Sidebar

Меню

Приятели и партньори

„Труд и право” се роди сякаш вчера и израсна пред очите ни. Само за 20 години издателството навлезе в своята зряла „възраст”: достатъчно младо – за да е силно, и с достатъчно натрупан опит – за да е високо професионално.
Задружните усилия на неговото управление, на работливия му и сплотен колектив, на неговите неуморни разпространители, го направиха търсено и желано от своите читатели.
На добър час на ИК „Труд и право” и НКЦ „Решение” с интересни заглавия и престижни семинари, с растящи тиражи и продажби, да богатеят с читатели, клиенти и тяхното доверие, да растат на години и да не стареят!

Проф. д.ю.н. Васил Мръчков
Честит празник!
Двадесет години е годишнина на младите, силните и целенасочени, с увереност в бъдещето. Такива сте и Вие – в крак с времето, динамично, понякога дори бурно. Стъпка по стъпка издателството съзря като борбен, убедителен и нужен партньор на тези, които работят и милеят за правото. Двадесет години Вие печелехте приятели, защото всички Ваши многобройни читатели са Ваши приятели. Благодарим за това, което ни дадохте. Пожелавам на всички труженици на издателство „Труд и право” много, много години напред успех в благородното дело.

Ваш читател, почитател и приятел,
чл.-кор. проф. д.ю.н. Цанка Цанкова – конституционен съдия

През изтеклия период на своето съществуване и дейност Издателски комплекс „Труд и право” постигна трайна и значима позиция в издаването на правна литература. Този позитивен за цялата правна общност резултат се дължи на креативната политика на издателството, ориентирана към предоставяне на стойностна правна информация за нуждите на практиката по правоприлагането.
С избора на теми и автори издателството проявява бърза реакция към новостите в законодателството и тяхното коментиране и разясняване, за успешната адаптация на практиката към тези промени.
Пожелавам на Издателски комплекс „Труд и право” да продължи и в бъдеще чрез издателската си дейност да предоставя качествена и актуална правна информация както на правно-теоретично, така и на правно-популяризаторско равнище-гаранция за запазване на големия интерес и широка читателска аудитория към неговите издания.

Благовест Пунев – конституционен съдия


Горещо приветствам всички вас – ръководителите, авторите, редакторите, консултантите, служителите и многобройните сътрудници и разпространители по случай юбилейната годишнина на ИК „Труд и право” и НКЦ „Решение”!
Всички ние сме особено пристрастни към изградилия се като авторитетна институция Издателски комплекс и, признавам, следим с нескрита гордост неговото възходящо развитие.
А това е така, защото водим началото си от едно голямо синдикално ядро, наречено КНСБ.
Вашите издания и семинари са перфектни в своята завършеност и зад тях стоят знанията, компетентността, перфекционизма и таланта както на авторите, лекторите, редакторите и на всички, които имат отношение към съдържанието, така и на тези, положили последния щрих за тяхното естетическо и атрактивно художествено оформление.
Да се подбере и да се мотивира такъв качествен екип от интелигентни, ерудирани и всеотдайни хора е успешен експеримент, дело на Президента и на Вицепрезидента на ИК „Труд и право”.
Бъдете все така успешни, приятели!
Честит юбилей!

Искрено Ваш,
Пламен Димитров – Президент на КНСБ


Приемете моите поздрави по случай 20 години от създаването на Издателски комплекс „Труд и право”.
Радвам се, че в България има издателства, които предоставят на всички заинтересовани страни информация, която е на високо професионално ниво и на достъпен език.
Министерството на труда и социалната политика цени партньорството си с ИК „Труд и право” и съм уверен, че и в бъдеще ще продължим съвместната ни работа за популяризирането на дейностите осъществявани от министерството и така важни за хората.
Пожелавам на всички служители на ИК „Труд и право” да продължават да работят със същото усърдие за развитието на издателството и за отстояване на позициите му.
Честит празник!

инж. Тотю Младенов – Министър на труда и социалната политика


Професионализъм! Това е първата ми асоциация за екипа на ИК „Труд и право”. Постигат го с много труд, с иновативни решения в динамично променящата се правна и бизнес среда, с коректно отношение към авторите и широка човешка усмивка! Вероятно за това са предпочитаните от мен издатели на книгите ми!
Мерилото за успеха е радостта, която изпитваш. Радвайте се още дълго, приятели...

Проф. д-р Камелия Касабова


През изминалите 20 години ИК „Труд и право” се наложи като запазена марка в областта на разпространението на професионални знания в основните области на правото, икономиката и социалните дейности.
В издателските и експертните продукти на ИК „Труд и право” многобройните читатели намират не само професионално знание и експертен съвет, но и житейска мъдрост.
С удовлетворение ще отбележа, че през изминалия период между НОИ и ИК „Труд и право” се изградиха трайни партньорски отношения и ползотворно сътрудничество, които, вярвам, ще продължат и занапред.
Пожелавам на екипа на ИК „Труд и право” да запази високия професионализъм в работата и коректността в отношенията, за да има още много години доверието на своите читатели и партньори.

Бисер Петков, д.и. – Управител на Националния осигурителен институт


Преди години казах „браво” на колектива „Труд и право”, че труд и право в симбиоза са в непобедима поза.
С Асен начело и със Валя тимът ви всекиго поваля. 
Отново работите здраво, как няма пак да кажа 
БРАВО!!!

проф. д-р Огнян Герджиков


От името на Висшия адвокатски съвет и лично от свое име сърдечно Ви приветствам с 20-годишния юбилей на издателство „Труд и право”.
През изминалите 20 години Вие се утвърдихте като сериозно и авторитетно издателство на юридическа литература. Вие давате трибуна на престижни автори и постигате високо научно равнище на Вашите издания. Те поставят дискусионни въпроси и третират актуални научни проблеми, поради което са извънредно полезни в ежедневната дейност на практикуващите правници.Книгите на издателство „Труд и право” представляват голям интерес за широк кръг юристи. Библиотека „Петко Добчев” на Висшия адвокатски съвет е постоянен абонат на Вашите издания.
Желая Ви здраве и все по-големи творчески успехи на издателското поприще!

Даниела Доковска – Председател на Висшия адвокатски съвет

Работя с ИК „Труд и право” от 1995 г.
През последните седемнадесет години сътруднича постоянно с издателството и имах възможност да оценя почтеността и професионализма на неговия екип.
Затова от все сърце пожелавам на ИК „Труд и право” нови успехи.
На добър час и честит двадесети рожден ден!
Искрено ваш,

проф.д.ю.н. Ангел Калайджиев

Честити юбилеи, уважаеми партньори, колеги и приятели от ИК „Труд и право” и НКЦ „Решение”! Заслужили сте своя празник с много труд в търсене на ефективни решения на основата на правото. Имате повод за гордост от постигнатото през изминалите десетилетия.
С печатните издания, с електронната информация, със семинарите или просто с професионалните разговори вие правите много за популяризирането на българското и международното право особено в сферата на трудовите и осигурителните отношения.
Поздравления!
Професионално и лично съм удовлетворена от сътрудничеството с вас. Позволявам си да се приема като част от вас.
Честито и за още десетки десетилетия!

Красимира Средкова – професор по трудово и осигурително право Софийски университет „Св. Климент Охридски”


Издателство „Труд и право”, чрез своите печатни и виртуални издания, е, от една страна, уникална правна трибуна на авторски анализи и търсения, а от друга – солиден източник на професионално знание, свързано с правоприлагането.
Неизменно в годините публикациите на издателството показват мястото на всеки практикуващ юрист в необятното пространство на позитивното право, така както гномонът - отвесът на слънчевия часовник, измерва положението на слънцето в небето и сочи точния час.
От името на всички нотариуси в страната искам да поздравя екипа на Издателство „Труд и право” с 20-годишния юбилей и да им пожелая здраве, лични и професионални успехи.

Димитър Танев – председател на Нотариалната камара на Р България
Сътрудник съм на ИК „Труд и право” още от самото начало. Бързо се убедих, че основателите му са разбрали (много години преди появата на т. нар. Лисабонска стратегия), че в основата на напредъка стои знанието. И правят всичко, което е по силите на един издател, за разпространението на знания в няколко важни посоки. Това е верният път. Да са живи и здрави и нека го следват все така успешно и занапред!

Георги Саракинов – доктор на юридическите науки
 

Скъпи приятели от ИК „Труд и право”, 
Неусетно навършихте двадесет години! Та това си е най-хубавата, романтична и запленена от магията на словото възраст!
Да ви е честита и да си останете винаги така по юношески дръзки, независими, остроумни и благородни!.
Вашият професионализъм и присъствие на книжния пазар респектира, но и провокира към нови търсения. Сам съм се убедил на колко много хора сте помогнали да намерят верните решения и да овладеят добрите практики.
За мен е чест да работя с Вас и истинско удоволствие, винаги, когато имаме възможност, вечер да се срещаме като приятели.
Успех и само напред!

Д-р Антон Свраков д.е.с. – регистриран одитор 


 

Как бързо минават годините! ИК „Труд и право” стана на двадесет, а нашето партньорство датира от вече далечната 1994 г. За това време преживяхме заедно и трудни моменти, но много повече бяха успехите и удовлетворението от добре свършената работа.
Честит юбилей!
С благодарност за гласуваното доверие през всичките тези години, за коректното и професионално отношение към общите ни дела. И с пожелание издателството да продължи и в бъдеще да заема своето достойно място на не особено благодатния, но нужен на всички ни книжен пазар в България!

Ивайло Кондарев – сътрудник и приятел


 


Това, което ценя и уважавам в ИК „Труд и право” и НКЦ „Решение”, е професионализмът и непрекъснатият стремеж за предоставяне на качествено и актуално практико-приложно знание на професионалната колегия.
Рядката за страната ни педантичност при подбора на проблематика и автори, качественият и ефективен професионален контрол, съчетани с огромната грижа и уважение към читателите, е симбиозата, която стои в основата на високо стойностния продукт, който съвместно представяме на широката професионална аудитория.
Поздравявам ръководството и целия неуморен екип за техния заразителен ентусиазъм за работа, за непрекъснатия стремеж за развитие и усъвършенстване, и голямата любов и отговорност, с която създават всички свои продукти!
Не е тайна, че ние, освен партньори, сме и големи приятели.
Благодаря ви за прекрасните многобройни професионални и лични съвместни моменти и преживявания. Имаше един рекламен слоган „най-доброто предстои” – вярвам и съм убеден, че това с пълна сила важи и се отнася за нашето партньорство!
Честит юбилей и наздраве, приятели!

Велин Филипов, д.е.с. – регистриран одитор


 Все още сред лавиците с данъчна литература пазя първата книга, която си купих от ИК „Труд и право”, през вече далечната 1994 г. – „Данък върху общия доход”, под редакцията на доц. д-р Стоян Александров.
През следващите почти двадесет години имах възможност да се запозная с целия екип на издателството и да видя отблизо не само крайните продукти – били те публикации, книги или семинари, но и вниманието и професионализма, с който те бяха реализирани през годините.
Затова от все сърце пожелавам на целия екип на ИК „Труд и право” и НКЦ „Решение” да са все така отдадени, все така изключителни професионалисти и все така внимателни и добронамерени.
На добър час и честит юбилей!

доц. д-р Людмила Мермерска


 

20 години ИК „Труд и право” – едно неоспоримо доказателство за зрялост, управленско умение и професионализъм. 
Ако трябва да определя какво е водещото за мен през тези двадесет години, трябва да кажа, че това е взаимното ДОВЕРИЕ и приятелство, установило се между нас.
Доверието, съчетано с управленските умения и човешките качества на моите приятели Асен и Валя, както и професионализмът на целия издателски екип, са основните предпоставки за това дълголетие. 
За мен е чест да съм част от това доверие и този успех вече 20 години.
Пожелавам на Асен и Валя здраве, сили, търпение и мъдрост, за да приемат новите предизвикателствата на времето и още дълги години заедно да отстояваме и обогатяваме заслуженото вече доверие.
Нека ни е честит празникът, приятели!

Михаил Танев – управител на „МТ студио” 

Този празник е една прекрасна възможност да изразим нашата благодарност и, надяваме се, вашата удовлетвореност от дългогодишната ни съвместна работа. За нас е удоволствие и предизвикателство да участваме във вашите начинания, а техният успех е основание за още много години преследване на общите ни бизнес цели.
От ваша страна сме се радвали да видим само висок професионализъм и коректност в работата ни. Позитивната ви енергия, осланяща се и на човечност, е била неизменна, както във времена на възход, така и в затруднения.
Пожелаваме ви още много години успешен бизнес и се надявам да имаме удоволствието и честта да градим заедно стабилност и да вървим напред.

Христо Кацарски – управител на Печатница „Циан” ЕООД

С книжнината, която създава, Издателски комплекс „Труд и право” цели двайсет години успешно и вярно служи на деловия българин. Тя е неговият насърчител и помощник. Зад тази апостолска дейност стои умно ръководен и кадърен екип, екип с характер и усет за полза и причастие към проблемите на Българския ден. Сполай му!

Никола Радев – писател


  

ИК „Труд и право” – на 20 години, НКЦ „Решение” – на 15. Кога и къде отлетя това време? Сякаш вчера беше, когато започнахме заедно! И през всичките тези години Вие – издателите, и ние – Вашите партньори - разпространители и читатели, вървяхме рамо до рамо. С вашите издания и семинари Вие ни давахте винаги точна и актуална информация по практическото прилагане на законодателните процеси.
Бъдете здрави и силни да продължите по избраната пътека. За да Ви има в бъдните години! За да празнувате и други юбилеи!
Попътен вятър, мили издатели! Обичаме Ви!

Велина Жекова – председател на Кооперация „Юс-консулт” в БургасСкъпи приятели, честит празник!
Тези щастливи юбилеи, които отбелязваме, са повод да Ви благодаря най-искрено за добрата съвместна работа и за доверието, което изградихме в отношенията между нас – разпространителите, екипа на ИК „Труд и право” и НКЦ „Решение” и широката читателска аудитория. Вие успяхте да превърнете служебните ни контакти в истинско удоволствие и доказахте, че лоялността е в основата на добрите взаимоотношения и успехи. Във Ваше лице виждаме не само коректни партньори, но и истински загрижени и коректни приятели, които са неповторими не само в работата, но и в развлеченията. 
Пожелаваме Ви още много успешни години, младежки ентусиазъм и изключителен професионализъм и на 100-ния Ви юбилей!

Йордан Мицов – търговски представител на ИК „Труд и право” в Русе


Честит юбилей! Поздравяваме Ви за избора на благородната кауза, на която сте посветили сърцата и умовете си. Многобройни са тези, които прелистват Вашите издания, многобройни са читателите, които Ви търсят, за да се учат, развиват и израстват с Ваша помощ.
За нас е чест и привилегия сътрудничеството ни с Вас.
Приемете най-искрените ни благопожелания за успехи и просперитет, за дръзновение и нестихващо вдъхновение. Бъдете силни, мъдри и неуморни в избрания път! Бъдете помощници и учители на всички, жадуващи за знания!
На Вашия екип от сърце желаем здраве, лично щастие и благоденствие!
Честит юбилей!

Консултантска къща АФА ООД - София

 

 

 

Читатели

За мен е изключително удоволствие да поздравя целия екип на ИК „Труд и право” по случай годишнината на издателството.
От дълги години ползвам вашите списания и книги и те винаги са били спътник в професионалното ми развитие.
Благодаря ви за това, което сътворявате!
Благодаря ви за това, че винаги в динамичния счетоводен свят внасяте свежо присъствие в най-злободневните професионални теми.
Благодаря за коректността ви!
Считам, че с енергията, амбицията и интелигентността на целия ви екип, постигнахте изключителни резултати.
Поздравявам ви за високия професионализъм и ви пожелавам добро здраве, лично щастие, все по-нарастваща аудитория, верни приятели и бъдещи успехи.
Останете винаги на този път – верният!

Антония Стойнова – главен счетоводител на Национален институт по геофизика, геодезия и география към БАН


 

   
  Благодарение на книгите, които съм прочела и закупила от издателството, получих много знания, практически познания и се усъвършенствах като специалист в областта, в която работя.
Пожелавам Ви да бъдете на все така високо ниво, да доставяте знания и да помагате на всички ваши читатели.
С удоволствие ще продължавам да чета изданията, издавани от Вас.
Иванка Пунчева, зам. председател на Борда на директорите МЗ Communications Group, Inc. A Hill+Knowlton Strategies Affiliate


Честита 20-годишнина. Пожелавам Ви много читатели, за да има повече хора, които да се радват на хубавите списания и книги, които издавате, и на семинарите с най-добрите специалисти в съответните области.
Виолета Докузанова, гл. счетоводител в СО – район Витоша – София

Скъпи приятели, благодаря Ви, че ми давате възможност да съм сред първите, сред знаещите, сред лидерите в правната наука. С Вас се чувствам уверена, креативна, новаторка.
Благодаря ви, че Ви има. Продължавайте смело напред. Избраната посока е правилната!
Мариана Дойчева, пом. нотариус от гр. Ямбол


Пожелавам Ви много професионални успехи, безброй почитатели. Бъдете все така интересни и полезни за нас, работещите в сферата на трудовите отношения
Веска Стойчева – ТРЗ в „Хибриден център по свиневъдство” – Шумен


Продължавайте в същия дух, поддържайте каренцата с ценни мисли! Професионализъм лъха от всяка страница! Благодаря Ви, че Ви има! Здраве, късмет и творчески ентусиазъм
Атанаска Тошева, гл. юрисконсулт в ЮДП Смолян


Пожелавам Ви и в бъдеще да задържите високото си професионално ниво
Мария Пенева, р-л Финансов отдел в БОК


Благодарност на целия екип за чудесните издания и квалификационни курсове
Мариана Чакърова, р-л отдел „Счетоводен” във „В и К” Търговище


Поздравявам Ви с хубавите юбилеи! Изключително съм удовлетворена от организацията и провеждането на семинарите на НКЦ „Решение” ООД.
Обикновено всичко е изпипано до последния детайл, следи се за това, всички участници да са доволни. Лекторите винаги са на изключително високо ниво.
Пожелавам на всички от екипа още дълги години да доставяте удовлетворение на Вашите читатели и почитатели!
Силвия Канелова, Специалист обслужване и продажби ФЦ „Алабин” МКБ „Юнионбанк” АД, София
   

 

Тагове:

Предстоящи учебни семинари

Семинар по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в предприятието

27 - 30 юни 2017 г.
Курортен комплекс „Албена”, Хотел „Малибу”
Лектори: Теодора Дичева, Инж. Екатерина Асенова
Цена: 300.00 лв.

Практически въпроси по прилагането на данъчното и счетоводното законодателство през 2017 г.

15 – 22 юли 2017 г.
ПРИБАЛТИЙСКИ СТОЛИЦИ - Талин – Хелзинки – Рига – Вилнюс
Лектор: Велин Филипов, Регистриран одитор, данъчен и счетоводен консултант
Цена: 2 480.00 лв.

Книги

  • Актуални

  • Очаквани

Граждански процесуален кодекс

Приложен коментар. Проблеми на правоприлагането. Анализ на съдебната практика
Второ преработено и допълнено издание. Луксозно изпълнение с твърди корици.

Социално осигуряване - 2017

Двадесет и първо издание на книгата-годишник!

Практически въпроси на собствеността

Проблеми на гражданския и търговския оборот
Трето преработено и допълнено издание

Кодекс на труда - 2017

Луксозно издание с твърди корици.

Счетоводство - 2017 г.

Oсми по ред годишник с актуално приложно знание за счетоводството и за независимия финансов одит