Меню

Дайджест "Счетоводство, данъци и право", 2020 г., кн. 08

На всички вече е известен фактът, че от 01.07.2020 г. в Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС) бяха въведени нови групи стоки и услуги, за които се прилага намалена ставка на данъка от 9 на сто. От приходната ни администрация реагираха с учудваща (и похвална) бързина на новостите в закона, и още преди те да са станали факт, публикуваха свое указание за това как следва да се прилагат новите текстове в чл. 66, ал. 2, т. 2-5 ЗДДС. Имам предвид Становище на НАП с изх. № 20-00-100 от 29.06.2020 г. относно приложение на намалената ставка на ДДС от девет процента съгласно разпоредбата на чл. 66, ал. 2 от ЗДДС, в сила от 01.07.2020 г.

По-долу ще представя основните положения в указанието на НАП.

...................

Ивайло КОНДАРЕВ, данъчен консултант

 

___________
Пълният текст на статията можете да откриете в брой 08/2020 г. на списание „Счетоводство, данъци и право”, както и в ЕПИ „Счетоводство и данъци”.

 

 

Акценти

Месечни списания, брой 8, 2020

Осмите броеве на списанията ни пътуват към своите абонати. Вижте съдържанието на всяко от тях.

Прочети още...

Книгата Промените в Гражданския процесуален кодекс в ЕПИ

Абонатите на ЕПИ Собственост и ЕПИ Търговско и облигационно право вече могат да разполагат и със съдържанието на книгата „Промените в Гражданския процесуален кодекс“

Прочети още...

Книга-годишник Социално осигуряване – 2020 година

Книгата-годишник „Социално осигуряване – 2020 година“ е вече при Вас. Заявете, купете тази книга.

Прочети още...

Национални учебни семинари на море

Първи записали се за участие в националните ни учебни семинари на море през септември. Вижте поканите за участие. Включете се.

Прочети още...