Меню

Дайджест "Счетоводство, данъци и право", 2021 г., кн. 02

Поради актуалността на темата в този брой ще разгледаме някои аспекти във връзка с предоставянето на информация в Националната агенция за приходите (НАП) със справките по чл. 73 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ). Предвид вече създадената практика при подаването на информацията за предходната година, все още възникват някои въпроси и дискусионни моменти при предоставянето на тази информация.

Информацията, която се предоставя със справките по чл. 73 ЗДДФЛ в НАП, е много важна и дава възможност за предварително автоматично попълване на годишните данъчни декларации на физическите лица. Предвид това работодателите/платците на доходите, които подават информацията, следва да бъдат изключително внимателни при попълването на данните, а в случаите на извършване на корекции в предоставената информация по тяхна инициатива да уведомяват физическите лица за направените промени.

Важно е да се отбележи, че тази година не са налице промени в срока за подаване на двете справки по чл. 73 ЗДДФЛ и той е 28.02.2021 г., но предвид че това е неприсъствен ден (неделя), крайният срок за подаване на справките е до 01.03.2021 г.

.............

Евгения ПОПОВА, данъчен експерт
___________

Пълният текст на статията можете да откриете в брой 02/2021 г. на списание „Счетоводство, данъци и право”, както и в ЕПИ „Счетоводство и данъци”.

Акценти

Купи 1 книга. Подари я за Коледа!

В тази необичайна и пълна с предизвикателства и изпитания година, ние – семейството на книгата, ви благодарим, че съхранихте книгата като ваша основна ценност.

Прочети още...

Всички предстоящи учебни семинари - само като уебинари или видеозаписи!

Така ще спазим новите изисквания, ще гарантираме здравето, както на участниците, така и на лекторите и организаторите на обучението.

Прочети още...

Кампанията „Абонамент 2021“ е в ход

До края на август – абонамент за списанията на по-ниски цени.
И куп подаръци за всеки абонат!

Прочети още...

Месечни списания, брой 8, 2020

Осмите броеве на списанията ни пътуват към своите абонати. Вижте съдържанието на всяко от тях.

Прочети още...

Книгата Промените в Гражданския процесуален кодекс в ЕПИ

Абонатите на ЕПИ Собственост и ЕПИ Търговско и облигационно право вече могат да разполагат и със съдържанието на книгата „Промените в Гражданския процесуален кодекс“

Прочети още...