Trud i pravo Националният консултантски център
 
Бюлетин на ИК Труд и право
Списания   Книги   Компютърни продукти   Семинари
Месечен бюлетин - Брой 10/2022 - On-line Вариант
Месечен бюлетин - 04/2022
  "От значение е не какво вършиш от време на време, а какво правиш всеки божи ден."
Джени Крейг
 

Здравейте,

В днешното общество и организации хората работят  все повече със знания, а не с умения. Всички знаем, че знанията и уменията се различават по своята същност: човек придобива определени умения, използва ги в живота и в работа си, развива ги, но те се запазват, относително постоянни за дълго време.
Със знанията не е така: любознателните хора са „алчни” за знания, трупат знания, надграждат ги, но тези знания много бързо се променят, много бързо остаряват.
Работещият в областта на знанието ще стане излишен, ако не се учи отново и отново всяка година, ако непрекъснато не „преоткрива”, не „обновява” себе си.
Активният, истинският живот на хората на знанието се превръща в процес на непрекъснато самоусъвършенстване. И ако в днешно време този наш активен живот е с продължителност 40-50 години, то всяка година ние трябва да актуализираме, да допълваме и да обогатяваме нашия „златен резерв” от знания.

В тази посока са и нашите актуални предложения:
Излезе от печат двадесет и деветото издание на книгата-годишник „Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2022 година”. Всеки добър счетоводител, одитор и данъчен експерт знае, че това е изданието, което ще му даде необходимите знания за успешното приключване на финансовата година и ще му гарантира безпроблемност и сигурност в отношенията с данъчната администрация. Годишникът е вече при своите абонати. А ако Вие не сте направили абонамент, купете това ценно издание от нашата електронна книжарница: trudipravo.bg/shop.

Вече е факт още едно ново издание – „Учебник по търговско право. Част втора. Търговски сделки”. Миналата година издадохме първата част на този учебник – „Учебник по търговско право. Част първа. Търговци”. Изданията са дело на проф. д-р Огнян Герджиков – корифей в областта на търговското право и целевата им аудитория са предимно студенти и преподаватели в юридическите факултети. И двете части представят цялостно и изчерпателно правната материя без да я утежняват с излишна фактология и сложни юридически конструкции. Нещо повече – професионалното изложение е разчупено със стихове от „Търговскоправната поема” на проф. Герджиков – една нестандартна негова изява, която доказва още веднъж, че правото не е само суха научна материя.
Вярваме, че и втората част на учебника ще се посрещне с интерес и ще бъде полезна не само за студентите и преподавателите по право, но и за всички практикуващи юристи, търговци и мениджъри, които биха желали да се докоснат до изчистения и ерудиран стил на проф. д-р Огнян Герджиков.

През октомври ще зарадваме любознателните читатели с още две нови издания:
Книгата „Сделки с имоти и ново строителство” разглежда различните аспекти при сделките с вещени права и правните отношения при ново строителство; рисковете при сделки с имоти; брокерското посредничество и проблемите на пазара на недвижими имоти. Книгата е авторски продукт на доц. д-р Бисерка Маринова – утвърден и уважаван юрист по въпросите на вещното право и строителството. Изданието е предназначено за практикуващите юристи: адвокати, нотариуси, частни съдебни изпълнители, но така също и за всички участници в инвестиционния процес: инвеститори, проектанти, строители, специалисти по строителен и технически надзор, брокери на недвижими имоти.
Повече за съдържанието на книгата можете да прочетете на нашия сайт.

Книгата „Наръчник по работното време, почивките и отпуските” съдържа изчерпателни коментари и разяснения по последните промени в нормативната уредба, направени с измененията и допълненията в Кодекса на труда от юли 2022 г. и в Наредбата за работното време, почивките и отпуските от 30 септември 2022 г. Разработени са и експертни отговори на десетки конкретни практически казуси, които ще помогнат на специалистите при решаването на проблемите от професионалното им ежедневие. Представена е и актуалната административна практика с нови и важни писма на Министерство на труда и социалната политика и на АИ „Главна инспекция по труда”. Книгата е дело на Лариса Тодорова, Мариана Василева и Теодора Дичева – юристи по трудово право с богат професионален опит, дългогодишни автори в изданията на ИК „Труд и право” и лектори в учебните семинари на НКЦ „Решение”.

Разгледайте цялата ни Издателска програма „Есен 2022 – Пролет 2023” на нашия сайт: trudipravo.bg и изберете важните за Вас издания. И направете покупка и абонамент в нашата електронна книжарница – тук.

Продължава активно и абонаментът за нашите месечни списания, книги-годишници и компютърни продукти ЕПИ. Ако все още избирате полезните за Вас изадния – не се бавете: абонаментът до края на октомври е на по-ниски цени.

А ето и нашият добър избор от публикации – специално за Вас, от книжки № 10 на списанията и от продуктите ЕПИ:
"Дежурство и време на разположение" – от брой 10 на „Труд на право“ и от „ЕПИ Труд и социално осигуряване“;
"Документиране на изплатени през 2022 година доходи на физически лица" – от брой 10 на списание „Счетоводство, данъци и право“ и „ЕПИ Счетоводство и данъци“;

"Процесуален ред за разглеждане на исковете за издръжка"– от брой 10 на списание „Собственост и право“ и „ЕПИ Собственост“;

"Определяне на договорни клаузи от съда – чл. 300 от Търговския закон" – от брой 10 на списание „Търговско и облигационно право“ и „ЕПИ Търговско и облигационно право“.


Поставихме добро начало и на нашата Учебна програма „Есен – 2022”.
През септември проведохме два успешни и полезни семинара и уебинара по последните промени в Кодекса на труда и в Закона и Правилника по ДДС от юли тази година.
В първите дни на октомври – от 5 до 7 октомври, се проведе традиционният ни учебен семинар по здравословни и безопасни условия на труд. Полезните знания, професионалните контакти с лекторите и с колеги баха съчетани с прекрасните възможности за почивка и релакс в Парк хотел „Пирин” 5* в топлото гостоприемно градче Сандански. Събрахме много благодарности и пожелания за нови срещи.

Вижте всичките ни предложения за семинари и уебинари през тази есен:

Помислили сме за всички Вас, които искате да знаете повече; за всички, които искате да сте запознати с най-новото във Вашата професионална област, при това – поднесено от най-добрите специалисти. Убедете се сами:
- За счетоводители, одитори, финансиститова са Вашите семинари.
- За практикуващи юриститези семинари са за Вас.
- За специалисти по труд и човешки ресурсивижте нашите предложения.
Разгледайте учебните програми на семинарите – важните теми, първокласните лектори, комфортните условия на провеждане и – перфектната организация. И не се бавете – заявете навреме Вашето участие.

Очакваме Ви!


А Вие очаквайте следващите ни предложения!


Избрахме тази Есенна приказка за Вас!


"ТП"

Нови книги
Учебник по търговско право
Учебник по търговско право
Част втора. Търговски сделки

Учебникът представя цялостно и изчерпателно правната материя на търговските сделки.

Вижте повече
Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2022 г.
Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2022 г.

Книга-годишник + достъп до сайт
Всичко за финансовото приключване, счетоводното отчитане и данъчното облагане на 2022 година.

Вижте повече
Кодекс на труда – 2022
Кодекс на труда – 2022

Луксозно издание с твърди корици

Книгата съдържа актуалния текст на Кодекса на труда за 2022 г.

Вижте повече
Очаквани заглавия
Наръчник по работното време, почивките и отпуските
Наръчник по работното време, почивките и отпуските

Наръчникът отразява последните промени в нормативната уредба и ще предложи цялостно практическо знание по материята на работното време, почивките и отпуските.

Вижте повече
Сделки с имоти и ново строителство
Сделки с имоти и ново строителство

Книгата представя различните аспекти на сделките с вещни права и правните отношения при новото строителство, рисковете при сделки с имоти, брокерското посредничество и проблемите на пазара на недвижими имоти..

Вижте повече
Актуални проблеми на гражданския изпълнителен процес
Актуални проблеми на гражданския изпълнителен процес

Книгата представя цялостно и изчерпателно материята на гражданското изпълнително производство. В подробни коментари и разяснения се разглеждат ...

Вижте повече

Афоризми
Самуел Голдуин

(1882-1974)
кинопродуцент, един от основателите на компанията " Мempo-Голдуин-Майер

 

Филмът трябва да започва със земетресение, а след това напрежението да нараства чак до кулминационния момент.


Откъде-накъде хората ще плащат толкова много пари, за да излизат от къщи и гледат лош филм, ако могат да си остават вкъщи и безплатно да гледат лоша телевизия?


На широк екран лошият филм е просто два пъти по-лош.


Това е повече от потресаващо; посредствено е.


Заявявам ви моето окончателно „може би“.


Ако не ми възразявате, как ще разбера, че съм прав?
48x48x2
Периодични издания
 
Месечни списания - печатни и електронни, компютърни продукти
 

Печатно списание "Труд и право"

Електронно списание "Труд и право"

Компютърен продукт ЕПИ "Труд и социално осигуряване"

Избрано от списанието и ЕПИ
Дежурство и време на разположение

Мариана ВАСИЛЕВА, юрист в администрацията на Министерския съвет

     

Печатно списание "Счетоводство, данъци и право"

Електронно списание "Счетоводство, данъци и право"

Компютърен продукт ЕПИ "Счетоводство и данъци"

 

Избрано от списанието и ЕПИ
Документиране на изплатени през 2022 година доходи на физически лица

Евгения ПОПОВА, данъчен експерт

      
      

Печатно списание "Собственост и право"

Електронно списание "Собственост и право"

Компютърен продукт ЕПИ "Собственост"

Избрано от списанието и ЕПИ
Процесуален ред за разглеждане на исковете за издръжка

Георги МУЛЕШКОВ, съдия

      

Електронно списание "Търговско и облигационно право"

Компютърен продукт ЕПИ "Търговско и облигационно право"

Избрано от списанието и ЕПИ
Определяне на договорни клаузи от съда – чл. 300 от Търговския закон

Проф. д-р Поля ГОЛЕВА

Афоризми
Самуел Голдуин

(1882-1974)
кинопродуцент, един от основателите на компанията " Мempo-Голдуин-Майер

 

Ще ви отговаря с две думи: Не Възможно.


Не са ми нужни сътрудници, които само да се съгласяват. Искам всеки да ми казва истината в лицето - дори ако бъде уволнен за това.


Възможно е не винаги да съм прав, но никога не греша.


Устният договор не струва хартията, на която е написан.


Ако мога да умра точно сега, бих бил най-щастливият между живите.


Не жали разходи, за да икономисаш от всичко, от което може да се икономиса.
48x48x2
Абонамент 2023
Електронна книжарница
Закупете нашите издания тук.
Мигове за поезия

СБОГУВАНЕ С МОРЕТО


Сбогом, мое море, сбогом, мое море!
Още топло е, още е лято,
но от час там над нас се върти, без да спре,
вече първото щърково ято.

То се сбира, разрежда, дълго се вий
на различни въздушни етажи.
Сбогом, мое море! Дойде време и ний
да събираме вече багажи.
………

Валери Петров

48x48x2
Национален консултантски център "Решение" ООД
организира и провежда професионални учебни семинари и уебинари.
Учебна програма "Есен 2022"
Учебна програма
 
Данъци и счетоводство
Материално и процесуално право
 
СО, ТО, ЗБУТ и
лични данни
     
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА УСТРОЙСТВОТО НА ТЕРИТОРИЯТА, ИНВЕСТИЦИОННОТО ПРОЕКТИРАНЕ И СТРОИТЕЛСТВОТО
ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ. АДМИНИСТРАТИВЕН КОНТРОЛ ОТ ДНСК. СЪДЕБНА ПРАКТИКА
11 - 12 октомври 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Савин Ковачев, Консултант, експерт по устройство на територията
Валентина Бакалова, Адвокат, експерт по устройство на територията
Георги Даракчиев, Главен директор на Главна дирекция „Строителен контрол“ в ДНСК
Галина Солакова, Съдия във Върховния административен съд
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ, ТРУДОВИ ОТНОШЕНИЯ И СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ - 2022
ПРОМЕНИ, ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ, КАЗУСИ, ПРАКТИКА НА МТСП, НОИ, ИА "ГИТ" И ВКС
13 - 14 октомври 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Д-р Томчо Томов, Директор на Национален център за оценка на компетенциите в Българска стопанска камара
Теодора Дичева, Началник отдел „Социална политика, образование, здравеопазване и околна среда“ при Омбудсмана на РБългария
Марио Първанов, Съдия във Върховен касационен съд
Елка Атанасова, Началник отдел „Методология на отпускане на пенсиите“ в Национален осигурителен институт
Зорница Димитрова, Експерт по социално осигуряван
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Традиционен национален учебен семинар
ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2022 г.
19 - 26 октомври 2022 г.
ИТАЛИЯ, СИЦИЛИЯ
КАТАНИЯ - ЕТНА - СИРАКУЗА - ТАОРМИНА - АГРИДЖЕНТО - МОНРЕАЛЕ - ПАЛЕРМО - ЧЕФАЛУ
Лектор:
Димитър ВОЙНОВ, Данъчен консултант
Цена: 2 150.00 лв.
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ – ЕСЕН 2022
Нови нормативни изисквания. Практически въпроси Практика на КЗК и ВАС
26 - 27 октомври 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Мариана Кацарова, Експерт по обществени поръчки
Цветелина Василева, Експерт по обществени поръчки
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДОГОВОРА
2 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Борислав Белазелков, Началник отдел „Съвет към председателя на ВКС за уеднаквяване практиката на ВКС с практиката на ЕСПЧ и СЕС“
Стефан Кюркчиев, Зам. председател на Софийски градски съд
Цена за участие в семинара: 240.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 200.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ГРАЖДАНСКИЯ ПРОЦЕС
Гласни доказателствени средства и гласни доказателства. Преклузии. Особени искови производства по ГПК. Преюдициални отношения. Тълкувателна практика на ВКС
3 - 4 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Красимир Машев, Съдия в Апелативен съд - София град
Емилия Василева, Съдия във Върховен касационен съд
Стефан Кюркчиев, Зам. председател на Софийски градски съд
Д-р Анастас Пунев, Гл. асистент в СУ „Св. Климент Охридски“, адвокат
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ГРАЖДАНСКОТО И ОБЛИГАЦИОННОТО ПРАВО
Недействителност. Облигационни права и задължения
8 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектор:
Член-кор. проф. д.ю.н. Иван Русчев, Преподавател по гражданско и облигационно право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
Цена за участие в семинара: 240.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 200.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ НА ВЕЩНОТО ПРАВО
Вписвания. Материалноправни въпроси на владението
9 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Валя Гигова, Адвокат, член на Висшия адвокатски съвет
Доц. д-р Венцислав Петров, Преподавател по вещно право във Великотърновския университет и облигационно и семейно право в Софийския университет
Цена за участие в семинара: 240.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 200.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
10 - 11 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Д-р Невин Фети, Магистър по право и по защита на националната сигурност, преподавател в Националния институт на правосъдието и в Института по публична администрация
Десислава Тошкова-Николова, Магистър по право, експерт в областта на защитата на личните данни, преподавател в Националния институт на правосъдието
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ И ПРАКТИКА ПО ЗАНН
15 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектои:
Николай Ангелов, Съдия в Административен съд София град
Цена за участие в семинара: 240.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 200.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2022 Г. АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ДОПК
16 - 18 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"
Лектори:
Цветана Янкова, Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП
Валентина Василева, Данъчен консултант
Лорета Цветкова, Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП
Д-р Ганета Минкова, Адвокат, Експерт по ДОПК
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2022 Г. АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ДОПК
23 - 25 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"
Лектори:
Димитър Войнов, Данъчен консултант
Валентина Василева, Данъчен консултант
Евгения Попова, Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП
Д-р Ганета Минкова, Адвокат, Експерт по ДОПК
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС
Обезпечаване и изпълнение на парични притезания. Защита при процесуално незаконосъобразно изпълнение. Конкуренция между изпълнение по ГПК, ЗОЗ, ДОПК и производството по несъстоятелност. Изпълнение върху заложено имущество по ЗОЗ
1 - 2 декември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Мариана Обретенова, Частен съдебен изпълнител
Красимир Машев, Съдия в Апелативен съд - София град
Доц. д-р Таня Градинарова, Преподавател по граждански процес в Юридическия факултет на УНСС, адвокат
Валя Гигова, Адвокат, член на Висшия адвокатски съвет
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Уебинар
ГОДИШНО СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2022 Г. ЗА БЮДЖЕТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ
9 декември 2022 г., 10.00 - 16.00 ч.
Учебен уебинар в Zoom
Лектор:
Теодора Бакърджиева
Цена за участие в уебинара: 216.00 лв. с ДДС
 
Уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ОБЛАГАНЕТО НА ДОХОДИТЕ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ЗА 2022 Г. ПРОМЕНИТЕ ЗА 2023 Г.
15 декември 2022 г., 9.30 - 13.00 ч.
Учебен уебинар в Zoom
Лектор:
Лорета Цветкова, Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП
Цена за участие в уебинара: 120.00 лв. с ДДС
 
 
Уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ДАНЪКА ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ ЗА 2022 Г. ПРОМЕНИТЕ ЗА 2023 Г.
20 декември 2022 г., 9.30 - 13.00 ч.
Учебен уебинар в Zoom
Лектор:
Валентина Василева, Данъчен консултант
Цена за участие в уебинара: 120.00 лв. с ДДС
 
 
Уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА КОРПОРАТИВНОТО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ ЗА 2022 Г. ПРОМЕНИТЕ ЗА 2023 Г.
21 декември 2022 г., 9.30 - 15.30 ч.
Учебен уебинар в Zoom
Лектор:
Димитър Войнов, Данъчен консултант
Цена за участие в уебинара: 180.00 лв. с ДДС
 
Електронни издания
Нов вариант за ползване на утвърдените издания на ИК Труд и право
РАЗГЛЕДАЙТЕ ТУК
СМЯХ
 

КАК ДА НАКАРАТЕ ЕДНА ЖЕНА ДА ВИ ОБИЧА
Правете й комплименти.
Почитайте я.
Целувайте я.
Грижете се за нея.
Разсмивайте я.
Забавлявайте я.
Създайте й комфорт.
Прегръщайте я.
Защитавайте я.
Давайте й пари.
Купувайте й хубава храна и напитки.
Разговаряйте с нея.
Подкрепяйте я.
Носете й кафе в леглото.
Купувайте й хубави дрехи.
Изслушвайте я внимателно.


КАК ДА НАКАРАТЕ ЕДИН МЪЖ ДА ВИ ОБИЧА

Нахранете го.
Съблечете се...

В съответствие с Общия европейски регламент за защита на лични данни (ОРЗД) и съгласно Закона за електронната търговия, Ви информираме, че това може да е непоискано търговско съобщение...
Предлагаме да потвърдите своето съгласие, за да получавате нашите информационни съобщения за изданията и учебните ни семинари.

ПОТВЪРДЕТЕ СВОЕТО СЪГЛАСИЕ ТУК

Ако не желаете да получавате подобни имейли, моля,
кликнете
тук или отговорете на този e-mail със subject: unsubscribe.

Издава ИК "Труд и право" и НКЦ "Решение" ООД
1000 София, пл. "Македония" № 1, ет. 7
Телefони: 02 981 13 93, 02 981 13 76
Мобилен: 088 240 03 03, 088 845 19 64
E-mail: office@trudipravo.bg, reshenie@trudipravo.bg

Web: www.trudipravo.bg, www.epi.bg, www.e.trudipravo.bg

Facebook