Меню

Месечен бюлетин - 08/2020

Списания     Книги     Компютърни продукти     Семинари 
ИК "Труд и право"

Мъдрост

„Аз пях за България, защото я обичах… аз прославях нейната божествено хубава природа… аз се вглъбявах в историята й, защото бях пленен от величието на нейния минал живот… аз пях за нейните идеали, защото бяха свещени.”
Иван Вазов

Здравейте,
Често се случва животът, дейността ни да бъдат подложени на различни изпитания, да срещат нови предизвикателства. И в такива моменти важно е сякаш да се опрем на традицията. Традицията – тя е пътеката, тя е мостът, който може да ни преведе през времето и да ни отведе към новите решения.
Традиция е - въпреки всичко, да правим и да продължим да предлагаме нашите списания, книги, учебни семинари и електронни продукти.
Традиция е всяка година да даряваме нашите клиенти, приятели и партньори, с малките ни книжки, които носят толкова много знание, светлина и мъдрост.
Книгата, която ще поднесем в дар тази година, е посветена на Иван Вазов – най-българския творец, патриарха, народния поет…
Отбелязахме 170 години от рождението на Иван Вазов.
Кой не знае Вазов, кой не познава творчеството му, кой не е закърмен с „Аз съм българче”.
Годините отминават, а исполинската фигура на поета е неподвластна на времето. И как мъдро, как точно го е казала чл. кор. проф. Милена Цанева: „Творчеството на Иван Вазов е истинско българознание. То има една върховна свръхзадача – да покаже България на самата себе си и на света.”
В тази книжка, подготвена с любезното съдействие на проф. д-р Валери Стефанов, сме представили произведения на Иван Вазов – едни от най-ярките, най-познатите, най-обичаните. Допълнили сме с послания и мисли на самия Вазов, с оценки и думи на другите за него.
Идеята ни е да допринесем, да добавим частица познание за Патриарха Иван Вазов, за необятното му творчество. И да вдъхнем кураж, самочувствие и гордост на всеки от нас.

А как може да получите тази уникална книга? Направете абонамент за списанията ни или за нашите електронни продукти ЕПИ чрез нашите търговски представители или пряко при нас и тази книжка ще бъде подарък за Вас.

Кампанията „Абонамент 2021” вече стартира.
Абонаментът за списанията, за книгите-годишници и за електронните продукти ЕПИ набира скорост. Разгледайте цялата ни абонаментна листа за 2021 година. Вижте новото: абонамент както за печатните ни месечни списания, така и за електронния им вариант – е-списания.
Стотици любознателни хора се абонират още отсега – на по-ниски цени. Направете го и Вие – тук.

Ето и новина:
Току-що издадохме годишника „Социално осигуряване – 2020”. Представена е цялата уредба на социалното осигуряване за годината. Уловени и коментирани са всички нови моменти в правната рамка. Предложени са експертни решения на десетки казуси от практиката. Годишник, който е неотменима част от професионалното ежедневие на хиляди специалисти вече 23 години.

Вижте и цялостната ни Издателска програма „Есен 2020 – Пролет 2021”. Както е традицията, през септември ще Ви предложим годишника „Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2020 година”. И тази книга е влязла в професионалния бит на хиляди счетоводители и данъчни експерти. Вярваме, че така ще бъде и сега.
Толкова много са промените в данъчната рамка, толкова много са проблемите, свързани с осмислянето и прилагането им. А годишникът коментира, разяснява, предлага решенията. Доверете ни се. И се абонирайте – сега на по-ниски цени.

Вече обявихме подготовката и на две други интересни и полезни издания:
Книгата „Менителнични отношения” предлага задълбочен и изчерпателен анализ на сложните въпроси в практиката и в теорията при издаването, използването, обезсилването на запис на заповед и менителница. Всепризнатият професионализъм на автора – д-р Георги Хорозов, и липсата на подобни изследвания в тази област, правят книгата уникална и изключително полезна за всеки практикуващ юрист и финансист.

Изданието „Прилагане на защитата на личните данни” е едно своеобразно продължение на мащабната ни книга „Защита на личните данни”. То е дело на същите автори: д-р Невин Фети и Десислава Тошкова-Николова – едни от най-изявените специалисти в тази област. А самата книга предлага комплекс от методики, препоръки и практически стъпки за прилагане на защитата на личните данни. Един своеобразен наръчник и полезен инструмент за администратори на лични данни, обработващи лични данни и длъжностни лица по защита на данните.

Готова е и пълната ни Учебна програма „Есен 2020”. Традиция в тематичния обхват, актуалност на съдържанието на учебните семинари, престижни лектори, комфортни условия - това е нашият патент в обучението вече 23 години. А новото?
- освен присъствени, програмата предвижда и провеждането на дистанционни семинари – уебинари;
- и нещо много важно: учебните семинари се организират и ще се провеждат при строго съблюдаване на всички изисквания за предпазване от covid-19.

В края на месец юни проведохме успешен уебинар по ДДС. След поредните спешни изменения в ЗДДС, влизащи в сила от 1 август 2020 г., Ви каним на:
Учебен уебинар (семинар по интернет) в Zoom
АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ НА ДАНЪКА ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ. СТОКИ И УСЛУГИ С НОВАТА СТАВКА ОТ 9 %
18 август 2020 г., Лектор - КАЛИНА ЗЛАТАНОВА

Вече Ви информирахме за трите национални учебни семинара, които ще проведем на море през септември:
- Осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд - 1 – 4 септември 2020 г.
- Данъци и счетоводство – Есен 2020 - 15 - 18 септември 2020 г.
- Закон и практика – Есен 2020 - 15 - 18 септември 2020 г.
Семинарите ще се провеждат в луксозните условия на 5-звездния хотелски комплекс „Астор Гардън” – бижуто на курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена” . Вървят записвания за тези семинари. Включете се!

Вижте и учебните ни семинари през октомври в София – в Конферентния център на сградата на КНСБ:
Актуални въпроси на устройството на територията, строителството и кадастъра. Законодателни промени. Съдебна практика - 13 - 14 октомври 2020 г.
Длъжностно лице по защита на данните. Статут и задачи. Практически аспекти - 15 - 16 октомври 2020 г.
Човешки ресурси, трудови отношения и социално осигуряване – 2020. Промени, практически въпроси, казуси, практика на МТСП, НОИ, ИА „ГИТ“ и ВКС - 20 - 21 октомври 2020 г.
Обществени поръчки – Есен 2020 - 22 - 23 октомври 2020 г.

В трудното време, в което живеем, Ви предлагаме богат избор. Решението е Ваше. Но не отлагайте – запишете се навреме.

И си мислим: болното време така е обсебило цялото ни житейско пространство, така се е надвесило над всеки от нас, че малко са пролуките към светлина, радост и надежда.

Но все пак – лято е. Желаем Ви летни дни, които започват с усмивка и завършват със спокойствие.

С обич Ви даряваме тази прекрасна разходка сред приказния свят на цветята.

"ТП"

 
Месечни списания
 

Труд и право
Брой 08/2020

АКЦЕНТ-ТЕМА
Мярката 60 на 40 продължава да се прилага от 1 юли 2020 година

Виж още...

Счетоводство, данъци и право
Брой 08/2020

Как следва да се прилагат новите текстове на чл. 66, ал. 2, т. 2-5 ЗДДС, според указанието на НАП относно занижената ставка от 9 на сто на данъка

Виж още...
 

Собственост и право
Брой 08/2020

Завършване на сградата от купувачите след покупка „на зелено“. Проблеми и възможни решения

Виж още...

Търговско и облигационно право
Брой 08/2020

Обжалване на отказите на длъжностните лица по регистрацията - противоречиви практически разрешения

Виж още...
 
 
Ние Ви гарантираме:  

- Актуално и достоверно знание;
- Високо качество на изпълнение;
- Своевременна доставка;
- Прецизна актуализация;
- Коректност в отношенията.

 
Абонирайте се!
 
 
Афоризми от Рита Раднър
(американска комедийна актриса, писателка, хумористка, водеща на популярно ток-шоу „Попитайте Рита“)

Обичам да съм омъжена. Толкова е хубаво да имаш един специален човек, когото да вбесяваш цял живот.

Нали ги знаете онези кислородни маски в самолетите. Според мен в тях няма никакъв кислород. Мисля, че предназначението им е да заглушават писъците.

Канех се да си направя козметична операция, но в един момент забелязах, че кабинетът на доктора е украсен с картини на Пикасо, и си тръгнах.

Опитват се да слагат предупредителни табелки на магазините за спиртни напитки: „Внимание, алкохолът може да бъде опасен за бременните жени.“ Това е смешно! Ако не беше алкохолът, повечето жени нямаше да бъдат бременни.

Обичам да пазарувам, когато връзката ми не върви. Не знам защо. Купувам си нова рокля и това ме ободрява. Просто така. Понякога попадам на толкова страхотен тоалет, че ми идва да скъсам нарочно.

 
 
Нови книги

Книга-годишник - Социално осигуряване – 2020

Социално осигуряване – 2020 година


Двадесет и четвърто издание на книгата-годишник!
- книга-годишник;
- книга-годишник + CD

Книга - Кодекс на труда – 2020

Кодекс на труда – 2020


Луксозно издание с твърди корици

Книгата съдържа текста на Кодекса на труда, актуален към 20 май 2020 г.

Книга - Промените в гражданския процесуален кодекс

Промените в гражданския процесуален кодекс

Тематичен коментар;
Съдебна практика;
Практически решения;
Нормативен текст на ГПК.

 

Книга - Счетоводство - 2020

Счетоводство - 2020

Единадесето издание на книгата-годишник!!
Всичко за финансовото и управленското счетоводство, за Националните и Международните счетоводни стандарти, за спецификата в счетоводното отчитане на различните предприятия...

Книга - Трудови отношения - 2020

Трудови отношения - 2020

Двадесет и трето издание на книгата-годишник!
- книга-годишник
- книга-годишник + CD

Книга - Новото данъчно законодателство през 2020 година

Новото данъчно законодателство през 2020 година

Двадесет и трето издание на книгата-годишник!
- книга-годишник
- книга-годишник + CD

 
 
 
Електронна кницарница
Поръчайте избрани заглавия на
ИК "Труд и
право" on-line - с отстъпка 20 на сто и с безплатна доставка
. Плащане и с банкови карти.

 

Е-книжарница
 
 
Афоризми от Рита Раднър
(американска комедийна актриса, писателка, хумористка, водеща на популярно ток-шоу „Попитайте Рита“)
Бракът c разведен мъж е екологично отговорен акт. В свят, в който жените са повече от мъжете, рециклирането е похвално.

Ако някой мъж ви приготвя обяд и в салатата има три или повече видове маруля, значи е сериозен.

Мъжете мразят да губят. Веднъж победих съпруга си на тенис и го попитах „Ще правим ли отново секс?“ А той ми каза „Да, но не заедно.“

Мъжете обичат часовници с много функции. Съпругът ми има такъв, който представлява комбинация от тефтерче с адреси, телескоп и пиано.

Съпругът ми и аз се чудим дали да си купим куче или да си имаме дете. Не можем да решим дали да си похабим килима или да си съсипем живота.
 
 
 
Афоризми от Рита Раднър
(американска комедийна актриса, писателка, хумористка, водеща на популярно ток-шоу „Попитайте Рита“)

Някои мъже си мислят, че големите гърди карат жената да изглежда глупаво. Всъщност е точно обратното - една жена с големи гърди кара мъжете да изглеждат глупаво.

Най-близко бях до така наречената тройка, когато ходех с един шизофреник, който страдаше от раздвоение на личността.

Един ден искам да бъда богата. Някои хора стават толкова богати, че губят всякакво уважение към човечеството. Толкова богата искам да бъда.

Не смятам да остарявам грациозно. Смятам да си правя фейс-лифтинг, докато ушите ми се срещнат.

Казват, че повечето пуйки са по-вкусни на другия ден, след като са сготвени. Тази на майка ми е по-вкусна на предишния.

Ако един холивудски брак изкара повече от прясното мляко, се счита за успешен.

 
 
Компютърни продуктиии

ЕПИ Труд и социално осигуряване

ЕПИ Труд и социално осигуряване

За някои въпроси относно платения годишен отпуск

Виж още...

ЕПИ Счетоводство и данъци

ЕПИ Счетоводство и данъци

Становище № 20-00-54 на НАП от 27.03.2020 г. по прилагане на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, във връзка със срокове по ДОПК и материалните данъчни закони

Виж още...

ЕПИ Собственост

ЕПИ Собственост

 

Изменения в концесионния режим на морските плажове

Виж още...

ЕПИ Търговско и облигационно право

ЕПИ Търговско и облигационно право

Последици от запора, наложен в нарушение на изискванията на ЗМДВИППП

Виж още...

ЕПИ Търговско и облигационно право

ЕПИ Нормативни актове

Наредба за структурата и организацията на работната заплата (изм. и доп. ДВ. бр. 66 от 24.07.2020 г.)

Виж още...
ЕПИ 5.0 и ЕПИ On-line:

- Цялостна, тематично подбрана, систематизирана и винаги актуална информация;
- Пълното съдържание на всички печатни издания на ИК „Труд и право” по темите на продукта;
- Възможност за ползване на базата данни вече и от всеки таблет и мобилно устройство с достъп до интернет;
- Цени - без конкуренция.

Абонирайте се!
 
 
Неизвестни случки за известни хора

БЪБРИВИЯТ ПОСЛАНИК
По време на първата си аудиенция у английския крал Яков I новоназначен френски посланик се показал много бъбрив и лекомислен. След като го изпратили, кралят се обърнал към канцлера Бейкън:
- Как ви се вижда новият посланик?
- Едър и напет човек — отговорил Бейкън.
- Бих искал да зная какво мислите за главата му.
- Ваше величество, високите хора понякога приличат на високите здания — най-горният етаж е най-зле мобилиран.

 
 
УЧЕБНА ПРОГРАМА

Учебен семинар – Данъци и счетоводство – Есен 2020

Учебен семинар – Закон и практика – Есен 2020

 

18 август
 2020 г.
Учебен уебинар в Zoom – Актуални въпроси на данъка върху добавената стойност. Стоки и услуги с новата ставка от 9 %

 Уебинарът ще се проведе през платформата Zoom (www.zoom.us )

Лектор:
КАЛИНА ЗЛАТАНОВА, Данъчен консултант

Цена с ДДС:  120.00 лв.
 
1 - 4
септвмри
 2020 г.
Осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд

Курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена”,
Хотелски комплекс „Астор Гардън” 5*


Лектори:
Инж. Огнян Атанасов, Водещ експерт по ЗБУТ, Член на УС на Европейската агенция по безопасност и здраве
Николай Стоянов, Главен юрисконсулт в ИА „Главна инспекция по труда”
Д-р Диана Дикова, Управител на служба по трудова медицина

Цена за обучение: 360.00 лв. с ДДС
 
15 - 18
септвмри
 2020 г.
Данъци и счетоводство – Есен 2020

Курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена”,
Хотелски комплекс „Астор Гардън” 5*

Учебни теми
- Корпоративно подоходно облагане
- Облагане на доходите на физическите лица
- Данък върху добавената стойност


Лектори:
Димитър Войнов,
Данъчен консултант
Калина Златанова, Данъчен консултант
Евгения Попова, Главен експерт по приходите в ЦУ на НАП

Цена за обучение: 360.00 лв. с ДДС
 
15 - 18
септвмри
 2020 г.
Закон и практика – Есен 2020

Курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена”,
Хотелски комплекс „Астор Гардън” 5*

Учебни теми
- Граждански процес
- Обществени поръчки


Лектори:
Стефан Кюркчиев,
Съдия Софийски градски съд
Валя Гигова, Адвокат,
член на Висшия адвокатски съвет
Мариана Кацарова,
Експерт по обществени поръчки

Цена за обучение: 360.00 лв. с ДДС
 
13 - 14
октомври
 2020 г.
Актуални въпроси на устройството на територията, строителството и кадастъра. Законодателни промени. Съдебна практика

София, пл. "Македония" № 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"

Лектори:
Савин Ковачев, Консултант
Валентина Бакалова, Адвокат
Георги Даракчиев, Директор на Дирекция „Оперативна дейност и контрол“ в ДНСК
Галина Солакова, Съдия във ВАС

Цена с ДДС: 336.00
 
15 - 16
октомври
 2020 г.
Длъжностно лице по защита на данните. Статут и задачи. Практически аспекти

София, пл. "Македония" № 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"

Лектори:
Д-р Невин Фети, Магистър по право и по защита на националната сигурност, преподавател в Националния институт на правосъдието, в Института по публична информация и в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по защита на информацията
Десислава Тошкова-Николова, Магистър по право, експерт в областта на защитата на личните данни, преподавател в Националния институт на правосъдието по защита на личните данни

Цена с ДДС: 360.00
 
20 - 21
октомври
 2020 г.
Човешки ресурси, трудови отношения и социално осигуряване – 2020. Промени, практически въпроси, казуси, практика на МТСП, НОИ, ИА „ГИТ“ и ВКС

София, пл. "Македония" № 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"

Лектори:
Д-р Томчо Томов, Директор на Национален център за оценка на компетенциите в Българска стопанска камара
Теодора Дичева, Директор на Дирекция „Правно осигуряване“ в Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“
Катя Кашъмова, Началник отдел „Осигурителна методология” в Национална агенция за приходите
Марио Първанов, Съдия във Върховен касационен съд
Елка Атанасова, Началник отдел „Методология на отпускане на пенсиите“ в Национален осигурителен институт

Цена с ДДС: 360.00
 
22 - 23
октомври
 2020 г.
ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ – ЕСЕН 2020
Промените в ЗОП и ППЗОП. Централизирана автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“. Работа с електронната платформа. Практически въпроси. Обжалване на решенията на възложителите. Практика на КЗК и ВАС

София, пл. "Македония" № 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"


Лектори:
Мариана Кацарова, Експерт по обществени поръчки
Цветелина Василева, Експерт по обществени поръчки

Цена с ДДС: 336.00
 
27 октомври
 2020 г.
Промените в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин. практически въпроси

София, пл. "Македония" № 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"

Лектори:
Любка Тимчева, Катя Гущерска

Цена с ДДС: 216.00
 
29 октомври
 2020 г.
Трансферно ценообразуване. Спогодби за избягване на двойно данъчно облагане

София, пл. "Македония" № 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"

Лектор:
Десислава Калудова

Цена с ДДС: 216.00
 
5 - 6
ноември
 2020 г.
Актуални въпроси на търговското и облигационното право

София, пл. "Македония" № 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"

Лектори:
Красимир Машев, Костадинка Недкова, Диана Митева, Д-р Георги Хорозов

Цена с ДДС: 336.00
 
12 - 13
ноември
 2020 г.
ГРАЖДАНСКИ ПРЕЦЕС. Законодателни промени. Практически въпроси. Тълкувателна практика на ВКС

София, пл. "Македония" № 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"

Лектори:
Борислав Белазелков, Стефан Кюркчиев, Валя Гигова, Мариана Обретенова

Цена с ДДС: 336.00
 
19 - 20
ноември
 2020 г.
Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2020 г.

София, пл. "Македония" № 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"

Лектори:
Велин Филипов, Калина Златанова, Евгения Попова

Цена с ДДС: 360.00
 
24 - 25
ноември
 2020 г.
Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2020 г.

София, пл. "Македония" № 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"

Лектори:
Димитър Войнов, Калина Златанова, Лорета Цветкова

Цена с ДДС: 360.00
 
26 - 27
ноември
 2020 г.
Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2020 г.

София, пл. "Македония" № 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"

Лектори:
Велин Филипов, Калина Златанова, Евгения Попова

Цена с ДДС: 360.00
 
3 декември
 2020 г.
Годишно счетоводно приключване на 2020 г. за бюджетните организации. Указания на министерство на финансите

София, пл. "Македония" № 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Азия"

Лектор:
Теодора Бакърджиева

Цена с ДДС: 180.00
 
Смях
ТЕЛЕФОННИЯТ МИ СЕКРЕТАР
Не са нужни особени умствени усилия да установим, че колкото повече стават телефонните абонати, толкова по-малко хора искаме да чуваме. Имаме нужда от телефонен секретар, който да ни отърве от тази досада. И тук важно е съобщението, което телефонният секретар ще предложи на досадника. Ето някои от възможните поздрави:
„Здравейте. Това е телефонният ми секретар. Ако имате лоша новина – кажете я веднага! Ако имате добра – изчакайте звуковия сигнал!“
„Здравейте! В момента ме няма вкъщи. Ако не знаете какво да правите, значи сте пълен идиот!“
„Вие се свързахте с Луната. Няма ме. На обратната страна съм. Като се върна – ще Ви се обадя!“
„Здравейте! Няма ме вкъщи. След сигнала говорете каквото си искате, без друго ще се обадя само на който ми трябва.“
„Здравейте! Говорите с детектора на лъжата! Затова кажете истината, само истината и цялата истина!“
„Здравейте! За съжаление телефонният секретар е болен, така че с Вас разговаря хладилникът! Просто не можете да си представите колко дълго се влачих от кухнята до телефона… Ако искате да ми съчувствате, направете го след сигнала!“
„Вие се свързахте със… сами знаете кой, аз съм… досещате се къде! Оставете ми… досещате се какво, след… сами знаете кое!“
„Вие сте с радио „Хоризонт“… В ефир сме!“
„Вие се свързахте с телефонния ми секретар. Всичко, което кажете след звуковия сигнал, ще бъде записано и може да бъде използвано срещу Вас в съда. Затова не казвайте онова, което мислите, а мислете онова, което казвате!“
„Здравейте! Вие се свързахте с телефонния секретар на телефон 22–22–22! След сигнала, моля, разкажете ми поредната сърцераздирателна история за пръста си, заклещен в шайбата!“
„Чакайте бе! Защо ми крещите?! Аз съм само един телефонен секретар! Не мога да споря с Вас! Мога само да запиша виковете Ви и толкова…“
„Здравейте! Свързахте се с Пентагона, център за насочване на ядрени ракети! Моля, оставете координатите си!“
„Всъщност аз съм си вкъщи, но не искам да разговарям с един изключително неприятен човек! Оставете ми съобщение и ако не Ви се обадя – значи това сте Вие…“
„Здравейте! Много се радвам, че ми се обаждате… Къде се загубихте напоследък? Как сте, как е жената, как са децата (ако имате)? Мдаа… Е то на днешно време кой е добре…?
 
 
 
 

 

Акценти

Ден на народните будители

Днес отбелязваме Деня на народните будители
Честит празник, скъпи колеги, партньори и приятели!

Прочети още...

Данъчно облагане и счетоводно приключване на 2022 година

За всички счетоводители, одитори и финансисти,

Прочети още...

Учебник по търговско право. Част втора. Търговски сделки

По повод началото на академичната година, Ви представяме най-новото ни издание:
„Учебник по търговско право. Част втора. Търговски сделки“

Прочети още...

Абонамент 2023

Печатни и електронни списания. Книги-годишници. Компютърни продукти ЕПИ

Прочети още...