Trud i pravo Националният консултантски център
 
Бюлетин на ИК Труд и право
Списания   Книги   Компютърни продукти   Семинари
Месечен бюлетин - Брой 02/2024 - On-line вариант
Месечен бюлетин - 01/2024
 

"Любящите хора живеят в свят, пълен с обич.
Враждебните хора – в свят, пълен с омраза. Същият свят."

Уейн Дайър


Здравейте,


Започнахме нашия задочен разговор с Вас. И, както е традицията, и през тази година ще се стремим да Ви запознаваме с новите издания, които подготвяме, ще Ви предлагаме интересни и актуални публикации от нашите списания и компютърни продукти ЕПИ, ще Ви информираме за предстоящите учебни семинари.
Но за да се получи разговор, трябва да чуем и Вашия глас: от Вас ще очакваме предложения за теми за публикации, книги и семинари, мнения и препоръки как да направим нашите продукти още по-полезни за Вас. Разбира се, ще бъдем насреща и с експертни отговори и решения на казуси от Вашата практика.

А ето и нашите новини за февруари:
С интерес се посрещна първата ни книга за тази година – „Актуални проблеми на здравословните и безопасни условия на труд”. И това е обяснимо – темата е изключително важна и същностна както за специалистите, които са пряко ангажирани с тази дейност, така и за всички работодатели, за представителите на работниците и служителите, за всички работещи.

На 29 януари излезе от печат и новото двадесет и седмо издание на книгата-годишник „Новото данъчно законодателство през 2024 година”.

Тази година специално внимание в авторските коментари е отделено на многобройните и важни промени в данъчното законодателство, в сила за 2024 г:

  • Изцяло новият режим на облагане с глобален минимален данък;
  • Въвеждането на законов ред за преминаване през 2024 г. на ваучерите за храна от хартиен към електронен носител, както и условията за освобождаване от облагане на тази социална придобивка;
  • Новият ред за облагане с патентен данък на юридическите лица, извършващи дейност като заведения за хранене и развлечения;
  • Новите положения в ЗДДС, свързани с унищожаването, погиването, бракуването и липсите на стоки;
  • Възможността за обжалване на постановен отказ за намаляване на данъчната основа и начисления данък при несъбираемо вземане;
  • Промените при начина на плащане на дължимия по вноса на стоки ДДС;
  • Новото данъчно облекчение по реда на ЗДДФЛ, предвидено за земеделските стопани;
  • Разширяването на обхвата на доходите, за които се предоставя информация в НАП, със справките по чл. 73 ЗДДФЛ;
  • Актуалните размери на данъчните облекчения за деца и за деца с увреждания за 2024 г.;
  • Създаването на системна автоматизирана връзка между общините и административните органи, поддържащи регистри и бази с данни, необходими за определяне на данъчните задължения по ЗМДТ;
  • Обстоен коментар на измененията и допълненията в ДОПК, извършени през 2023 г.

На сайта са достъпни: основните нормативни актове на данъчното законодателство, важни писма и указания на НАП, всички СИДДО, по които Република България е страна, подбрани решения на ВАС и на Съда на Европейския съюз, полезна справочна информация.

А за достоверността и професионализма на годишника атестация е препоръката за изданието от Съюза на данъчните служители в България.
Годишникът е вече на бюрата на стотици счетоводители, финансисти, юристи, данъчни експерти. Вземете го и Вие – от нашата електронна книжарница.

До дни ще излезе от печат още едно интересно и ценно издание – „Правен режим на земеделските земи и горските територии”. Това е второ, преработено и допълнено издание на книгата, която издадохме през далечната 2011 г.

През това време основните нормативни актове, които са предмет на разглеждане и анализ, бяха променяни  многократно: Законът за собствеността и ползването на земеделските земи – двадесет и четири пъти, Законът за арендата в земеделието – осем пъти, а Законът за горите – рекордните тридесет и пет пъти. Бяха изменени и други нормативни актове, които имат отношение, макар и косвено, към разглежданата материя. Същевременно беше създадена и нова съдебна практика, която наложи допълнителен анализ на правния режим на поземлените отношения.
Новият коментар се явява естествено продължение и актуализиране на изданието от 2011 г. Подробно и изчерпателно са разгледани измененията в режима на договорите за наем и аренда, съвместното обработване и ползването на земеделските земи, формите на подпомагане от европейските земеделски фондове, свързани с плащанията на площ, формирането и разпределението на масивите за ползване, разпределението на мерите и пасищата от държавния и общинския поземлен фонд, проблемите на поземлената реституция, регистрацията на земеделските земи, преобразуването на картата на възстановената собственост в кадастрална карта и регистри за неурбанизираните територии и прочее. Анализирана е актуалната проблематика на горите и горските територии.

Ако темата е в кръга на Вашите професионални интереси- купете изданието тук.

През втората половина на месеца ще предложим и втората ни традиционна и утвърдена книга-годишник – „Трудови отношения – 2024”. И този годишник се предлага в два варианта: книга-годишник и книга-годишник + достъп до сайт. Книгата ще представи важни актуални промени в трудовото законодателство. Професионално и изчерпателно се разглеждат 55 важни и интересни теми по трудови отношения, здравословни и безопасни условия на труд, заетост и трудова мобилност. И в тазгодишното издание са включени нови и важни отговори на въпроси от практиката по прилагане на трудовото законодателство, както и обстоен преглед на нови решения по трудови спорове на Върховния касационен съд.
На сайта са достъпни всички нормативни актове на трудовото право, както и всички колективни трудови договори по чл. 51б, ал. 4 КТ.
Очаквайте книгата-годишник, заявете покупка тук.

Вече е готова и цялата ни Издателска програма „Пролет 2024”. Разгледайте новите издания, които ще подготвим за Вас.

Ето и февруарският избор от важни и интересни публикации – специално за Вас от книжки № 2 на списанията и от компютърните продукти ЕПИ:
"От началото на 2024 г. социалните разходи за ваучери за храна са разделени на два вида – ваучери за храна на хартиен носител и ваучери за храна на електронен носител" – списание „Труд и право“ и „ЕПИ Труд и социално осигуряване“;
"Преглед на промените в Закона за корпоративното подоходно облагане за 2024 година" – списание „Счетоводство, данъци и право“ и „ЕПИ Счетоводство и данъци“;

"Преобразуване на лично имущество по сделки с участието на единия от съпрузите" – списание „Собственост и право“ и „ЕПИ Собственост“;

"За учредяването и предоставянето на право на придобиване на дялове от дружество с променлив капитал (чл. 260и1 ТЗ)" – списание „Търговско и облигационно право“ и „ЕПИ Търговско и облигационно право“.

А за да имате всеки месец пълния обем актуални статии и публикации от водещи специалисти – абонирайте се за нишите печатни и електронни списания. Изберете своето списание и направете абонамент.
По всяко време можете да се възползвате и от нашия специален бонус – безплатен достъп до избран от Вас продукт ЕПИ Online. Заявете Вашето желание тук.

Успешно започнахме изпълнението на нашата Учебна програма „Пролет 2024”. При пълни зали проведохме два учебни семинари/уебинари по промените в данъчното законодателство за 2024 г. Ако не сте успели да се включите – направете го в семинара ни
Промените в данъчните закони за 2024 г. Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2023 г. Актуални въпроси на ДОПК
27 - 28 февруари 2024,
София
Лектори: Димитър Войнов, Валентина Василева, Лорета Цветкова, Росен Иванов

През февруари са и традиционните ни семинари/уебинари на тема „Човешки ресурси, трудови отношения и социално осигуряване – 2024”:
Човешки ресурси, трудови отношения и социално осигуряване – 2024
14 - 16 февруари 2024,
София
Лектори: Д-р Томчо Томов, Марио Първанов, Елка Атанасова, Николай Стоянов, Катя Кашъмова, Десислава Христова
Човешки ресурси, трудови отношения и социално осигуряване – 2024
21 - 23 февруари 2024,
София
Лектори: Проф. д-р Мирослава Пейчева, Марио Първанов, Елка Атанасова, Теодора Дичева, Зорница Димитрова, Десислава Христова

Вижте и нашите предложения за регионални семинари в Русе през февруари. И ако те са по-удобни за Вас – включете се!

Изключителен интерес предизвика нашата покана за семинар на тема: Актуални въпроси на данъка върху добавената стойност. Облагане с ДДС на строителството и сделките с недвижими имоти практика на НАП, ВАС и СЕС в екзотичната ШРИ ЛАНКА.
София - Дубай - Коломбо – Пинавела – Сигирия – Анурадапура – Полонарува – Минерия – Дамбула – Бентота - Коломбо – Дубай - София
Лектор: Валентина Василева

Данъчен семинар в Шри ЛанкаОстанаха последни свободни места. Ако желаете да се включите и Вие – обадете се веднага!

Разгледайте и другите ни предложения за семинари тази пролет:
- За Вас – практикуващи юристи;
Актуални въпроси на обществените поръчки – Пролет 2024
7 март 2024,
София
Лектор: Цветелина Василева
Актуални въпроси на гражданския процес
14-15 март 2024,
София
Лектори: Красимир Машев, Д-р Анастас Пунев, Стефан Кюркчиев, Доц. д-р Таня Градинарова
Банкови кредити. Защита на потребителите. Практика на ВКС и СЕС. Договори за финансово обезпечение

20 март 2024,
София
Лектори: Костадинка Недкова, Д-р Иван Мангачев
Арбитраж и други алтернативни способи за решаване на правни спорове
2 април 2024,
София
Лектор: Проф. д-р Силви Чернев

- За Вас – специалисти по защита на личните данни и лица, подаващи сигнали за нарушения;
Защита на личните данни. Практически въпроси
21-22 март 2024,
София
Лектори:Д-р Невин Фети, Десислава Тошкова-Николова, Любомир Грънчаров
Прилагане на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения (ЗЗЛПСПОИН)
11-12 април 2024,
София
Лектори: Д-р Невин Фети, Десислава Тошкова-Николова, Любомир Грънчаров

И заявете навреме своето участие.
Очакваме Ви!

Въпреки, че февруари е най-краткият месец в календара – направихме Ви много и добри предложения.
Възползвайте се!


А в месеца на любовта – обичайте и бъдете обичани! Всичко е любов!
В този смисъл е и нашият музикален поздрав за Вас!

 

„ТП”

Нови книги
Книга НДЗ 2024
Новото данъчно
законодателство
през 2024
година

Двадесет и
седмо издание
на книгата-
годишник!

Всичко за
новата данъчна
рамка и за
данъчно-
осигурителния
процес през
2024 година.


Вижте повече
Актуални проблеми на здравословните и безопасни условия на труд
Актуални
проблеми на
здравословните
и безопасни
условия на труд

Книгата съдържа
коментари,
разяснения и
експертни отговори
на актуални и
важни въпроси
по здравословните
и безопасни
условия на труд.

Вижте повече
Промени в Търговския закон
Промени в
Търговския закон

- Дружество с
променлив капитал
- Несъстоятелност
- Несъстоятелност
на предприемача
- Погасяване на дълг
- Стабилизация

Вижте повече
Очаквани заглавия
Правен режим на земеделските земи и горските територии

Правен режим
на земеделските
земи и горските
територии

Второ преработено и
допълнено издание
Актуализиран
коментар на правните
отношения в областта
на собствеността и
ползването на
земеделските земи и
горските територии
след първото издание
от 2011 г.

Вижте повече
Трудови отношения - 2024

Трудови
отношения
- 2024

Двадесет и седмо
издание на
книгата-годишник!
Всичко за
трудовото
законодателство
и уредбата на
трудовите
отношения през
2024 година.

Вижте повече
Социално осигуряване – 2024 година

Социално
осигуряване –
2024 година

Двадесет и осмо
издание на
книгата-годишник!
Всичко за
държавното
обществено
осигуряване, за
допълнителното
задължително и
допълнителното
доброволно
пенсионно
осигуряване през
2024 година.

Вижте повече

Вдъхновяващи мисли за любовта

 

„Живеят само влюбените, останалите просто съществуват.”
Уилям Шекспир


„При сблъсъка с любовта всеки става поет.”
Платон


„Всичко, което разбирам, разбирам само, защото обичам.”
Лев Толстой


„Винаги има лудост в любовта. Но винаги има и смисъл в лудостта.”
Фридрих Ницше


„Където има любов, има живот.”
Махатма Ганди


„Защото, когато тръгнем да търсим любовта, тя също тръгва към нас. И ни спасява.”
Паулу Коелю


„Първият признак на истинската любов у мъжа е липсата на смелост, а у жената – смелостта.”

Виктор Юго
48x48x2
Периодични издания
 
Месечни списания - печатни и електронни, компютърни продукти
 

Месечно списание "Труд и право"

печатно и електронно издание

Компютърен продукт ЕПИ "Труд и социално осигуряване"

Избрано от списанието и ЕПИ
От началото на 2024 г. социалните разходи за ваучери за храна са разделени на два вида – ваучери за храна на хартиен носител и ваучери за храна на електронен носител

Мариана ВАСИЛЕВА, юрист в администрацията на Министерския съвет

     

Месечно списание "Счетоводство, данъци и право"

печатно и електронно издание

Компютърен продукт ЕПИ "Счетоводство и данъци"

 

Избрано от списанието и ЕПИ
Преглед на промените в Закона за корпоративното подоходно облагане за 2024 година

Анета ГЕОРГИЕВА, данъчен консултант

      
      

Печатно списание "Собственост и право"

печатно и електронно издание

Компютърен продукт ЕПИ "Собственост"

Избрано от списанието и ЕПИ
Преобразуване на лично имущество по сделки с участието на единия от съпрузите

Петър ТОПУРОВ, доктор по право, главен асистент в Института за държавата и правото при Българската академия на науките, адвокат

      

Електронно списание "Търговско и облигационно право"

Компютърен продукт ЕПИ "Търговско и облигационно право"

Избрано от списанието и ЕПИ
За учредяването и предоставянето на право на придобиване на дялове от дружество с променлив капитал (чл. 260и1 ТЗ)

д–р Георги ХОРОЗОВ

Вдъхновяващи мисли за любовта

 

„Любовта е огън, но никой не може да ти каже дали ще стопли сърцето ти или ще изгори душата ти.”
Джоан Крофърд

 

„Не искам просто да живея – искам първо да обичам, а между другото да живея.”
Зелда Фицджералд


„Жените са създадени да бъдат обичани, не разбирани.”
Оскар Уайлд


„Има само едно-единствено щастие в живота – да обичаш и да бъдеш обичан.”
Жорж Санд


„Любовта е вечният стремеж на две души.”
Петър Дънов


„Цялата магия на първата любов се състои в това, че все още не знаеш, че след нея ще има втора.”

Бенджамин Дизраели



48x48x2
Абонамент 2024
Електронна книжарница
Закупете нашите издания тук.
Мигове за свободното време

Да спрем за миг – от нас не винаги се иска да работим.
Да вдигнем поглед – и да зърнем красотата около нас.
Да се вслушаме в себе си – и да чуем музиката на душата.


В тази рубрика ще Ви предложим подбор от най-обичаните стихове на големия поет и скъп наш приятел – Недялко Йорданов.


Не остарявай, любов


Не остарявай, любов, във телата ни топли и слети.
Ах, неуверена нежност още в очите ни свети
и подозрително блясват шпаги от минали страсти,
звън на решителна битка за невъзможното щастие.


Не остарявай, любов, толкова страшна и дълга.
Опроверганото време ляга унило на хълбок.
Нека все тъй да гризеш на надеждата острия залък –
късно е вече да спреш, рано е да се прощаваш.


Не остарявай, любов, чуваш ли много те моля.
Кой те гримира така в тази изтъркана роля,
кой в този смешен костюм глупаво те е облякъл –
всичко е само игра, всичко е само спектакъл.


Не остарявай, любов! Ето, завесата пада –
кратък поклон и тръгни – гола, нахална и млада.
С нокти и зъби докрай своята чест отстоявай.

Не остарявай, любов, моля те, не остарявай!

 

1983


48x48x2
Национален консултантски център "Решение" ООД
организира и провежда професионални учебни семинари и уебинари.
Учебна програма Пролет 2024
Учебна програма
ЕСЕН 2023
 
Данъци и счетоводство
Материално и процесуално право
 
СО, ТО, ЗБУТ и
лични данни
     
 
Национален учебен семинар и уебинар
ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ, ТРУДОВИ ОТНОШЕНИЯ И СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ – 2024
ПРОМЕНИ, ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ, КАЗУСИ, ПРАКТИКА НА МТСП, НОИ, ИА „ГИТ“ И ВКС
14 - 16 февруари 2024 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"
Лектори:

Д-р Томчо Томов, Директор на Национален център за оценка на компетенциите в Българска стопанска камара
Марио Първанов,
Съдия във Върховен касационен съд
Елка Атанасова,
Началник отдел „Методология на отпускане на пенсиите“ в Национален осигурителен институт
Николай Стоянов,
Адвокат по трудово право
Катя Кашъмова,
Началник отдел „Осигурителна методология” в Национална агенция за приходите

Десислава Христова, Държавен експерт по осигуряването в дирекция „Осигуряване и краткосрочни плащания“ в Национален осигурителен институт


Цена за участие в семинара и уебинара: 360.00 лв. с ДДС
 
Национален учебен семинар и уебинар
ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ, ТРУДОВИ ОТНОШЕНИЯ И СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ – 2024
ПРОМЕНИ, ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ, КАЗУСИ, ПРАКТИКА НА МТСП, НОИ, ИА „ГИТ“ И ВКС
21 - 23 февруари 2024 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"
Лектори:

Проф. д-р Мирослава Пейчева, Преподавател в катедра „Човешки ресурси и социална защита“ в Университет за национално и световно стопанство
Марио Първанов,
Съдия във Върховен касационен съд
Елка Атанасова,
Началник отдел „Методология на отпускане на пенсиите“ в Национален осигурителен институт
Теодора Дичева,
Началник отдел „Социална политика, образование, здравеопазване и околна среда“ при Омбудсмана на РБългария
Зорница Димитрова,
Експерт по социално осигуряване

Десислава Христова, Държавен експерт по осигуряването в дирекция „Осигуряване и краткосрочни плащания“ в Национален осигурителен институт


Цена за участие в семинара и уебинара: 360.00 лв. с ДДС
 
Национален учебен семинар и уебинар
ПРОМЕНИТЕ В ДАНЪЧНИТЕ ЗАКОНИ ЗА 2024 Г.
ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2023 Г. АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ДОПК
27 - 28 февруари 2024 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:

Димитър Войнов, Данъчен консултант
Валентина Василева, Данъчен консултант
Лорета Цветкова, Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП
Росен Иванов, Дир. на дир. „Данъчно-осигурителна методология” в НАП


Цена за участие в семинара и уебинара: 360.00 лв. с ДДС
 
Национален учебен семинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ДАНЪКА ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ. ОБЛАГАНЕ С ДДС НА СТРОИТЕЛСТВОТО И СДЕЛКИТЕ С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ ПРАКТИКА НА НАП, ВАС И СЕС
21 - 30 април 2024 г.
ШРИ ЛАНКА
София - Дубай - Коломбо - Пинавела - Сигирия - Анурадапура - Полонарува - Минерия - Дамбула - Бентота - Коломбо - Дубай - София
Лектор:

Валентина Василева, Данъчен консултант


Цена за участие в семинара: 4 190.00 лв.
 
Национален учебен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ – ПРОЛЕТ 2024
ПРОМЕНИ В НОРМАТИВНАТА УРЕДБА.
ПОДГОТОВКА, ПРОВЕЖДАНЕ И ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА.
ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ. ПРАКТИКА НА КЗК И ВАС
7 март 2024 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектор:

Цветелина Василева, Експерт по обществени поръчки


Цена за участие в семинара и уебинара: 240.00 лв. с ДДС
 
Национален учебен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ГРАЖДАНСКИЯ ПРОЦЕС

ОТКЛОНЕНИЯ В РАЗВИТИЕТО НА ПРОЦЕСА
ПРОБЛЕМИ НА ДОКАЗВАНЕТО
СЪДЕБНИ ТАКСИ И РАЗНОСКИ
ОБЕКТИВНО СЪЕДИНЯВАНЕ НА ИСКОВЕ

14 - 15 март 2024 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:

Красимир Машев, Съдия в Апелативен съд – София град
Д-р Анастас Пунев,
Гл. асистент в СУ „Св. Климент Охридски“, адвокат
Стефан Кюркчиев,
Заместник председател на Софийски градски съд

Доц. д-р Таня Градинарова, Преподавател по граждански процес в Юридическия факултет на УНСС, адвокат


Цена за участие в семинара и уебинара: 360.00 лв. с ДДС
 
Национален учебен семинар и уебинар
БАНКОВИ КРЕДИТИ. ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. ПРАКТИКА НА ВКС И СЕС. ДОГОВОРИ ЗА ФИНАНСОВО ОБЕЗПЕЧЕНИЕ
20 март 2024 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:

Костадинка Недкова, Съдия във Върховен касационен съд

Д-р Иван Мангачев, Адвокат


Цена за участие в семинара и уебинара: 240.00 лв. с ДДС
 
Национален учебен семинар и уебинар
ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ. ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ
21 - 22 март 2024 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:

Д-р НЕВИН ФЕТИ, Магистър по право и по защита на националната сигурност, преподавател в Националния институт на правосъдието и в Института по публична администрация
ДЕСИСЛАВА ТОШКОВА-НИКОЛОВА,
Магистър по право, експерт в областта на защитата на личните данни, преподавател в Националния институт на правосъдието
ЛЮБОМИР ГРЪНЧАРОВ,
Магистър по право, експерт и лектор в областите на защитата на личните данни и на сигнализиращите лица


Цена за участие в семинара и уебинара: 360.00 лв. с ДДС
 
Национален учебен семинар и уебинар
АРБИТРАЖ И ДРУГИ АЛТЕРНАТИВНИ СПОСОБИ ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРАВНИ СПОРОВЕ
2 април 2024 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектор:

Проф. д-р Силви Чарнев, Председател на АС при БТПП, Преподавател по гражданско-процесуално право, Арбитраж и медиация


Цена за участие в семинара и уебинара: 240.00 лв. с ДДС
 
Национален учебен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА УСТРОЙСТВОТО НА ТЕРИТОРИЯТА, СТРОИТЕЛСТВОТО И КАДАСТЪРА
ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ. АДМИНИСТРАТИВЕН КОНТРОЛ ОТ ДНСК. СЪДЕБНА ПРАКТИКА
4 - 5 април 2024 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:

Савин Ковачев, Валентина Бакалова, Георги Даракчиев, Галина Солакова


Цена за участие в семинара и уебинара: 360.00 лв. с ДДС
 
Национален учебен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ И ПРАКТИКА ПО ЗАКОНА ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ
9 април 2024 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектор:

Николай Ангелов


Цена за участие в семинара и уебинара: 240.00 лв. с ДДС
 
Национален учебен семинар и уебинар
ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЦАТА, ПОДАВАЩИ СИГНАЛИ ИЛИ ПУБЛИЧНО ОПОВЕСТЯВАЩИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАРУШЕНИЯ (ЗЗЛПСПОИН)
11 - 12 април 2024 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:

Д-р НЕВИН ФЕТИ, Магистър по право и по защита на националната сигурност, преподавател в Националния институт на правосъдието и в Института по публична администрация
ДЕСИСЛАВА ТОШКОВА-НИКОЛОВА,
Магистър по право, експерт в областта на защитата на личните данни, преподавател в Националния институт на правосъдието
ЛЮБОМИР ГРЪНЧАРОВ,
Магистър по право, експерт и лектор в областите на защитата на личните данни и на сигнализиращите лица


Цена за участие в семинара и уебинара: 360.00 лв. с ДДС
 
Национален учебен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС
ИМУЩЕСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ВРЕДИ ОТ НЕЗАКОННО ПРИНУДИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ.
СПОСОБИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ВЪРХУ ЗАЛОЖЕНИ ДВИЖИМИ ВЕЩИ И ВЗЕМАНИЯ ЧРЕЗ ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ.
ПРИЗОВАВАНЕТО КАТО ПРОЦЕСУАЛНА ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПРИСТЪПВАНЕ КЪМ ПРИНУДИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ.
ЕЛЕКТРОННО ПРИЗОВАВАНЕ.
ОСРЕБРЯВАНЕ И РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ИМУЩЕСТВОТО В ПРОИЗВОДСТВОТО ПО НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ
18 - 19 април 2024 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:

Доц. д-р Таня Градинарова, Д-р Димитър Иванов, Мариана Обретенова, Бистра Николова


Цена за участие в семинара и уебинара: 360.00 лв. с ДДС
 
Национален учебен семинар и уебинар
УЧРЕДЯВАНЕ ПРАВО НА СТРОЕЖ. ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА ИМОТ. ДОГОВОРИ ЗА СТРОИТЕЛСТВО
16 - 17 май 2024 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:

Емилия Василева, Камелия Маринова


Цена за участие в семинара и уебинара: 360.00 лв. с ДДС
 
Национален учебен семинар
ОСИГУРЯВАНЕ НА ЗДРАВОСЛОВНИ И БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД
16 - 21 юни 2024 г.

Курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“
Хотелски комплекс „Астор Гардън“ 5*

Лектори:

Димо Иванов, Инж. Виолета Добрева, Николай Стоянов


Цена за участие в семинара: 360.00 лв.
 
Национален учебен семинар
ЗАКОН И ПРАКТИКА – ПРОЛЕТ 2024
ОТМЯНА НА ВЛЕЗЛИ В СИЛА СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ
УСЛОЖНЕНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СТРАНИТЕ В ГРАЖДАНСКИЯ ПРОЦЕС
АРБИТРАЖ И ДРУГИ АЛТЕРНАТИВНИ СПОСОБИ ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРАВНИ СПОРОВЕ
25 - 28 юни 2024 г.

Курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“
Хотелски комплекс „Астор Гардън“ 5*

Лектори:

Костадинка Недкова, Емилия Василева, Проф. д-р Силви Чернев


Цена за участие в семинара: 360.00 лв.
 
Национален учебен семинар
ДАНЪЦИ И СЧЕТОВОДСТВО – ПРОЛЕТ 2024
КОРПОРАТИВНО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ
ДАНЪК ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ
ЗДДФЛ
25 - 28 юни 2024 г.

Курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“
Хотелски комплекс „Астор Гардън“ 5*

Лектори:

Димитър Войнов, Валентина Василева, Проф. д-р Надя Костова, д.е.с.


Цена за участие в семинара: 360.00 лв.
 
Регионален учебен семинар
НОВИ МОМЕНТИ И АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ЗКПО ЗА 2024 Г.
23 февруари 2024 г.
Русе, пл. „Свобода” 5, Хотел „Дунав Плаза”, Конферентна зала
Лектор:

Цветана Янкова, Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП

Цена за участие в семинара: 120.00 лв. с ДДС
 
Регионален учебен семинар
НОВИ МОМЕНТИ И АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ЗДДФЛ ЗА 2024 Г.
23 февруари 2024 г.
Русе, пл. „Свобода” 5, Хотел „Дунав Плаза”, Конферентна зала
Лектор:

Евгения Попова, Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП

Цена за участие в семинара: 120.00 лв. с ДДС
 
 
Електронни издания
Нов вариант за ползване на утвърдените издания на ИК Труд и право
РАЗГЛЕДАЙТЕ ТУК
Доза хумор
 

- „Не се оплаквайте, че нямате гадже за Св. Валентин… Някои хора нямат вино за Трифон Зарезан.”


- „Мили дами, ако се чудите какво да подарите на любимия си за Св. Валентин, в момента годишна винетка би зарадвала почти всеки.”


- „Имате ли картички за Св. Валентин с надпис „За моята любима”?
- Имаме.
- Дайте ми 16.”


- „Две жени избират картички за Св. Валентин.
Едната казва:

- Виж колко е хубава. „На моя котаранчо!” Дали да не я взема за моя козел?”
В съответствие с Общия европейски регламент за защита на лични данни (ОРЗД) и съгласно Закона за електронната търговия, Ви информираме, че това може да е непоискано търговско съобщение...
Предлагаме да потвърдите своето съгласие, за да получавате нашите информационни съобщения за изданията и учебните ни семинари.

{confirm}Потвърдете своето съгласие тук{/confirm}

Ако не желаете да получавате подобни имейли, моля,
кликнете
{unsubscribe}тук{/unsubscribe} или отговорете на този e-mail със subject: unsubscribe.

Издава ИК "Труд и право" ООД и НКЦ "Решение" ООД
1000 София, пл. "Македония" № 1, ет. 7
Телefони: 02 981 13 93, 02 981 13 76
Мобилен: 088 240 03 03, 088 845 19 64
E-mail: office@trudipravo.bg, reshenie@trudipravo.bg

Web: www.trudipravo.bg, www.epi.bg, www.e.trudipravo.bg

Facebook