Меню

Лектор:
Д-р ДИМИТЪР ИВАНОВ, Правен консултант, доктор по гражданско и семейно право от Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ В УЕБИНАРА


ПРОГРАМА НА УЕБИНАРА

23 март 2021 г. (вторник)

09.30 - 09.35 ч. Откриване на уебинара
09.35 - 11.00 ч.

Тема № 1:
ПЕРЕМПЦИЯ.

Същност. Отграничения от давността. Действия прекъсващи перемпцията. Зачитане и правни последици. Обезсилване на изпълнителните действия. Обжалване на действията на съдебния изпълнител и отговорност. Коментар на съдебната практика на ВКС и на Тълкувателно дело № 3/2020 г. на ОСГТК на ВКС.

11.00 - 11.20 ч. Почивка
11.20 - 13.00 ч. Тема № 2:
НЕСЪРАЗМЕРНОСТ НА ОБЕЗПЕЧЕНИЯТА.

Концепцията на законодателя. Предпоставки. Зачитане и правни последици. Обжалване на действията на съдебния изпълнител и отговорност. Преглед на съдебната практика.
13.00 - 14.00 ч. Почивка
14.00 - 15.30 ч. Тема № 3:
ТЪРГОВЕ ПРИ ПУБЛИЧНА ПРОДАН.

Обикновен търг - наддавателното предложение и неговите реквизити, недействителност; участници в наддаването и възможност за съвместно наддаване; краен срок за наддаване и оттегляне на наддавателни предложения; отваряне на наддавателните предложения и проверка на законосъобразността им; устно наддаване и неговите специфики; обявяване на купувач и срок за внасяне на цената, последици и отговорност при невнасяне; възстановяване на задатъци. Преглед на съдебната практика.
Електронен търг – генезис на идеята и коментар на законовите нововъведения. Отграничения от обикновения търг. Предимства и недостатъци. Проблеми при въвеждането му в практиката.

 

 

Цена за участие в уебинара: 180.00 лв. с ДДС

Цената включва: лекции, консултации, учебни материали в електронен вид и удостоверение за участие в уебинар.

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ В УЕБИНАРА


Всеки участник може да изпрати въпросите си към лектора на уебинара предварително на нашия имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Допълнителна информация по нашето предложение можете да получите на: 088/845-19-64, 088/500-00-08 и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Крайният срок за заявяване и заплащане на уебинара е 21 март 2021 г.

Плащането може да извършите с банков превод до:

ТБ „ОББ” АД
Разплащателна сметка: BG23UBBS84231010683713
BIC: UBBSBGSF
НКЦ „Решение” ООД


  • Уебинарът ще се проведе през платформата Zoom (www.zoom.us ).
    Важно!
    Необходимо е предварително да инсталирате Zoom на Вашето устройство от https://zoom.us/download .
  • Достъпът до обучението ще се осъществи чрез активиране на линк, който ще получите на посочения от Вас имейл, ден преди началото на уебинара. С този имейл ще Ви изпратим и допълнителна информация за уебинара.
  • Всеки участник може да влиза в уебинара само от едно устройство.
  • Технически изисквания за участие в уебинара: персонален компютър, лаптоп, таблет или мобилен телефон. Работеща аудио система на устройството (тонколона/и или слушалки). Стабилна интернет връзка.

 


Акценти

Купи 1 книга. Подари я за Коледа!

В тази необичайна и пълна с предизвикателства и изпитания година, ние – семейството на книгата, ви благодарим, че съхранихте книгата като ваша основна ценност.

Прочети още...

Всички предстоящи учебни семинари - само като уебинари или видеозаписи!

Така ще спазим новите изисквания, ще гарантираме здравето, както на участниците, така и на лекторите и организаторите на обучението.

Прочети още...

Кампанията „Абонамент 2021“ е в ход

До края на август – абонамент за списанията на по-ниски цени.
И куп подаръци за всеки абонат!

Прочети още...

Месечни списания, брой 8, 2020

Осмите броеве на списанията ни пътуват към своите абонати. Вижте съдържанието на всяко от тях.

Прочети още...

Книгата Промените в Гражданския процесуален кодекс в ЕПИ

Абонатите на ЕПИ Собственост и ЕПИ Търговско и облигационно право вече могат да разполагат и със съдържанието на книгата „Промените в Гражданския процесуален кодекс“

Прочети още...