори и това, което не е написано.”
Яков Кнежин

„Най-добрите книги са тези, които ти казват това, което вече знаеш.”
Джордж Оруел

„Дори само фактът, че една хубава книга те чака в края на дългия ден, прави деня по-щастлив.”
Катлийн Норис

„Има и по-лоши престъпления от горенето на книги. Едно от тях е да не ги четеш.”
Йосиф Бродски

 
 
Компютърни продукти

ЕПИ Труд и социално осигуряване

ЕПИ Труд и социално осигуряване

Актуални условия за придобиване право на пенсия през 2021 г.

Виж още...

ЕПИ Счетоводство и данъци

ЕПИ Счетоводство и данъци

Годишната данъчна декларация по чл. 50 ЗДДФЛ за 2020 година и какво е важно да знаем при нейното попълване и подаване

Виж още...

ЕПИ Собственост

ЕПИ Собственост

Измененията в режима на земите по чл. 19 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и поземлената реституция

Виж още...

ЕПИ Търговско и облигационно право

ЕПИ Търговско и облигационно право

Извънредната епидемична обстановка и отражението й върху сделките и отговорността на длъжника за неизпълнение на договора

Виж още...

ЕПИ Търговско и облигационно право

ЕПИ Нормативни актове

Закон за мерките срещу изпирането на пари (изм. и доп. ДВ. бр. 21 от 12.03.2021 г.)

Виж още...
ЕПИ 5.0 и ЕПИ On-line:

- Цялостна, тематично подбрана, систематизирана и винаги актуална информация;
- Пълното съдържание на всички печатни издания на ИК „Труд и право” по темите на продукта;
- Възможност за ползване на базата данни вече и от всеки таблет и мобилно устройство с достъп до интернет;
- Цени - без конкуренция.
Абонирайте се!

 
 
Неизвестни случки за известни хора

При някакъв спор Хайне бил обиден от един грубиян, който го нарекъл куче. Засегнати заради него, приятелите му го посъветвали:
- Бъди смел! Докажи, че си лъв! Извикай го на дуел. В противен случай ще излезе, че с право те нарича куче.
- Благодаря за съвета! – отвърнал Хайне. – Предпочитам да бъда живо куче, отколкото мъртъв лъв.

 
 
УЧЕБНА ПРОГРАМА

Учебен семинар - Закон и практика – Пролет 2021

Учебен семинар - Данъци и счетоводство – Пролет 2021


 
12 май
2021 г.
Учебен уебинар в Zoom
Практически въпроси по изплащането на пенсии от универсалните пенсионни фондове


Лектор:
Доц. д-р Бисер Петков,
Експерт по пенсионно осигуряване, Преподавател в УНСС

Цена
: 120.00 лв. с ДДС
 
20 май
2021 г.
Учебен уебинар в Zoom
Осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд


Лектор:
Инж. Огнян Атанасов,
Водещ експерт по ЗБУТ, Член на УС на Европейската агенция по безопасност и здраве

Цена
: 120.00 лв. с ДДС
 
28 май
2021 г.
ПРИСЪСТВЕН СЕМИНАР И уебинар в Zoom
Промените в Закона за обществените поръчки и Правилника по прилагането му от 2021 г. Създаване на поръчка и работа на комисията в ЦАИС ЕОП


Лектор:
Мариана Кацарова,
Юрист, експерт по обществени поръчки

Цена за участие в присъствен семинар: 216.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинар в Zoom : 216.00 лв. с ДДС

 
8 - 11 юни
2021 г.
Присъствен семинар
Осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд


Курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена”,
Хотелски комплекс „Астор Гардън” 5

Лектори:
Инж. Огнян Атанасов,
Водещ експерт по ЗБУТ, Член на УС на Европейската агенция по безопасност и здраве
Николай Стоянов,
Главен юрисконсулт в Комисия за защита на личните данни
Д-р Диана Дикова,
Управител на служба по трудова медицина

Цена за обучение: 360.00 лв. с ДДС
 
15 - 18 юни
2021 г.
Присъствен семинар
Закон и практика – Пролет 2021


Курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена”,
Хотелски комплекс „Астор Гардън” 5

Лектори:
Стефан Кюркчиев,
Заместник председател на Софийски градски съд
Красимир Машев,
Съдия в Апелативен съд - София
Борислав Белазелков,
Съдия във Върховния касационен съд

Цена за обучение: 360.00 лв. с ДДС
 
15 - 18 юни
2021 г.
Присъствен семинар
Данъци и счетоводство – Пролет 2021


Курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена”,
Хотелски комплекс „Астор Гардън” 5

Лектори:
Димитър Войнов, 
Данъчен консултант
Валентина Василева,
Данъчен консултант
Евгения Попова,
Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП

Цена за обучение: 360.00 лв. с ДДС
 
Смях
ЗАКОНИ
1. Закон на Слаус:
Ако вършиш някаква работа прекалено добре, няма да можеш да се отървеш от нея.
2. Закон на Франко за работното място:
Ако харесваш онова, което правиш, вероятно го правиш погрешно.
3. Бюрократичен принцип на Ларсън:
Ако направиш невъзможното, шефът ти просто ще го включи в постоянните ти задължения.
4. Първи капан на гения:
Никой шеф няма да търпи служител, който винаги е прав.
5. Закон на Пъркин:
Потупването по гърба е само на няколко сантиметра от ритника в задника.
6. Закон на Рафъл за бизнеса:
Колкото по-малко работа имат служителите, толкова по-бавно я вършат.
7. Закон на Лемпнър за заетостта:
Ако си тръгнеш от работа по-късно, никой няма да забележи. Тръгнеш ли си по-рано, непременно ще срещнеш шефа си на паркинга.
8. Максима на офиса:
Телефонът никога не звъни, когато нямаш какво да правиш.
9. Закон на Ото:
Винаги се занимаваш с нещо странично, когато шефът се отбие край бюрото ти.
10. Закон на Клайд:
Ако се налага да свършиш нещо и го отлагаш достатъчно дълго, има голяма вероятност някой друг да го направи вместо теб.
11. Правило на Хари:
Когато не знаеш какво да правиш, придай си угрижен вид и върви забързано.
В съответствие с Общия европейски регламент за защита на лични данни (ОРЗД) и съгласно Закона за електронната търговия, Ви информираме, че това може да е непоискано търговско съобщение...
Предлагаме да потвърдите своето съгласие, за да получавате нашите информационни съобщения за изданията и учебните ни семинари.

ПОТВЪРДЕТЕ СВОЕТО СЪГЛАСИЕ ТУК

Ако не желаете да получавате подобни имейли, моля,
кликнете
тук или отговорете на този e-mail със subject: unsubscribe.
   Издава ИК "Труд и право"
1000 София, пл. "Македония" № 1, ет. 7
Тел: 02 981 13 76, 02 981 13 93, 02 986 27 17
Мобилен: 088 240 03 06, 088 240 03 02
E-mail:


www.trudipravo.bg; www.epi.bg  
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -