Меню

Национален учебен семинар

НОВИ СТАНДАРТИ В ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
ПРАКТИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ

27 септември 2018 г.

София, пл. "Македония" № 1, КНСБ, ет. 2, Конферентна зала "Европа"

Лектор:

Д-р НЕВИН ФЕТИ
Магистър по право и по защита на националната сигурност, преподавател в Националния институт на правосъдието, в Института по публична информация и в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" по защита на информацията

 


УЧЕБНИЯТ СЕМИНАР ЩЕ ОБХВАНЕ НОВАТА ЕВРОПЕЙСКА ПРАВНА УРЕДБА НА ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ, КОЯТО СЕ СЪДЪРЖА В:

Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните). Регламентът се прилага пряко във всички държави членки от 25 май 2018 г.;
Директива (ЕС) 2016/680 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни от компетентните органи за целите на предотвратяването, разследването, разкриването или наказателното преследване на престъпления или изпълнението на наказания и относно свободното движение на такива данни, и за отмяна на Рамково решение 2008/977/ПВР на Съвета. Срокът за транспониране на директивата е до 6 май 2018 г.;
Директива (ЕС) 2016/681 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно използването на резервационни данни на пътниците с цел предотвратяване, разкриване, разследване и наказателно преследване на терористични престъпления и тежки престъпления. Срокът за нейното транспониране е до 25 май 2018 г.

Целта на учебния семинар е да бъдат изяснени правата на физическите лица и задълженията на администраторите и обработващите лични данни, произтичащи от новата правна уредба. Акцентът е поставен върху практическото прилагане на Общия регламент относно защитата на данните и привеждане на дейността на съответния администратор/обработващ в съответствие с новите изисквания.

Учебният семинар е предназначен за: администратори на лични данни, управители, юристи, финансисти, мениджъри "Човешки ресурси", IT специалисти, специалисти по сигурността на информацията и др.


  • 001
  • 002
  • 003

ТЕМА | ПРОГРАМА | ЦЕНИ | ЛОГИСТИКА И НАСТАНЯВАНЕ | ЗАЯВКА | ПОКАНА (PDF)

Учебна програма

27 септември 2018 г. (четвъртък)

08.30 – 09.30 ч. Регистрация на участниците в семинара  
09.00 – 09.10 ч. Откриване на семинара Иво Ризов
Директор "Обучение"
09.10 - 10.30 ч. Тема № 1
Прилагане на принципите и основанията за обработване на лични данни. Преглед на правните основания за обработване на лични данни.
Обхващат се практически аспекти при прилагането на принципите, свързани с обработването на лични данни, както и насоки за преценка кога е необходимо съгласието на субектите на данни и кога не се изисква такова при обработване на лични данни.
Лектор
Д-р Невин
Фети
10.30 – 11.00 ч. Кафе-пауза  
11.00 - 12.30 ч. Тема № 2
Осигуряване на прозрачна информация на субектите на данни.
Обхващат се изискванията, свързани с предоставяне на информация, когато личните данни се събират от субекта на данните или от друг източник, както и възможните практически механизми за изпълнение на тези задължения.
Лектор
Д-р Невин
Фети
12.30 – 13.30 ч. Обяд в ресторант "Егур-Егур"  
13.30 - 15.00 ч. Тема № 3
Условия за упражняване на правата на субектите на данни.
Обхващат се правата на: достъп до собствени лични данни, коригиране, изтриване и правото да бъдеш забравен, ограничаване на обработването, преносимост, възражение, правата при автоматизирано вземане на решения, вкл. профилиране, както и ограниченията при тяхното упражняване.
Лектор
Д-р Невин
Фети
15.00 – 15.30 ч. Кафе-пауза  
15.30 - 17.00 ч. Тема № 4
Задължения на администраторите и обработващите лични данни – практически аспекти.
Обхващат се изискванията, произтичащи при: защитата на данните на етапа на проектирането и по подразбиране, определяне на отговорностите между съвместните администратори, съдържанието на договорите с обработващите лични данни, определяне на длъжностно лице по защита на данните, управлението на рисковете за сигурността на личните данни, уведомяване на надзорните органи за нарушение на сигурността на личните данни и съобщаване на субектите на данни, предаване на лични данни в трети държави или международни организации.
Лектор
Д-р Невин
Фети
17.00 ч. Закриване на семинара  

 

ТЕМА | ПРОГРАМА | ЦЕНИ | ЛОГИСТИКА И НАСТАНЯВАНЕ | ЗАЯВКА | ПОКАНА (PDF)

Цена за участие

Цена за участие в семинара:

180.00 лв.

Цената включва: лекции, консултации, учебни пособия, учебни материали в електронен вид, кафе-паузи, удостоверение за участие в семинар и книжката "Малка книжка за децата и за детското в нас".  

 

Доплащания

Обяд 18.00 лв.
Една нощувка в двойна стая в хотел "Централ" **** няма места  
Една нощувка в самостоятелна стая в хотел "Централ" **** няма места  
Една нощувка на легло в двойна стая в хотел "Росентро" *** 48.00 лв.
Една нощувка в самостоятелна стая в хотел "Росентро" *** 84.00 лв.

Всички цени са с включен ДДС.
В цената на нощувката за хотел "Централ" **** е включена закуска, ползване на джакузи, сауна и парна баня, безжичен Интернет.
В цената на нощувката за хотел "Росентро" *** е включена закуска и безжичен Интернет.

ТЕМА | ПРОГРАМА | ЦЕНИ | ЛОГИСТИКА И НАСТАНЯВАНЕ | ЗАЯВКА | ПОКАНА (PDF)

Логистика и настаняване

Как да стигна до Конгресен център "Глобус" (Конферентни зали "Европа", "Америка", "Азия" и "Африка") - карта, градски траспорт, паркиране

Хотел "Централ" ****

Хотел "Централ" **** е изцяло нов четиризвезден хотел в центъра на София (бул. Христо Ботев № 52), разположен в непосредствена близост до конферентната зала.

Хотелът разполага сбизнес център, ресторант, лоби-бар, СПА център (джакузи, сауна, парна баня, масажен център), закрит паркинг, безжичен Интернет.

Във всяка стая имателевизор с плосък екран, климатик, мини-бар, безплатен безжичен Интернет, телефон, сешоар и сейф.

Страница в Интернет: www.central-hotel.com

Хотел "Росентро" *** Хотел "Росентро" (новото име на хотел "Ренесанс") *** е тризвезден хотел, който се намира се на пл. "Възраждане", до кръстовището на бул. "Христо Ботев" и бул. "Александър Стамболийски", в непосредствена близост до конферентната зала.

Стаите му разполагат с телефон, телевизор, климатик, мини-бар, сешоар и безжичен/Wi-fi интернет.

Страница в Интернет: http://www.hotel-rocentro.com.
ТЕМА | ПРОГРАМА | ЦЕНИ | ЛОГИСТИКА И НАСТАНЯВАНЕ | ЗАЯВКА | ПОКАНА (PDF)

Заявка за участие

Заявка за участие Моля, попълнете заявката тук.
Плащане 1. Чрез банков превод до:
ТБ "ОББ" АД
Разплащателна сметка: BG23UBBS84231010683713
BIC: UBBSBGSF
НКЦ "Решение" ООД
2. В брой в офиса на НКЦ "Решение" ООД на адрес:
София 1000
пл. Македония 1, ет. 7 /сграда на КНСБ/
Краен срок

Крайният срок за превеждане на таксата за участие и получаване на заявката при нас e:
25 септември 2018 г.

Допълнителна информация Tелефони: 02/981-13-76, 02/986-27-17 и 088/845-19-64
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Skype:

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ