Меню

Дайджест "Счетоводство, данъци и право", 2020 г., кн. 08

На всички вече е известен фактът, че от 01.07.2020 г. в Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС) бяха въведени нови групи стоки и услуги, за които се прилага намалена ставка на данъка от 9 на сто. От приходната ни администрация реагираха с учудваща (и похвална) бързина на новостите в закона, и още преди те да са станали факт, публикуваха свое указание за това как следва да се прилагат новите текстове в чл. 66, ал. 2, т. 2-5 ЗДДС. Имам предвид Становище на НАП с изх. № 20-00-100 от 29.06.2020 г. относно приложение на намалената ставка на ДДС от девет процента съгласно разпоредбата на чл. 66, ал. 2 от ЗДДС, в сила от 01.07.2020 г.

По-долу ще представя основните положения в указанието на НАП.

...................

Ивайло КОНДАРЕВ, данъчен консултант

 

___________
Пълният текст на статията можете да откриете в брой 08/2020 г. на списание „Счетоводство, данъци и право”, както и в ЕПИ „Счетоводство и данъци”.

 

 

Акценти

Купи 1 книга. Подари я за Коледа!

В тази необичайна и пълна с предизвикателства и изпитания година, ние – семейството на книгата, ви благодарим, че съхранихте книгата като ваша основна ценност.

Прочети още...

Всички предстоящи учебни семинари - само като уебинари или видеозаписи!

Така ще спазим новите изисквания, ще гарантираме здравето, както на участниците, така и на лекторите и организаторите на обучението.

Прочети още...

Кампанията „Абонамент 2021“ е в ход

До края на август – абонамент за списанията на по-ниски цени.
И куп подаръци за всеки абонат!

Прочети още...

Месечни списания, брой 8, 2020

Осмите броеве на списанията ни пътуват към своите абонати. Вижте съдържанието на всяко от тях.

Прочети още...

Книгата Промените в Гражданския процесуален кодекс в ЕПИ

Абонатите на ЕПИ Собственост и ЕПИ Търговско и облигационно право вече могат да разполагат и със съдържанието на книгата „Промените в Гражданския процесуален кодекс“

Прочети още...