Меню

Осми национален учебен семинар

"ТРУДЪТ И ПРАВОТО – ПРОЛЕТ 2008"

17 – 24 април 2008 г.
Израел – Йордания
Тел Авив – Йерусалим – Витлеем – Назарет –
Мъртво море – Петра

Лектори:

Доц. д-р ЙОРДАН ХРИСТОСКОВ
ИВАН НЕЙКОВ

Учебна програма

17 април 2008 г. (четвъртък)

14.20 ч. ­ Събиране на групата на летище София ­ Терминал 2.
16.20 ч. ­ Излитане за Тел Авив с полет на “България Еър”.
18.50 ч. ­ Кацане на летището в Тел Авив. Трансфер до хотела (НВ ****). Настаняване. Вечеря. Нощувка.

18 април 2008 г. (петък)

Закуска. Напускане на хотела и полудневна обиколка в Тел Авив и Яфа ­ панорамна обиколка на град Тел Авив около булевард Ротшилд и библейският град Яфо (квартал на Тел Авив), свързан с много митове, легенди и исторически събития. Туристическа обиколка около района на пристанището ­ считано за най-старото в Света и разходка около крайбрежния булевард. Отпътуване за Йерусалим. Туристическа програма в свещенният град Йерусалим ­ пешеходна разходка из стария град, посещение на Стената на плача, преминаване по улицата на страданието “Via Dolorosa”, поклонение в Катедралата на Божи гроб. Пешеходна разходка в арменската, еврейската и мюсюлманската част на старият град. Посещение на Гетсиманската градина с маслиновата гора. Разглеждане на “Църквата на народите”. Настаняване в хотел (НВ ****) в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.

19 април 2008 г. (събота)

Закуска. Отпътуване за град Витлеем. Посещение на църквата “Рождество Христово”, разказ за Витлеемската звезда и Поклонението на Влъхвите. Следобед ­ отпътуване за Мъртво море ­ уникален природен феномен разположен на 392 м. под морското равнище. Пътуване през пустинята Негев и среща с бедуините. Свободно време за плаж в най-соленото море на земята. Трансфер обратно до Йерусалим. Вечеря. Нощувка.

20 април 2008 г. (неделя)

Закуска. Отпътуване за Галилея. Посещение на Табха ­ градът на “Седемте извора” и манастира. Посещение на Ярденит, при река Йордан. Свободно време. Възможност за ритуално къпане във водите на реката. Отпътуване за библейският Назарет. Посещение на Базиликата на Благовещението и долната крипта. Връщане в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.

21 април 2008 г. (понеделник)

Закуска. Отпътуване за границата с Йордания. Посрещане от местния туроператор и отпътуване за скалния град Петра.
Целодневна екскурзия в
Петра ­ Едно от новите седем чудеса на света! Посещения на Съкровищницата ­ най-известният монумент в Петра, храмове, гробници, водохранилища, пещери и монументи. Римския амфитеатър, Царските гробници и сградата на съда. Обяд в ресторант. Отпътуване за Акаба. Настаняване в хотел (НВ ****). Вечеря. Нощувка.

22 април 2008 г. (вторник)

Закуска.
09.00 ­ 09.10 ч. ­ Откриване на семинара.
09.10 ­ 13.00 ч. ­ Учебни занятия ­ Тема № 1:
“Новите моменти в социалното осигуряване през 2008 г. Практика на НОИ. Уредба на социалноосигурителните отношения между страните, членки на ЕС.”

Лектор:
Доц. д-р Йордан Христосков.

10.30 ­ 11.00 ч. Кафе-пауза
Свободно време. Възможност за екскурзия до Вади Рум ­ джип сафари и посещение на бедуинско селище + обяд (Срещу допълнително заплащане от 35 евро). Вечеря. Нощувка.

23 април 2008 г. (сряда)

Закуска.
9.00 ­ 13.00 ч. ­ Учебни занятия ­ Тема № 2:
“Промените в трудовото законодателство през 2008 г. Трудово-правни аспекти на свободното движение на работници в държавите от ЕС.”

Лектор:
Иван Нейков.

10.30 ­ 11.00 ч. Кафе-пауза
Свободно време. Възможност за разходка с яхта с прозрачно дъно за разглеждане на коралите в Червено море (Срещу допълнително заплащане от 28 евро). Вечеря. Нощувка.

24 април 2008 г. (четвъртък)

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до границата и отпътуване през пустинята Арава за летището в Тел Авив.
19.50 ч. Полет до София.
22.30 ч. Кацане на летище София.

Цената за участие в семинара е: 2 550.00 лв.
Доплащане за самостоятелна стая:
600.00 лв.

Цената включва:

- Обучение и персонални консултации с лекторите;
- Учебни материали и 2 кафе-паузи;
- Самолетен билет София­Тел Авив­София с редовен полет на авиокомпания “България Еър”;
- Летищни такси;
- Трансфери летище ­ хотел ­ летище;
- Седем нощувки със закуски и вечери в четиризвездни хотели в двойна стая ­ една в Тел Авив, три в Йерусалим и три в Акаба;
- Описаната туристическа програма с екскурзовод;
- Входни такси по всички екскурзии;
- Представител на ТА “Алфатур”;
- Медицинска застраховка.

Всички участници в обучението ще получат по избор книгата-годишник на ИК “Труд и право” ­ “Социално осигуряване ­ 2008” или “Трудови отношения ­ 2008”, както и удостоверение за участие в учебен семинар!

Всички цени са с включен ДДС.