Меню

С настъпването на новата 2020 г. ни посреща и поредното изменение в Закона за обществените поръчки (ДВ, бр. 102 от 31.12.2019 г.), което, считано от 1 януари, възложителите и участниците във  възлагането на обществени поръчки са длъжни да съобразят. Част от промените са продиктувани от въвеждането на електронната платформа за провеждане на процедури, но по-сериозната част от промените целят да унифицират практиката по възлагане, както и да преодолеят тенденцията за променливо тълкуване на текстовете на закона от страна на различните групи правоприлагащи.

С настоящото изложение ще ви запознаем с най-съществените промени на нормативната база, с които ни предстои да се сблъскаме в процеса на работа.

............

Цветелина ВАСИЛЕВА, юрист

_____

Пълният текст на статията можете да откриете в брой 01/2020 г. на списание „Търговско и облигационно право”, както и в ЕПИ „Търговско и облигационно право”.

Акценти

Купи 1 книга. Подари я за Коледа!

В тази необичайна и пълна с предизвикателства и изпитания година, ние – семейството на книгата, ви благодарим, че съхранихте книгата като ваша основна ценност.

Прочети още...

Всички предстоящи учебни семинари - само като уебинари или видеозаписи!

Така ще спазим новите изисквания, ще гарантираме здравето, както на участниците, така и на лекторите и организаторите на обучението.

Прочети още...

Кампанията „Абонамент 2021“ е в ход

До края на август – абонамент за списанията на по-ниски цени.
И куп подаръци за всеки абонат!

Прочети още...

Месечни списания, брой 8, 2020

Осмите броеве на списанията ни пътуват към своите абонати. Вижте съдържанието на всяко от тях.

Прочети още...

Книгата Промените в Гражданския процесуален кодекс в ЕПИ

Абонатите на ЕПИ Собственост и ЕПИ Търговско и облигационно право вече могат да разполагат и със съдържанието на книгата „Промените в Гражданския процесуален кодекс“

Прочети още...