Trud i pravo Националният консултантски център
 
Бюлетин на ИК Труд и право
Списания   Книги   Компютърни продукти   Семинари
Месечен бюлетин - Брой 11/2022 - On-line Вариант
Месечен бюлетин - 11/2022
  "Трябва да знаеш към кое пристанище си поел, за да хванеш верния вятър, който да те отведе там."
Луций Сенека
 

Здравейте,

Вече тридесет години корабът на „Труд и право” плава към пристанището на знанието – там, където чакат любознателните хора.
Хванали сме и верния вятър, който да ни отведе там – това са нашите списания, книги, компютърни продукти и учебни семинари. Чрез тях носим полезното знание – така необходимо на хиляди специалисти.
Вие, драги приятели, знаете това.

Днес искаме да спрем Вашето внимание специално върху компютърните ни продукти ЕПИ. Вече двадесет години, в отговор на повелята на времето, ние предлагаме ЕПИ и, вярваме, че тези продукти са станали необходима част от професионалното ежедневие на съвременните специалисти.
Безспорни са предимствата на ЕПИ:
- комплексно тематично знание – необходимо и полезно за всеки специалист;
- актуализация след всеки брой на „Държавен вестник”;
- уникално богатство от авторски публикации – в тях е включено съдържанието на всички наши списания и книги;
- възможност за ползване от всеки компютър и мобилно устройство с достъп до интернет;
- цени – без конкуренциявижте, сравнете и се убедете сами.
Всъщност, вижте всичко за ЕПИ на:
- www.trudipravo.bg
- www.epi.bg
По традиция, през ноември обявяваме кампания „Дни на ЕПИ”.
Абонирайте се за компютърните продукти ЕПИ през ноември и ще получите нашите специални подаръци и опции:


При едногодишен абонамент за тематичен продукт ЕПИ ще Ви предоставим:

- безплатен абонамент за ЕПИ „Архив 2-0”;
- отстъпка от 50 на сто за абонамент на ЕПИ „Нормативни актове”;
- отстъпка от 20 на сто от цените на книгите в продажба при еднократна покупка от нашата електронна книжарница.


Има и още подаръци – всеки абонат на ЕПИ ще получи:
- малката книга „Вечни истини”, събрала много мъдрост, любов и добрина;
- обемен календар за 2023 г.

А за да се убедите сами в полезността и предимствата на ЕПИ, Ви предоставяме опцията: безплатен тридневен достъп до избран от Вас продукт ЕПИ през ноември. Заявете Вашето желание на www.tpudipravo.bg/epifree

В последните месеци на годината върви активно и кампанията ни „Абонамент 2023”. Много от Вас – управленци, счетоводители, юристи, експерти по труд и човешки ресурси, вече направиха своя абонамент за месечните списания – в печатен или електронен вариант и за книгите-годишници. А ако все още не сте успели – побързайте да се абонирате за избраните издания – до края на годината – на по-ниски цени.
За да Ви мотивираме допълнително – вижте интересните и важни теми, които сме подбрали за Вас от книжки № 11 на списанията и от продуктите ЕПИ:

"Актуални въпроси, свързани с трудовото възнаграждение" – от брой 11 на „Труд на право“ и от „ЕПИ Труд и социално осигуряване“;
"Преглед на последните промени в условията и реда за откриване на платежни сметки и изпълнение на платежни услуги" – от брой 11 на списание „Счетоводство, данъци и право“ и „ЕПИ Счетоводство и данъци“;

"Срокът за регистрация на кладенци за собствени потребности на гражданите изтича на 28 ноември 2022 г."– от брой 11 на списание „Собственост и право“ и „ЕПИ Собственост“;

"Признаването на вземането от длъжника като основание за прекъсване на давността" – от брой 11 на списание „Търговско и облигационно право“ и „ЕПИ Търговско и облигационно право“.


Продължава с успех реализацията на книгата-годишник „Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2022 година”. В тези несигурни времена, изберете сигурното и професионално знание, което ще Ви помогне да се справите с успех с трудностите и проблемите на приключването на финансовата година. В книгата ще намерите изчерпателни отговори на казусите, пред които сте изправени, при това – подготвени от най-добрите специалисти. И още нещо важно, което „подпечатва” достоверността на знанието, което Ви предлагаме: годишникът се препоръчва от Съюза на данъчните служители в България.

С голям интерес се посрещна и се продава вторият том от учебниците по търговско право на проф. д-р Огнян Герджиков „Учебник по търговско право. Част втора. Търговски сделки”. В началото на университетската учебна година преподаватели и студенти по право бързат да си осигурят това ценно издание. Но не само те – както очаквахме, голям интерес проявяват и юристи с познания и дългогодишен опит – материята е поднесена кратко, но цялостно и изчерпателно, на високото професионално ниво на проф. Герджиков.

Във финална подготовка са две нови издания и до дни ще бъдат на разположение на своите читатели: „Сделки с имоти и ново строителство” на доц. д-р Бисерка Маринова е поредното ни издание по темите на устройството на територията и строителството. Акцентът в новата книга е върху вещните права и правните отношения при договаряне и сключване на сделки на всички етапи на строителството. Задълбочените познания на автора и дългогодишният й опит в адвокатската практика, намират израз в полезните съвети за избягване на възможните, „подводни камъни” и рискове при сделките с недвижими имоти и при ново строителство. Книгата ще бъде изключително интересна и полезна за практикуващите юристи – адвокати, нотариуси, частни съдебни изпълнители, но също и за всички участници в инвестиционния процес.

„Наръчник по работното време, почивките и отпуските” отразява актуалните промени в тази материя, направени с промените в Кодекса на труда от юли и в самата наредба – от септември тази година. Изключителната потребителна стойност на изданието е в приложния характер на коментарите и разясненията и най-вече в професионалните и компетентни отговори и становища на стотици практически казуси. А Лариса Тодорова, Мариана Василева и Теодора Дичева добавят своя утвърден и доказан авторитет като водещи юристи по трудово право.
Повече информация за новите издания, както и за всички наши актуални книги, можете да намерите на: www.trudipravo.bg. А за абонамент и покупка, посетете електронната ни книжарница: trudipravo.bg/shop.

Активно върви и нашата обучителна есен.
Отведохме и доведохме живи, здрави и много доволни и благодарни участниците в първия ни „след ковид” задграничен семинар – в Сицилия. Богатата и древна история, многобройните паметници и забележителности и своеобразната битност и красота на този южен остров заредиха с емоции, преживявания и спомени участниците в семинара. И разбира се – със знания, и с желания за следващи интересни дестинации.
След силния месец октомври с многобройни и добре посетени семинари, един след друг провеждаме обявените семинари за ноември:

Вече се пълнят и семинарите през декември:

А ако за Вас е по-удобно да се включите в учебни семинари близо до Вашето местожителство или месторабота, включете се в нашите регионални учебни семинари:

Изберете интересните и важни за Вас семинари и се включете навреме. Нека заедно да реализираме една силна есен на знанието.
Вече договаряме темите и лекторите за традиционните ни семинари по новите промени в данъчните режими, в трудовото и социално законодателство, които обичайно провеждаме в началото на новата година. Следете нашия сайт, защото – пак по традиция, записванията за тези семинари започват веднага след обявяването им и местата бързо се запълват.

 

Ласкава и богата е тази есен. Насладете й се. Ще я „гарнираме” с прекрасна мелодия – за Вас.


"ТП"

Нови книги
Учебник по търговско право
Учебник по търговско право
Част втора. Търговски сделки

Учебникът представя цялостно и изчерпателно правната материя на търговските сделки.

Вижте повече
Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2022 г.
Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2022 г.

Книга-годишник + достъп до сайт
Всичко за финансовото приключване, счетоводното отчитане и данъчното облагане на 2022 година.

Вижте повече
Кодекс на труда – 2022
Кодекс на труда – 2022

Луксозно издание с твърди корици

Книгата съдържа актуалния текст на Кодекса на труда за 2022 г.

Вижте повече
Очаквани заглавия
Наръчник по работното време, почивките и отпуските
Наръчник по работното време, почивките и отпуските

Наръчникът отразява последните промени в нормативната уредба и ще предложи цялостно практическо знание по материята на работното време, почивките и отпуските.

Вижте повече
Сделки с имоти и ново строителство
Сделки с имоти и ново строителство

Книгата представя различните аспекти на сделките с вещни права и правните отношения при новото строителство, рисковете при сделки с имоти, брокерското посредничество и проблемите на пазара на недвижими имоти..

Вижте повече
Актуални проблеми на гражданския изпълнителен процес
Актуални проблеми на гражданския изпълнителен процес

Книгата представя цялостно и изчерпателно материята на гражданското изпълнително производство. В подробни коментари и разяснения се разглеждат ...

Вижте повече

Старогръцки афоризми

 

Блаженството за тялото е здравето, за ума – знанието.
Талес от Милет

 

В изблик на гняв не бива да се говори, нито да се действа.
Питагор

 

Животът е като представление - в него най-често най-лошите измежду хората заемат най-добрите места.
Питагор

 

Колкото и да са кратки думите "да" и "не", те изискват най-сериозният размисъл
Питагор

 

Чашата на живота щеше да сладни непоносимо, ако в нея не капеха и малко горчиви сълзи.
Питагор

 

Мъдър е този, който знае не много, а нужното.
Есхил

 

Знам само, че нищо не знам.
Сократ

 

Най-важното е не всеобхватното знание, а всеобхватната способност за разбиране.
Демокрит

 

Лошият човек е като въглена - ако не те опари, ще те очерни.
Анахарсис

48x48x2
Периодични издания
 
Месечни списания - печатни и електронни, компютърни продукти
 

Печатно списание "Труд и право"

Електронно списание "Труд и право"

Компютърен продукт ЕПИ "Труд и социално осигуряване"

Избрано от списанието и ЕПИ
Актуални въпроси, свързани с трудовото възнаграждение

Доц. д-р Андрей АЛЕКСАНДРОВ, Институт за държавата и правото при Българска академия на науките

     

Печатно списание "Счетоводство, данъци и право"

Електронно списание "Счетоводство, данъци и право"

Компютърен продукт ЕПИ "Счетоводство и данъци"

 

Избрано от списанието и ЕПИ
Преглед на последните промени в условията и реда за откриване на платежни сметки и изпълнение на платежни услуги

Велко ДЖИЛИЗОВ, юрист

      
      

Печатно списание "Собственост и право"

Електронно списание "Собственост и право"

Компютърен продукт ЕПИ "Собственост"

Избрано от списанието и ЕПИ
Срокът за регистрация на кладенци за собствени потребности на гражданите изтича на 28 ноември 2022 г.

Стойка КУРТЕВА, юрист

      

Електронно списание "Търговско и облигационно право"

Компютърен продукт ЕПИ "Търговско и облигационно право"

Избрано от списанието и ЕПИ
Признаването на вземането от длъжника като основание за прекъсване на давността

Д-р Георги ХОРОЗОВ, адвокат

Старогръцки афоризми

 

Късият ум е с дълъг език.
Аристофан

 

Не пренебрегвай враговете си; те първи забелязват грешките ти.
Антистен

 

Важно е не да се въздържаме от наслаждения, а да властваме над тях.
Аристип

 

Задоволявай се с настоящето, но се стреми към по-добро.
Изократ

 

Доброто начало е наполовина свършена работа.
Платон

 

Основата на всяка мъдрост е търпението.
Платон

 

Подаваш ли ръка на приятел, недей да свиваш пръсти в юмрук.
Диоген

 

Всекиму е присъщо да греши, но само глупавият упорства в грешката.
Аристотел

 

Умът е не само в знанието, но и в умението то да се прилага.
Аристотел

 

He ми е нужен приятел, който във всичко да се съгласява с мен и да ми кима според собствените ми възгледи — защото сянката ми върши това по-добре.
Плутарх

48x48x2
Абонамент 2023
Електронна книжарница
Закупете нашите издания тук.
Мигове за поезия

Из “Ода за западния вятър“


О, Ветре западен, див дъх на Есента!
Вълшебник, викнал духове влудени,
незрим, ти пръскаш мъртвите листа,
кафяви, бледни, трескаво-червени
- прокажени в прокълната гора;
и с плач заравяш семена студени
да спят под вледенената кора,
додето твойта пролетна сестра
с живот изпълни всеки кът забравен,
събуди с рог земята и подкара
стада-зърна в просторите въздушни.
 
Ти - луд поток през стръмни висини,
повлякъл, сякаш са листа изгнили,
рой облаци по сини ширини,
от хоризонта тъмен до зенита.

 

Ти - блъснал небосвода да се срине
сред дъжд, и град, и огън, слушай, слушай!

 

Да бях аз мъртъв лист, от теб понесен,
да бях аз облак - да политнем двама,
да бях вълна сред пристъпа си бесен,
пред твоя вик задъхана и няма.

 

Като гората да съм твоя лира!
Какво че лист след лист от мене пада?
И твоят порив, който не умира,
 
да опне струните ни, да изстрада
една красива в болката си песен!
О, Дух свиреп, да бъдем без пощада!
 
Мой дух стани! От моя глас унесен!
Със думите ми сгрей сърцата нови!
Като листа над нивите наесен
 
разхвърляй мислите ми по земята -
искри от неизгаснали огньове!
Бъди в стиха ми на пророк тръбата!…
 
О, Ветре! Зима следва твоя полет!

Но знай - след нея пак ще дойде Пролет!


………

Пърси Биш Шели

48x48x2
Национален консултантски център "Решение" ООД
организира и провежда професионални учебни семинари и уебинари.
Учебна програма "Есен 2022"
Учебна програма
 
Данъци и счетоводство
Материално и процесуално право
 
СО, ТО, ЗБУТ и
лични данни
     
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ГРАЖДАНСКОТО И ОБЛИГАЦИОННОТО ПРАВО
Недействителност. Облигационни права и задължения
8 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектор:
Член-кор. проф. д.ю.н. Иван Русчев, Преподавател по гражданско и облигационно право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
Цена за участие в семинара: 240.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 200.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ НА ВЕЩНОТО ПРАВО
Вписвания. Материалноправни въпроси на владението
9 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Валя Гигова, Адвокат, член на Висшия адвокатски съвет
Доц. д-р Венцислав Петров, Преподавател по гражданскоправни науки в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски"
Цена за участие в семинара: 240.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 200.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
10 - 11 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Д-р Невин Фети, Магистър по право и по защита на националната сигурност, преподавател в Националния институт на правосъдието и в Института по публична администрация
Десислава Тошкова-Николова, Магистър по право, експерт в областта на защитата на личните данни, преподавател в Националния институт на правосъдието
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ И ПРАКТИКА ПО ЗАНН
15 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектои:
Николай Ангелов, Съдия в Административен съд София град
Цена за участие в семинара: 240.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 200.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2022 Г. АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ДОПК
16 - 18 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"
Лектори:
Цветана Янкова, Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП
Валентина Василева, Данъчен консултант
Лорета Цветкова, Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП
Д-р Ганета Минкова, Адвокат, Експерт по ДОПК
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2022 Г. АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ДОПК
23 - 25 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"
Лектори:
Димитър Войнов, Данъчен консултант
Валентина Василева, Данъчен консултант
Евгения Попова, Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП
Д-р Ганета Минкова, Адвокат, Експерт по ДОПК
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС
Обезпечаване и изпълнение на парични притезания. Защита при процесуално незаконосъобразно изпълнение. Конкуренция между изпълнение по ГПК, ЗОЗ, ДОПК и производството по несъстоятелност. Изпълнение върху заложено имущество по ЗОЗ
1 - 2 декември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Мариана Обретенова, Частен съдебен изпълнител
Красимир Машев, Съдия в Апелативен съд - София град
Доц. д-р Таня Градинарова, Преподавател по граждански процес в Юридическия факултет на УНСС, адвокат
Валя Гигова, Адвокат, член на Висшия адвокатски съвет
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Уебинар
ГОДИШНО СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2022 Г. ЗА БЮДЖЕТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ
9 декември 2022 г., 10.00 - 16.00 ч.
Учебен уебинар в Zoom
Лектор:
Теодора Бакърджиева, Експерт по бюджетно счетоводство
Цена за участие в уебинара: 216.00 лв. с ДДС
 
Уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ОБЛАГАНЕТО НА ДОХОДИТЕ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ЗА 2022 Г. ПРОМЕНИТЕ ЗА 2023 Г.
15 декември 2022 г., 9.30 - 13.00 ч.
Учебен уебинар в Zoom
Лектор:
Лорета Цветкова, Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП
Цена за участие в уебинара: 120.00 лв. с ДДС
 
 
Уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ДАНЪКА ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ ЗА 2022 Г. ПРОМЕНИТЕ ЗА 2023 Г.
20 декември 2022 г., 9.30 - 13.00 ч.
Учебен уебинар в Zoom
Лектор:
Валентина Василева, Данъчен консултант
Цена за участие в уебинара: 120.00 лв. с ДДС
 
 
Уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА КОРПОРАТИВНОТО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ ЗА 2022 Г. ПРОМЕНИТЕ ЗА 2023 Г.
21 декември 2022 г., 9.30 - 15.30 ч.
Учебен уебинар в Zoom
Лектор:
Димитър Войнов, Данъчен консултант
Цена за участие в уебинара: 180.00 лв. с ДДС
 
 
Регионален семинар
ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2022 Г.
8 декември 2022 г.
Плевен, бул. "Цар Борис III" № 2, Хотел "Ростов"
Лектор:
Димитър Войнов, Данъчен консултант
Цена за участие в семинара: 120.00 лв. с ДДС
 
 
Регионален семинар
ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2022 Г.
9 декември 2022 г.
Русе, пл. "Свобода" 5, Хотел "Дунав Плаза", Конферентна зала
Лектор:
Димитър Войнов, Данъчен консултант
Цена за участие в семинара: 120.00 лв. с ДДС
 
 
Регионален семинар
НОВИ МОМЕНТИ И АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА СОЦИАЛНОТО И ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ ЗА 2023 Г.
20 януари 2023 г.
Русе, пл. "Свобода" 5, Хотел "Дунав Плаза", Конферентна зала
Лектор:
Димитър Бойчев, Експерт по социално и здравно осигуряване
Цена за участие в семинара: 120.00 лв. с ДДС
 
 
Регионален семинар
НОВИ МОМЕНТИ И АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ДАНЪКА ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ ЗА 2022 И 2023 Г.
26 януари 2023 г.
Плевен, бул. "Цар Борис III" № 2, Хотел "Ростов"
Лектор:
Мина Янкова, Държавен експерт в Министерство на финансите
Цена за участие в семинара: 120.00 лв. с ДДС
 
 
Регионален семинар
НОВИ МОМЕНТИ И АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ДАНЪКА ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ ЗА 2022 И 2023 Г.
27 януари 2023 г.
Русе, пл. "Свобода" 5, Хотел "Дунав Плаза", Конферентна зала
Лектор:
Мина Янкова, Държавен експерт в Министерство на финансите
Цена за участие в семинара: 120.00 лв. с ДДС
 
 
Регионален семинар
НОВИ МОМЕНТИ И АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ТРУДОВИТЕ ОТНОШЕНИЯ ПРЕЗ 2023 Г.
17 февруари 2023 г.
Русе, пл. "Свобода" 5, Хотел "Дунав Плаза", Конферентна зала
Лектор:
Теодора Дичева, Началник отдел „Социална политика, образование, здравеопазване и околна среда“ при Омбудсмана на РБългария
Цена за участие в семинара: 120.00 лв. с ДДС
 
 
Регионален семинар
НОВИ МОМЕНТИ И АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ЗДДФЛ ЗА 2023 Г.
22 февруари 2023 г.
Русе, пл. "Свобода" 5, Хотел "Дунав Плаза", Конферентна зала
Лектор:
Евгения Попова, Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП
Цена за участие в семинара: 120.00 лв. с ДДС
 
 
Регионален семинар
НОВИ МОМЕНТИ И АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ЗКПО ЗА 2023 Г.
24 февруари 2023 г.
Русе, пл. "Свобода" 5, Хотел "Дунав Плаза", Конферентна зала
Лектор:
Цветана Янкова, Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП
Цена за участие в семинара: 120.00 лв. с ДДС
 
Електронни издания
Нов вариант за ползване на утвърдените издания на ИК Труд и право
РАЗГЛЕДАЙТЕ ТУК
СМЯХ
 

КАКВО Е ХУБАВО И КАКВО Е ЛОШО…

Хубаво: Жена ти е бременна.
Лошо: В утробата й има цели три бебета.
Много лошо: Направил си операция за стерилизация. Преди три години.

 

Хубаво: Жена ти не говори с теб.
Лошо: Иска развод.
Много лошо: Тя е адвокат.

 

Хубаво: Синът ти расте.
Лошо: Свалил е възрастната ви съседка.
Много лошо: Ти също.

 

Хубаво: Синът ти прекарва много време в стаята си.
Лошо: В стаята му намираш скрити порно филми.
Много лошо: Имате на някои от тях.

 

Хубаво: Мъжът ти най-накрая е съгласен — стига толкова деца!
Лошо: Не можеш да си намериш противозачатъчните.
Много лошо: Взела ги е дъщеря ти.

 

Хубаво: Провеждаш беседа за пчеличките и тичинките с дъщеря си.
Лошо: Тя постоянно те прекъсва...
Много лошо: ...и поправя.

 

Хубаво: Синът ти излиза на първа среща.
Лошо: С мъж.
Много лошо: Който е твое гадже.

 

Хубаво: Четейки всичко това, ти се усмихваш.
Лошо: Познаваш хора с подобни ситуации.

Много лошо: Ти си един от тях.
В съответствие с Общия европейски регламент за защита на лични данни (ОРЗД) и съгласно Закона за електронната търговия, Ви информираме, че това може да е непоискано търговско съобщение...
Предлагаме да потвърдите своето съгласие, за да получавате нашите информационни съобщения за изданията и учебните ни семинари.

ПОТВЪРДЕТЕ СВОЕТО СЪГЛАСИЕ ТУК

Ако не желаете да получавате подобни имейли, моля,
кликнете
тук или отговорете на този e-mail със subject: unsubscribe.

Издава ИК "Труд и право" и НКЦ "Решение" ООД
1000 София, пл. "Македония" № 1, ет. 7
Телefони: 02 981 13 93, 02 981 13 76
Мобилен: 088 240 03 03, 088 845 19 64
E-mail: office@trudipravo.bg, reshenie@trudipravo.bg

Web: www.trudipravo.bg, www.epi.bg, www.e.trudipravo.bg

Facebook