Trud i pravo Националният консултантски център
 
Бюлетин на ИК Труд и право
Списания   Книги   Компютърни продукти   Семинари
Месечен бюлетин - Брой 9/2022 - On-line Вариант
Месечен бюлетин - 04/2022
  "Съдбата не е въпрос на шанс. Тя е въпрос на избор. За нея не се чака, тя се постига."
Уилям Дженингс Брайън
 

Здравейте,

Турболентно е времето, в което живеем. Проблеми и трудности отвсякъде. Предизвикателства, с които трябва да се справяме. И усещането, че нещата не зависят от нас, че сме попаднали в ситуация на „Параграф 22”, че управлението на собствения ни живот сякаш ни се изплъзва.
А дали е така? Нека си припомним една стара тибетска молитва: „Господи, дай ми сили и кураж да променя това, което зависи от мен, дай ми търпение и разум да понеса това, което не мога да променя и дай ми мъдрост да направя разликата между тях.” С други думи, ако вместо да се натоварваме и да страдаме от безпокойства и тревоги, се обърнем към себе си – към това, което правим, това в което сме добри и ако съсредоточим енергията и усилията си да променяме нещата, които можем, да развиваме и надграждаме потенциала си, тогава ще бъдем спокойни, че държим съдбата си в своите ръце и че бъдещето ни зависи от самите нас.
А ние, с това, което правим, ще се опитаме да Ви помогнем и да Ви бъдем полезни.

Кампанията „Абонамент 2023” започна успешно – вече са направени стотици абонаменти за нашите списания – печатни и електронни, за книгите-годишници и за компютърните продукти ЕПИ. Предвидливите знаят – сега е времето за абонамент за списанията – до края на октомври на по-ниски цени. А ако направите своя абонамент за списание и за компютърен продукт ЕПИ чрез нашите търговски представители или директно при нас, ще получите и нашите специални подаръци – обемен календар за 2023 г. и прекрасната малка книжка „Вечни истини”.

И за да Ви убедим в полезността и да подсилим Вашата мотивация за абонамент, вижте публикациите, които сме избрали за Вас от книжка № 9 на списанията:

"Новият отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст от бащата/осиновителя на детето" – от брой 9 на „Труд на право“ и от „ЕПИ Труд и социално осигуряване“;
"Преглед на промените в ЗДДС, направени посредством измененията в Закона за държавния бюджет за 2022 година" – от брой 9 на списание „Счетоводство, данъци и право“ и „ЕПИ Счетоводство и данъци“;

"Оспорване на произхода на детето от бащата от трети лица "– от брой 9 на списание „Собственост и право“ и „ЕПИ Собственост“;

"Продажбата на търговско предприятие като стабилизационен и оздравителен способ и продължаване на дейността на търговец – длъжник" – от брой 9 на списание „Търговско и облигационно право“ и „ЕПИ Търговско и облигационно право“.


Богата и интересна е издателската ни програма за есента. След добрата реализация на книгата „Данък върху добавената стойност във въпроси и отговори”, усилено продаваме и новото издание „Кодекс на труда – 2022”. Интересът към него е голям и обясним – промените са многобройни и важни, и са от значение за всеки трудов човек. Побързайте с покупката – тиражът на кодекса бързо се топи.
В напреднала подготовка е книгата-годишник „Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2022 година”. Това е двадесет и деветото издание на годишника и дори само този факт говори красноречиво за големия интерес и полезната стойност на тази книга. Както всяка година, новото издание ще коментира и разяснява всички аспекти на подготовката и извършването на годишното счетоводно приключване, ще дава експертни решения на сложни практически казуси. Към книгата се предлага и достъп до специализиран сайт, с цялото счетоводно и данъчно законодателство и всички СИДДО на България с други страни. Ще предложим годишника през септември – купете го, за да бъдете подготвени и спокойни в отговорната работа, която Ви предстои.

През октомври ще предложим на любознателните читатели две интересни заглавия:

„Наръчник по работното време, почивките и отпуските” е книга, която ще отрази последните промени в тази материя, направени в Кодекса на труда и в Наредбата за работното време, почивките и отпуските. Книгата ще съдържа изчерпателен коментар на промените в законодателството, компетентни отговори на десетки практически въпроси, както и нови и важни писма на Министерството на труда и социалната политика и на ИА „Главна инспекция по труда”. За удобство на читателите, ще бъде публикуван и актуалният текст на наредбата. Автори на книгата са Лариса Тодорова, Мариана Василева и Теодора Дичева – известни и уважавани юристи по трудово право, преки участници в нормативните промени.
„Сделки с имоти и ново строителство” – книгата разглежда професионално и задълбочено правните аспекти на сделките с вещни права, както и правните отношения при „ново” строителство. Очертани са характеристиките на правото на собственост, съсобственост, правото на ползване, сервитутите и етажната собственост; различните придобивни способи, нотариалните производства, неизпълнението и недействителността на сделките с имоти. Подробно са разгледани и договорните отношения при ново строителство. Автор на книгата е доц. д-р Бисерка Маринова – известен и признат юрист по въпросите на вещното право и строителството. Ако Вие сте инвеститор, проектант или строител; специалист по строителен и технически надзор; адвокат, нотариус, частен съдебен изпълнител; брокер на недвижими имоти – купете си тази книга, тя е полезна и необходима за Вашия успех.
Има и други издателски идеи, по които работим – с грижа към хората на знанието. На нашия сайт: www.trudipravo.bg, можете да разгледате цялата ни Издателска програма „Есен 2022 – Пролет 2023”. Направете го, изберете Вашите издания, абонирайте се още отсега – на по-ниски цени.

Предлагаме на Вашето внимание и Учебната ни програма „Есен 2022”. Тя съдържа всички учебни семинари и уебинари, които ще проведем до края на годината – интересни и полезни за всеки, който иска да знае повече.

През септември предлагаме два семинара и уебинара:

Традиционен е семинарът ни по здравословни и безопасни условия на труд, който провеждаме всяка есен. Тази година той ще бъде в дните от 5 до 7 октомври в перфектните условия за обучение и релакс в Парк хотел „Пирин” 5* - Сандански. Ако тази тематика съвпада с Вашите професионални интереси, побързайте със записванията – местата са ограничени!

Учебен семинар - Осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд


Вижте програмите и на другите ни семинари през октомври и в началото на ноември:

- Вижте всички семинари за счетоводители тук.
- Вижте всички семинари за юристи тук.
- Вижте всички семинари за специалисти по човешки ресурси, социално и здравно осигуряване, ЗБУТ и лични данни тук.


Очаквайте поканите ни и за всички семинари до края на годината – ще ги публикуваме своевременно и на нашия сайт: www.trudipravo.bg.
Бъдете любознателни, бъдете активни -  включете се в семинарите на НКЦ „Решение” и ИК „Труд и право”.

Вярваме, че заедно започваме една интересна, богата и ползотворна есен на знанието.

Нека го направим!


А ето и нашия музикален поздрав за Вас: „В очакване на есента…“


"ТП"

Нови книги
Кодекс на труда – 2022
Кодекс на труда – 2022

Луксозно издание с твърди корици
Книгата съдържа актуалния текст на Кодекса на труда за 2022 г.

Вижте повече
Данък върху добавената стойност във въпроси и отговори
Данък върху добавената стойност във въпроси и отговори

Цялостно, задълбочено и изчерпателно знание по материята на ДДС.

Вижте повече
Менителничноправни отношения
Менителнично-
правни отношения

- Приложен коментар

- Съдебна практика

Уникална книга – за всеки практикуващ юрист

Вижте повече
Очаквани заглавия
Наръчник по работното време, почивките и отпуските
Наръчник по работното време, почивките и отпуските

Наръчникът отразява последните промени в нормативната уредба и ще предложи цялостно практическо знание по материята на работното време, почивките и отпуските.

Вижте повече
Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2022 г.
Данъчно облагане и счетоводно при- ключване на 2022 г.

Книга-годишник + достъп до сайт
Всичко за финансо- вото приключване, счетоводното отчитане и данъчното облагане на 2022 г.

Вижте повече
Новото данъчно законодателство през 2023 г.
Новото данъчно законодателство през 2023 г.

- книга-годишник
- книга-годишник + достъп до сайт
Всичко за новата данъчна рамка и за данъчно-осигурителния процес през 2023 година.

Вижте повече

Афоризми
Марк Твен

(Самюъл Лангхорн Клемънс – известен под своя псевдоним Марк Твен – американски писател и хуморист, наричан „бащата на американската литература“)

 

Един път в живота Съдбата почуква на вратата, но в това време човек може да е в близката кръчма и да не чуе.


Пазете се от хора, които се опитват да омаловажат вашите стремежи. Малките хора винаги правят това, а истински великите хора ви карат да се чувствате така, сякаш вие също можете да станете велики.


Танцувай така, все едно никой не те гледа;
пей така, сякаш никой не те чува;
обичай така, все едно никога не са те предавали;
живей така, все едно земята е Рая.


Малцина от нас могат да понесат щастието– имам предвид щастието на ближния си.


По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения.


Купувайте земя – в действителност вече никой не я произвежда.


Разликата между „почти правилната дума“ и „правилната дума“ е като разликата между светулката и светкавицата.


Всеки човек, подобно на луната, има своя неосветена страна, която не показва на никого.

48x48x2
Периодични издания
 
Месечни списания - печатни и електронни, компютърни продукти
 
Печатно списание "Труд и право"

Печатно списание "Труд и право"

Електронно списание "Труд и право"

Електронно списание "Труд и право"

Компютърен продукт ЕПИ "Труд и социално осигуряване"
Компютърен продукт ЕПИ "Труд и социално осигуряване"
 
Избрано от списанието и ЕПИ
Новият отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст от бащата/осиновителя на детето

Мариана ВАСИЛЕВА, юрист в администрацията на Министерския съвет

     
Печатно списание "Счетоводство, данъци и право"

Печатно списание "Счетоводство, данъци и право"

Електронно списание "Счетоводство, данъци и право"

Електронно списание "Счетоводство, данъци и право"

Компютърен продукт ЕПИ "Счетоводство и данъци"

Компютърен продукт ЕПИ "Счетоводство и данъци"

 
Избрано от списанието и ЕПИ
Преглед на промените в ЗДДС, направени посредством измененията в Закона за държавния бюджет за 2022 година

Ивайло КОНДАРЕВ, данъчен консултант

      
      
Печатно списание "Собственост и право"

Печатно списание "Собственост и право"

Електронно списание "Собственост и право"

Електронно списание "Собственост и право"

Компютърен продукт ЕПИ "Собственост"
Компютърен продукт ЕПИ "Собственост"

 
Избрано от списанието и ЕПИ
Оспорване на произхода на детето от бащата от трети лица

Александър ГЕОРГИЕВ, адвокат

      
Печатно списание "Търговско и облигационно право"

Печатно списание "Търговско и облигационно право"

Електронно списание "Търговско и облигационно право"

Електронно списание "Търговско и облигационно право"

Компютърен продукт ЕПИ "Търговско и облигационно право"
Компютърен продукт ЕПИ "Търговско и облигационно право"
 
Избрано от списанието и ЕПИ
Продажбата на търговско предприятие като стабилизационен и оздравителен способ и продължаване на дейността на търговец – длъжник

Проф. д.ю.н. Георги СТЕФАНОВ

Афоризми
Марк Твен

(Самюъл Лангхорн Клемънс – известен под своя псевдоним Марк Твен – американски писател и хуморист, наричан „бащата на американската литература“)

 

Когато с жена ми сме на различни мнения, обикновено постъпваме така, както тя иска. Тя нарича това „компромис“.


На света няма нито един паралел, който да не е убеден, че може да стане екватор, стига да му дадат право на това.


Бъдете внимателни, когато четете книги за здраве – една печатна грешка може да ви струва живота.


В някои случаи да ругаеш ти носи по-голямо облекчение от молитвата.


Най-лошата самота е, когато човек се чувства неуютно сам със себе си.


Не искам да си развалям отношенията нито с рая, нито с ада.
Имам приятели и на двете места.


Не отлагайте нищо за утре, ако можете да го отложите за вдругиден.


Никога не съм допускал училищните занятия да пречат на образованието ми.


Човекът е единственото животно, способно да се изчервява.
Впрочем, само на него му се налага.

48x48x2
Компютърни информационни продукти ЕПИ

- Цялостна, тематично подбрана, систематизирана и винаги актуална информация;
- Пълното съдържание на всички печатни издания на ИК "Труд и право" по темите на продукта;
- Възможност за ползване на базата данни от всеки таблет и мобилно устройство с достъп до интернет;
- Цени - без конкуренция.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ЕПИ
Абонамент 2023
Електронна книжарница
 
Бърза и лесна поръчка на всички продукти на ИК Труд и право
Плащане чрез наложен платеж, epay или банкови карти

Безплатна доставка - при поръчка на стойност над 30,01 лв.
Мигове за поезия

През септември тази година големият поет и скъп наш приятел –
Недялко Йорданов чества своя юбилей – 60 години в театъра.


Събитието ще бъде отбелязано с авторски моноспектакъл на поета,
със специалното участието на Хайгашод Агасян, на 12 септември от 19.30 часа в Летния театър в Бургас.


По този повод тук публикуваме стихотворението на Недялко Йорданов – „Сцената е моят дом“.


Пожелаваме на нашия скъп приятел
много здраве, сили и енергия,
за да бъде още дълги години на сцена,
и да продължава да радва своите читатели, почитатели и приятели
с неостаряващото си творчество!

 

СЦЕНАТА Е МОЯТ ДОМ

Недялко Йорданов


Своята роля играя сега
с малко надежда и малко тъга.
Моята роля е роля такава –
не за награда и не за слава.

Сцената е моят дом.
Тук умирам мълчешком.
Тук са раждам за борба.
Тя е моята съдба.

Този жесток е, онзи е глух,
трети за мене пуснал е слух,
а пък четвърти само брои
мойте разводи и мойте пари.

Вдигай завесата! Ето ме – чист!
Ето ме целият – просто артист.
Своята роля играя сега
с малко надежда и малко тъга.

Пея с пресипнал, но истински глас,
за да събудя някого от вас,
за да направя някого щастлив
още ме има, още съм жив.

Сцената е моят дом.
Тук умирам мълчешком.
Тук се раждам за борба.
Тя е моята съдба.

48x48x2
Национален консултантски център "Решение" ООД
организира и провежда професионални учебни семинари и уебинари.
Учебна програма "Есен 2022"
Учебна програма
 
Данъци и счетоводство
Материално и процесуално право
 
СО, ТО, ЗБУТ и
лични данни
     
 
Присъствен семинар и уебинар
ПРОМЕНИТЕ В ЗДДС И ППЗДДС ОТ ЮЛИ 2022 Г. ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ ПО ДДС
20 септември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектор:
Валентина Василева, Данъчен консултант
Цена за участие в семинара: 150.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 120.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ПРОМЕНИТЕ В КОДЕКСА НА ТРУДА ОТ ЮЛИ 2022 Г. ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ ПО ТРУДОВИ ОТНОШЕНИЯ
27 септември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектор:
Николай Стоянов, Главен юрисконсулт в Комисия за защита на личните данни
Цена за участие в семинара: 150.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 120.00 лв. с ДДС
 
Тридесет и девети национален учебен семинар
ОСИГУРЯВАНЕ НА ЗДРАВОСЛОВНИ И БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД
5 - 7 октомври 2022 г.
Сандански, Парк Хотел Пирин 5*
Лектори:
Инж. Калинка Вълкова, Директор на Дирекция „Инспекция по труда – Софийска област“
Инж. Огнян Атанасов, Водещ експерт по ЗБУТ, Член на УС на Европейската агенция по безопасност и здраве
Николай Стоянов, Главен юрисконсулт в Комисия за защита на личните данни
Цена: 2 150.00 лв.
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА УСТРОЙСТВОТО НА ТЕРИТОРИЯТА, ИНВЕСТИЦИОННОТО ПРОЕКТИРАНЕ И СТРОИТЕЛСТВОТО
ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ. АДМИНИСТРАТИВЕН КОНТРОЛ ОТ ДНСК. СЪДЕБНА ПРАКТИКА
11 - 12 октомври 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Савин Ковачев, Консултант, експерт по устройство на територията
Валентина Бакалова, Адвокат, експерт по устройство на територията
Георги Даракчиев, Главен директор на Главна дирекция „Строителен контрол“ в ДНСК
Галина Солакова, Съдия във Върховния административен съд
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ, ТРУДОВИ ОТНОШЕНИЯ И СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ - 2022
ПРОМЕНИ, ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ, КАЗУСИ, ПРАКТИКА НА МТСП, НОИ, ИА "ГИТ" И ВКС
13 - 14 октомври 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Д-р Томчо Томов, Директор на Национален център за оценка на компетенциите в Българска стопанска камара
Теодора Дичева, Началник отдел „Социална политика, образование, здравеопазване и околна среда“ при Омбудсмана на РБългария
Марио Първанов, Съдия във Върховен касационен съд
Елка Атанасова, Началник отдел „Методология на отпускане на пенсиите“ в Национален осигурителен институт
Зорница Димитрова, Експерт по социално осигуряван
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Традиционен национален учебен семинар
ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2022 г.
19 - 26 октомври 2022 г.
ИТАЛИЯ, СИЦИЛИЯ
КАТАНИЯ - ЕТНА - СИРАКУЗА - ТАОРМИНА - АГРИДЖЕНТО - МОНРЕАЛЕ - ПАЛЕРМО - ЧЕФАЛУ
Лектор:
Димитър ВОЙНОВ, Данъчен консултант
Цена: 2 150.00 лв.
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ – ЕСЕН 2022
Нови нормативни изисквания. Практически въпроси Практика на КЗК и ВАС
26 - 27 октомври 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Мариана Кацарова, Експерт по обществени поръчки
Цветелина Василева, Експерт по обществени поръчки
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДОГОВОРА
2 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Борислав Белазелков, Стефан Кюркчиев
Цена за участие в семинара: 240.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 200.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ГРАЖДАНСКИЯ ПРОЦЕС
Гласни доказателствени средства и гласни доказателства. Преклузии. Особени искови производства по ГПК. Преюдициални отношения. Тълкувателна практика на ВКС
3 - 4 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Красимир Машев, Емилия Василева, Стефан Кюркчиев, Д-р Атанас Пунев
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ГРАЖДАНСКОТО И ОБЛИГАЦИОННОТО ПРАВО
Недействителност. Облигационни права и задължения
8 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектор:
Член-кор. проф. д.ю.н. Иван Русчев
Цена за участие в семинара: 240.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 200.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ПРАКТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ НА ВЕЩНОТО ПРАВО
Вписвания. Материалноправни въпроси на владението
9 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Валя Гигова, Доц. д-р Венцислав Петров
Цена за участие в семинара: 240.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 200.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
10 - 11 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Д-р Невин Фети, Магистър по право и по защита на националната сигурност, преподавател в Националния институт на правосъдието и в Института по публична администрация
Десислава Тошкова-Николова, Магистър по право, експерт в областта на защитата на личните данни, преподавател в Националния институт на правосъдието
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ И ПРАКТИКА ПО ЗАНН
15 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектои:
Николай Ангелов
Цена за участие в семинара: 240.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 200.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2022 Г. АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ДОПК
16 - 18 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"
Лектори:
Цветана Янкова, Евгения Попова, Валентина Василева, Д-р Ганета Минкова
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ И СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2022 Г. АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ДОПК
23 - 25 ноември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"
Лектори:
Димитър Войнов, Лорета Цветкова, Валентина Василева, Д-р Ганета Минкова
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Присъствен семинар и уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС
Обезпечаване и изпълнение на парични притезания. Защита при процесуално незаконосъобразно изпълнение. Конкуренция между изпълнение по ГПК, ЗОЗ, ДОПК и производството по несъстоятелност. Изпълнение върху заложено имущество по ЗОЗ
1 - 2 декември 2022 г.
София, пл. "Македония" 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"
Лектори:
Мариана Обретенова, Красимир Машев, Доц. д-р Таня Градинарова, Валя Гигова
Цена за участие в семинара: 360.00 лв. с ДДС
Цена за участие в уебинара: 300.00 лв. с ДДС
 
Уебинар
ГОДИШНО СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА 2022 Г. ЗА БЮДЖЕТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ
9 декември 2022 г., 10.00 - 16.00 ч.
Учебен уебинар в Zoom
Лектор:
Теодора Бакърджиева
Цена за участие в уебинара: 216.00 лв. с ДДС
 
Уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ОБЛАГАНЕТО НА ДОХОДИТЕ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ЗА 2022 Г. ПРОМЕНИТЕ ЗА 2023 Г.
15 декември 2022 г., 9.30 - 13.00 ч.
Учебен уебинар в Zoom
Лектор:
Лорета Цветкова
Цена за участие в уебинара: 120.00 лв. с ДДС
 
 
Уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ДАНЪКА ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ ЗА 2022 Г. ПРОМЕНИТЕ ЗА 2023 Г.
20 декември 2022 г., 9.30 - 13.00 ч.
Учебен уебинар в Zoom
Лектор:
Валентина Василева
Цена за участие в уебинара: 120.00 лв. с ДДС
 
 
Уебинар
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА КОРПОРАТИВНОТО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ ЗА 2022 Г. ПРОМЕНИТЕ ЗА 2023 Г.
21 декември 2022 г., 9.30 - 15.30 ч.
Учебен уебинар в Zoom
Лектор:
Димитър Войнов
Цена за участие в уебинара: 180.00 лв. с ДДС
 
Електронни издания
Нов вариант за ползване на утвърдените издания на ИК Труд и право
РАЗГЛЕДАЙТЕ ТУК
СМЯХ
 

ИКОНОМИКА НА КРАВИТЕ


1. Традиционен капитализъм

Имате две крави. Продавате едната и купувате бик. Стадото ви се умножава и отбелязвате икономически растеж. Продавате ги и се пенсионирате с дохода.
2. Американска корпорация
Имате две крави. Продавате едната и насилвате другата да дава мляко за четири крави. Изненадани сте, когато кравата пада мъртва.
3. Френска корпорация
Имате две крави. Стачкувате, защото искате три крави.
4. Японска корпорация
Имате две крави. Променяте дизайна им, така че да са с една десета от размера на обикновена крава и да дават двайсет пъти повече мляко. Тогава създавате сполучлив анимационен филм с крави, наречени Каукимон, и ги пласирате по целия свят.
5. Германска корпорация
Имате две крави. Реконструирате ги, така че живеят по 100 години, ядат веднъж на месец и се доят сами.
6. Английска корпорация
Имате две крави. И двете са луди.
7. Италианска корпорация
Имате две крави, но не знаете къде са. Правите кратка почивка, за да обядвате.
8. Руска корпорация
Имате две крави. Броите ги и научавате, че имате пет крави. Броите ги отново и научавате, че имате 42 крави. Пак ги броите и разбирате, че имате 12 крави. Спирате да броите крави и отваряте нова бутилка водка.
9. Швейцарска корпорация
Имате 5000 крави, но нито една от тях не е ваша. Взимате други, за да ги държите на склад.
10. Индийска корпорация
Имате две крави. Боготворите ги.
11. Китайска корпорация
Имате две крави. Имате 300 човека, които ги доят. Претендирате за пълна заетост, висока волска производителност и арестувате репортерите, които са съобщили числата.
12. Израелска корпорация
Е, ето ги тези две еврейски крави, нали така? Те отварят млечна фабрика и магазин за сладолед и тогава продават филмовите права. Изпращат телетата си в Харвард, за да станат доктори. Така че за какво са им хора?
13. Българска корпорация
Нямате никакви крави, но твърдите, че сте експерт в гледането им. Наемате гръцки консултант, който да Ви напише проект, че да кандидатствате да получите две безплатни крави по ФАР и едно теле по САПАРД. След тригодишни мъки получавате само двете крави, които веднага давате на гръцкия консултант като хонорар за услугите му. Консултантът твърди, че му дължите още две крави и едно теле, и Ви съди в Брюксел.

В съответствие с Общия европейски регламент за защита на лични данни (ОРЗД) и съгласно Закона за електронната търговия, Ви информираме, че това може да е непоискано търговско съобщение...
Предлагаме да потвърдите своето съгласие, за да получавате нашите информационни съобщения за изданията и учебните ни семинари.

ПОТВЪРДЕТЕ СВОЕТО СЪГЛАСИЕ ТУК

Ако не желаете да получавате подобни имейли, моля,
кликнете
тук или отговорете на този e-mail със subject: unsubscribe.

Издава ИК "Труд и право" и НКЦ "Решение" ООД
1000 София, пл. "Македония" № 1, ет. 7
Телefони: 02 981 13 93, 02 981 13 76
Мобилен: 088 240 03 03, 088 845 19 64
E-mail: office@trudipravo.bg, reshenie@trudipravo.bg

Web: www.trudipravo.bg, www.epi.bg, www.e.trudipravo.bg

Facebook